אני באמצע התקנת לינוקס מנדרייק 8

HaIFe

New member
אני באמצע התקנת לינוקס מנדרייק 8

ואני צריך לתת ל LINUX-NATIVE את הMOUNT שאליו לפנות יש לי כמה לאיזה אני צריך להפנות אותו תודה ויש לי 64 מגה בייט זיכרון כמה להקצות ל SWAP?

ezaton

New member
מספיק עכשיו, ולא אח"כ

ברגע שתתחיל לעבוד עם נטסקייפ, שני חלונות של קונקרור, אופן-אופיס, ועוד kmail ויגמר לך הזיכרון למערכת, ואז תהיה בבעיה. ה swap מיועד בדיוק למנוע את המצב הזה. היום עם X לבד, כבר תנצל את מרבית הזיכרון שלך, שלא נדבר על עם עוד כמה תוכנות. שגיאה. אפשר לשנות, כמובן, אבל אתה חדש בעניין, ויהיה קשה לך. נסה בלי להתקין מחדש. תלמד משהו... Ez

beitar

New member
אפשר כמובן להוסיף זיכרון RAM

מומלץ מאוד. מניסיון, ה X, ובעיקר מוזילה ו KDE אוהבים מאוד זיכרון... במחירי הזיכרון של היום (במידה והמחשב משתמש ב SDRAM) שווה מאוד לשדרג את הזיכרון... 64 זה באמת רמת סף מינמלית. אגב עז מנדרייק 8.2, בניגוד לטענתך כאן בפורום, דורש מינימום 32 מגה זיכרון ! (ככה לפחות רשום בדוקיומנטציה שלו.... אם כי מומלץ מעל ל 64.. ומניסיון שלי, גם זה יהיה מינימום שבמינימום לשימוש עם X )

תמר,

New member
אפשר להשתמש ב-fvwm95

נראה כמו MS windows, והרבה יותר מהיר ממנהלי חלונות אחרים.

beitar

New member
אאז"נ, ניסיתי פעם לעבוד איתו

חשבתי שזה פתרון טוב למי שיש לו פנטיום 2 266 (זה מה שהיה לי בבית) אבל אז נחרדתי לגלות שהתפריטים למשל עובדים ומתנהגים די זוועתי ועוד כל מיני חסרונות אחרים. מצטער, אני רוצה את הדסקטופ שלי כמה שיותר משוכלל... (כל עוד אני לא מפתח או לומד את המערכת, ואני סתם גולש להנאתי, אני דורש הרבה !).

תמר,

New member
התפריטים מתנהגים איך שאתה אומר להם

אם יש לך זמן וחשק, אתה יכול לשבת וללמוד קצת את המערכת הזאת. עם הכלים שהיא באה איתם אתה יכול להגדיר כמעט כל מה שתרצה, והכל בקובץ טקסט - בלי כלים gui´ים. (שים לב שבקישור שהבאתי יש כמה דוגמאות נחמדות, אחת מהן של ישראלי) בנוסף, חשוב למצוא קובץ rc שיהיה מוגדר טוב, כדי להתחיל בצורה טובה.

beitar

New member
אם את אומרת, אני סמוך ובטוח שאת

צודקת... (לא ירדתי לעומקה של המערכת). הדבר היחיד שבאמת אהבתי בה, הייתה המהירות שלה...... ככה זה כשהמערכת כל כך "רזה". לגבי השאר, לא ניסיתי לרדת לעומקם של דברים.

HaIFe

New member
ה64 מספיק לי שמה

באמת למרות שזה די איטי אבל לא משנה אני יקנה עוד כרטיס זיכרון מחבר שלי הוא מוכר ל64 מגה בייט ב30 שח איך זה?

beitar

New member
זה יועיל.

זה עדיין מעט מדי לטעמי. אני חושב שבמחירים של היום, שווה לשים 256 מגה בייט... מצד שני, 192 מגה נתנו למחשב הישן שלי (פנטויום 2 ) חיים מחודשייים.. (ב 64 הוא באמת בקושי זז... 192 שיפרו מאוד את המצב... אבל זה עדיין לא זה, בדרישות הגבוהות שלי...)

ezaton

New member
ה DM הקל ביותר הוא

WindowsMaker והוא בהחלט קל. יש בו המון טריקים חמודים (אני זוכר אותו על פנטיום 100, עם 32MB, ומבצע rip לשני דיסקים בו זמנית, תוך כדי מוניטורינג, וכשהוא עדיין מתפקד חלק). הוא יותר מתאים לשימוש יעודי - עבור מישהו שמשתמש ב N כלים קבועים, הוא הכי מתאים - יוצרים סמלים לקיצור וכך מריצים מייד, בלי להסתבך בתפריטים. Ez

טל_V

New member
מה הישראלי עשה שם בדיוק ?

הוא לקח לינוקס והחליף לו את האיקונים לאיקונים של חלונות 2000 ?

ezaton

New member
שכח מהתקנה גראפית עם 32

וגם טקסט דיי בקושי. למה בדיוק צריך בשביל התקנה יותר מ 16, הא? חוצמזה, מרבית הפעמים, על המינימום זה לא יעבור... Ez

beitar

New member
המינימום הוא 32.

אני לא אתפלא, אם אפשר להתקין ככה גם את X, אבל לא הייתי רוצה להיות נוכח בהרצה של X עם 32 מגה זיכרון.... (יש גבול להתעללות שאני יכול לעבור.... עם 64 גם הרגשתי על הפנים....).

ezaton

New member
אך, הייתי אכזרי אותו היום

והרצתי WM על 16MB... אלו היו הימים... אכזריות ללא גבולות...
Ez

HaIFe

New member
16 מגה בייט

שלי בקושי זז אבל אני מסתדר 16 מגה בייט וואי איך סבלתה?

ezaton

New member
זאת לא הייתה מערכת שעבדתי איתה ממש

אבל, והכי חשוב, לא עבדתי עם KDE או GNOME, אלא עם WindowsMaker. אל תשאל כמה זמן לקח לקמפל אותו... Ez

למעלה