אני באמת כבר לא יודע מה לעשות

אהה

יהה, בכלל לא קיבלתי שנות טובות
מה יש ביום שני? וגם- עם מי אני מדבר? [ה"אוףףף" יכול להעלות כמה ניחושים, אבל עדיין]

אני באמת כבר לא יודע מה לעשות

טוב אז ככה.....אני מגיל ממש צעיר רציתי להיות אישה....שיחקתי כאישה...בסתר כניראה כתוצאה מהמודעות שלי ליחס של המשפחה לעניין הסתרתי זאת עכשיו אני כבר בין 15 אני משתגע...עם כול השינויים הגופניים שיש לי שאני לא רוצה אותם חוץ מיזה המצב החברתי שלי על הפנים בגלל שאני על הפנים...ובגלל המצב החברתי שלי ההורים החליטו שהם לוקחים אותי לפסיכולוג שילמד אותי להסתדר עם העולם אין לי מושג מה לעשות אני חושב שאני משתגע...מה גם אני מפחד שכשיבוא היום ואצטרך לספר להורי הם יתחילי ויתרחקו ממני....וגם שבסופו של דבר אני לא יוכל לבצע את הניתוחים הדרושים בנוסף לכול שמעתי היום כי ניתוחים אלו מסוכנים ורבים ממי שעשו ואתם לא זכו למות בסיבה טוב.....מה לעשות אני משתגע......בבקשה תענו לי. בנוסף לכול אני מפחד שעם הכול ילך כמו שצריך אני יראה בסוף כמפלצת...מכוערת.....מה לעשות לאן לפנות....ותישלחו לי תמונות עם אפשר של נשים לפני ואחרי ניתוח לשינוי מין (מגבר לאישה)....ועם אפשר על הניתוח עצמו....תודה המייל שלי הוא [email protected] תודה מראש...

טל קר

New member
להיות מאוד לחוץ נשמע לי כמו תגובה

נורמלית כשיש כל כך הרבה גורמי לחץ. מכיון שמגיל צעיר רצית להיות אשה, נתחיל בשינוי התיחסות החברה :) את מדברת על הסתרה, על חשש מתגובת ההורים, מצב חברתי גרוע, והערכה עצמית נמוכה. כל אחד מהם בפני עצמו הוא נושא "כבד" על אחת כמה וכמה קומבינציה. אולי לפנות לפסיכולוג זה לא כזה רעיון רע, זה תלוי כמובן בפסיכולוג ובקשר ביניכם. אפשר אולי לנסות לבחון אותו לפני שאת משתפת בדברים עמוקים יותר באמצעות לדבר קודם על דברים שלא קשורים למה שמפחיד אותך יותר - כמו הערכה עצמית נמוכה (זה מה שהשתמע לי מתוך זה שאמרת שאת בעצמך על הפנים) או מצב חברתי על הפנים. בנוגע לרתיעת החברה - אפשר להסתובב במקומות סובלניים יותר כדי ליצור מעין מעגל בטחון. אולי בפורום גאווה צעירה, או קבוצות נוער? בנוגע לניתוח - כרגע את צעירה מדי לניתוח, ודברים (כמו למשל טכניקות ניתוח) גם יכולים להשתנות במהלך השנים. חוץ מזה ש MTF לא מחייב ניתוח, רק אם תרצי. בנוגע לכיעור - למה מפלצת? אם ניקח את הדוגמא הכי מפורסמת במדינה (וסליחה מנורה :) ) דנה אינטרנשיונל מפלצת מכוערת? זה לא בדיוק שמדביקים לך זנב, או ששותלים לך קרניים או שפתאום יוצא לך חייזר מהבטן. ונניח ואני מכוערת. אני אשה גם ביולוגית וגם מגדרית. SO? רק לאנשים יפים יש זכות קיום? יפים על פי איזו נורמה? ובנוגע לשאר - אני לא יכולה לדבר מנסיון אישי, אבל אחרים ודאי יוכלו.

טל קר

New member
כרגע נפל לי האסימון שאת חיפאית,

(גם אני! אני עוברת באמצע אוקטובר...) אז מתוך הזמן הורוד: הפורום החיפאי יושב בהלל 47 בהדר, טלפון: 04-8530348 יש שירות יעוץ של דלת פתוחה, ויש גם את הנטיה החיפאית - קבוצה לבנים ולבנות בגילאי 15-23 דיונים שונים ופעילות חברתית בהנחיה מקצועית ימי שבת בשעה 19:00 בבית הפורום החיפאי. יש שם גם טלפון לפרטים, אם תרצי אשלח לך במסר.

Freeda

New member
פסיכולוגית זה נהדר - היי אסרטיבית !

ראשית,בקשי מהורייך שיבחרו לך פסיכולוגית - אימרי שפסיכולוג גבר מפחיד אותך :). שנית, אתן לך את מילות הקוד: אימרי לה שאת כנראה טרנסג'נדרית, בקשי שתיתן לך מבחנים מתאימים לאימות הנושא, ספרי לה את כל תחושותייך הנשיות מילדות, ובקשי את עזרתה בזמן שתבחרו ביחד לספר להורים ולהיעזר בהם בשינוי. חיבוקים יערה

רק רציתי לציין

שמפריע לי שמדברים אליו בלשון נקבה. הוא דיבר בלשון זכר, והוא לא ציין בשום מקום שהוא רוצה שיפנו אליו בלשון נקבה. אין צורך לדחוף אנשים לכיוון שנראה "לנו" נכון, כל אחד מוצא את דרכו בצורה שמתאימה לו, מותר לשאול, מותר לייעץ, מותר לכוון, אבל זו נראית לי שוב אותה דיכוטומיה הזכורה לכל. סתויT כתבה בשרשור למטה: "אני מרשה לעצמי לפנות אלייך בלשון נקבה פשוט משום שאמרת שזה מה שאת רוצה, גם אם עוד לא למדת לבקש או לדרוש את זה מהעולם." זה לא כזה ברור מאליו.

תגובה לך חיפאי מתוסבך...

אהלן, קראתי את ההודעה שלך, ואני מאוד רוצה להרגיע אותך, אתה בסה"כ בחור בן 15, כיצד אתה יכול להחליט מה אתה רוצה להיות בשארית חייך? אני יודע שמדובר בתחושות מאוד מתסכלות אבל יש לך ורק לך את היכולת להתמודד עם התחושות האלה. על מנת להגיע להחלטה שאתה רוצה לשנות את מינך, אתה חייב להכיר את עצמך ב 100 האחוזים, לדעת שזה הדבר שיעשה אותך מאושר הן מנטלית והן פיזית, ומה לילד בן 15 ולהכרה עצמית? אתה רק התחלת לחיות, כיצד אתה יכול כבר עכשיו להחליט החלטה כה קשה וכה מסובכת שמצריכה ממך כאדם את מלוא הבגרות, ומלוא החכמה והרצינות. זה נורא קל לדרבן אותך להתחיל עם זה או אפילו לחשוף אותך לזה, אבל החכמים יותר יגידו לך שאין לך מה לחשוב על זה כרגע. אתה תלמיד בית ספר תתרכז בלימודים, בבגריות, כל החיים לפניך, כל העתיד לפניך, אולי בגיל 17 או 18 התחושות ישתנו, מה עברת בחיים, ? מה ספגת מהחיים? על מנת שאתה יכול להחליט את ההחלטה הזו. אתה יודע בכלל מה כל התהליך של שינוי המין דורש? כמה כסף עליך לחסוך? כמה כוח נפשי עליך לאגור? אתה עדיין לא מוכן לזה, כי רק התחלת לחיות, אתה רק לומד להכיר את עצמך עכשיו וכבר אתה רוצה לשנות את עצמך? חמוד שלי, אינך צריך לא פסיכולוג ולא כלום, תאמין לי שמה שאתה צריך זה לקחת נשימה עמוקה, להפנים שכל החיים עוד לפניך, ואתה בסך הכל ילד, תסיים בית ספר בתססים כיתה יב' ואז תחליט מה הלאה כרגע תתרכז בלימודים ותן לחיים לזרום כי תאמין לי ששינוי מין זה הדבר האחרון שאתה צריך לשקול עכשיו.! לילה טוב ותחייך תמיד!

קלארנס

New member
תסביר לי ממרומי גיל 23

למה אתה חושב שיש לך הזכות לקבוע מה צריך להיות סדר העדיפויות הנכון של מישהו שאתה אינך מכיר אפילו, למה אתה מתיימר לומר לו אם טיפול פסיכולוגי יעזור לו או לא יעזור לו? איך אתה יכול לומר לו שמה שהוא מרגיש הוא בלתי ראוי? מי אתה בכלל שתקבע מה צריך מישהו להיות בשביל לעבור תהליך לשינוי מין? מי אתה לקבוע אם מישהו מוכן או לא מוכן נפשית למשהו, עד כמה הוא בוגר, מנוסה או "סגור על עצמו"? אתה לא חייב לספק לאף אחד מידע, אבל לרדת על מישהו בגלל שהוא אינו יודע? ושחוסר הידע יהיה סיבה טובה לא לעשות משהו? זה ממש דכאני מתנשא ומרגיז

סליחה?....

לא ירדתי על אף אחד, אני לא מתימר להתנשא מעל מישהו חלילה, האמיני לי שדבריי מתבססים על נסיון חיים מכובד ביותר, ותגידי מה שתגידי גיל 15 הוא אינו גיל ראוי להתעסק בנושא הכל כך מתסבך הזה, זה בזבוז של זמן ואנרגיה.

ענבר פ

New member
אני חושבת שבגיל הזה

רצוי מאוד לעזור להם וכמה שיותר. גם אני עם נסיון ואני לא בת 23 ובכל זאת, הייתי שמחה יותר לו היה לי את מי לשאול בגיל 15... אז מה כן אומרים לילד/ה בן/ת 15 שטוען/ת שהיא מרגישה את מה שהיא מרגישה? אומרים לה - תראי, זה יעבור לך, את לא צריכה בגיל כזה לחשוב על דברים כאלו? או שאולי אומרים לה - קחי אופטלגין וזה יעבור? טוב מאד שבגיל 15 אנשים יודעים לאן לפנות ואיפה לבקש ולקבל את העזרה. הגישה שלך מושיקו, לא מצאה חן בעיניי בכלל. ענבר.

אבל זה לא מה שאמרתי!!!

תגידו מה נסגר איתכם. מה אתם מכניסים לי מילים לפה. אמרתי שאני מתנשא מעל מישהו? אמרתי שאסור לדבר על זה בכלל ושזה יעבור? מה קורה איתכם. ברור שצריך לעזור, ברור שהכי חשוב זה לדעת שיש שם מישהו שיכול להעניק מענה, אני סה"כ אומר שבגיל 15 להתחיל להסתבך במחשבות כמו כן לעשות לא לעשות זה לא לעניין. ושוב אני אומר לאותו בחור התשובה שלי אליו היא זה לא קח אופטלגין זה יעבור ענבל חמודה, אלא... אתה בגיל מאוד צעיר ודברים יכולים להשתנות, תן לעצמך את הצא'נס קצת יותר להתקדם בחיים ותראה שעם הזמן יהו לך את הכילים להתמודד, בא לך להתפרק, בא לך לשתף מישהו מה אתה מרגיש בכיף, זה לגיטימי וכדאי, אבל לנסות להגיע להחלטה לגבי מי אני מה אני זה מאוד מוקדם בגיל 15 שעדיין לא סיימת בית ספר,וזה לא קשור לכמה אתה בוגר ולכמה עברת בחיים, החיים עצמם יבגרו אותך ויגרמו לך להבין שגיל 15 זה לא הגיל להחליט מה אני רוצה להיות בחיים. ותפסיקו להכניס לי מילים לפה, בטח יותר נכון שאני יגיד לו, מהמם כפרה בוא נצא לדום ביום שישי ואני יקנה לך חצאית ופאה ותראה איזה מהממת תיהיה ואם יתאים לך בכיף קח הורמונים כבר משבוע הבא זה מהמם! ואפנה אליו בלשון נקבה כבר פה בפורום מבלי לחשוב שאולי זה עלול לתסבך לו את הצורה!

Freeda

New member
טרנסג'נדריזם - מגיל 13

התאילנדים מאבחנים טרנסג'נדריזם בגיל 12-13, ונותנים טיפול הורמונלי על מנת לעצור את גידול העצמות בהשפעת הטסטוסטרון - חיסכון בניתוחים אח"כ. ניתוחי שינוי מין שם - מגיל 16 !!! ראיתם את היפהפיות שם ? לכן, מושיקו יקר - בפורום כזה אין מקום ל"הבעת דיעה פוליטית" אלא להבאת מידע וידע, על סמך לימוד והבנה. גם כאן ייתכנו חילוקי דיעות, והיו רבים, אבל אתה הבעת "דיעה" בלי ידיעה, וזה מרגיז. כן - גם קשישה כמוני. למדתי מהפסיכולוגית שטיפלה בי כי ניתן לאבחן טרנסג'נדריזם בגיל מאד צעיר, ואבחנות מובהקות מצדיקות טיפול מוקדם. אשוב על המלצתי לצעירה הסובלת - מהר לפסיכולוגית, לאבחנה מקצועית, ולא לייעוץ "מושיקו" בפורום. בינתים - עשי משהו למען עצמך - הצטרפי לחוג בלט ולמדי יציבה נשית והליכה נשית. אני לומדת זאת בגיל מתקדם, ותאמיני לי - קשה להיפטר מהליכת "קרש". חיבוקים יערה

יסמין 28

New member
בכלל לימוד ריקוד זה טוב

גם לאישה גנטית כמוני לא היה מזיק ללמוד יציבה נכונה. כל ריקוד (ותרשו לי להמליץ דווקא על ריקודי בטן, זה כיף, זה מקפיץ, זה נותן אנרגיות שמחות לכל השבוע, וזה גם שורף קלוריות!) מלמד יציבה נכונה, הליכה "גמישה", תנועות עגולות... ליד הבית שלנו מלמדים פלמנקו, והאמת היא שאם היה לי כסף הייתי מאד שמחה ללמוד, או אפילו סלסה... מוזיקה סקסית וכיפית! ועוד שיטה טובה ליציבה: יוגה. גם מרגיע, גם נעים, גם מטעין באנרגיות טובות וגם מלמד גמישות ויציבה. מומלץ בחום!

אהמ אהמ,

א. לא אומרים שמתנשאים מעל מישהו, פשוט עושים את זה. ב. משהו בעייתי בתפיסה של "אוקיי, סיימת בית ספר, עכשיו אתה מספיק בוגר להחליט". באנלוגיה מעט בעייתית- זה כמו להגביל את גיל הכניסה לפאב מגיל 21, כי אז סיימת צבא ואתה מספיק איכותי בשביל להיכנס לפאבים. ועל זה נותר רק לומר- וואט ד'ה פאק?! ג. תגובה כללית- אני לא יודע, זה משהו שחוזר פה בפורום לאחרונה, ולא רק בפורום, יש איזשהם כללים ל"כיצד אהיה טרנסג'נדר מוצלח" שלא מובנים לי. אם הייתי רוצה להיות טרנס בעשרה צעדים הייתי קונה "transgender for idiots" או כל ספר הדרכה אחר. אני *שונא* passing tips שמסבירים איזה בגדים לקנות, איך כדאי ללכת ואיך כדאי לספר את פיאות הלחיים שלך. כנראה שאני טועה, אבל יש לי ציפייה כלשהי מטרנסג'נדרס או מאנשים שיש להם איזשהו קשר לג'נדר-פאק-בלנד-קוויר, שיתנו מרחב נשימה. כלומר, שוב, שכן יסבירו, ייעצו, יכוונו, אבל תוך הכרה תמידית בנזילות הג'נדר, הגבולות, האפשרויות. שוב יש תוויות, קופסאות, גבולות, הגדרות. הכל כל כך ברור וידוע. זה מאכזב.

יו איפה

New member
תומס - תודה אתה צודק מאוד לדעתי

בקשר ל- ג' גם בנושא שלנו (על פי הפורום) אנשים חושבים שחייבים להיות קווים מאוד דומים בין כולנו (אין לי שם יותר כולל מזה....) לדוגמא בתור M-t-F מצפים שאני אהיה מגולח לפחות בפנים אבל לצערי עדיין יש לי צמיחה ואני לא מתגלח כל יום אני נותן לו להתפרע, בנוסף אני מסתובבת עם זקנקן תיש שאני מאוד אוהב/ת... (עד ששינויים כלשהם יתחילו לקרות) אני בטוחה שאנשים מסויימים בטוחים שאני שומעת מוזיקה מאוד מוגדרת ושאני צריכה להיות קולנית ומתלהבת (זה פשוט חלק מהתפישה הכללית...) בעוד אני שקטה ולוקחת דברים בפרופורציה. אני נמשכת לבנות אך אני בטוחה שבמהלך השינוי שאעבור אני אתפס בתור הומוסקסואל דווקא כי 'בשביל מה לעבור שינוי אם אני נמשכת לבנות....??' זה היה לגבי זה שוב תודה תומס על מה שאתה רואה מעבר למילים אתה נותן לי הרבה חומר למחשבה

יסמין 28

New member
אם מישהו שואל אותך

"בשביל מה לעבור שינוי אם את ממילא נמשכת לבנות", תעני שאין קשר בין השאלה "האם אני גבר או אשה" לשאלה "האם אני נמשכת לגברים או לנשים", ושאת אמנם אוהבת נשים אבל לא כמו גבר סטרייט אלא כמו אשה לסבית. לדעתי יש הרבה לסביות בקרב הטרנסיות, במיוחד כאלה שהתחילו בגיל טיפה יותר מאוחר, יש גם ספר שכתבה טרנסית לסבית שנקרא "Mirrors" שהוא מין רומן שמבוסס על החיים שלה...

../images/Emo9.gif

תודה. וכמו שיסמין אמרה, אין קשר בין זהות מגדרית לזהות מינית, או בין זהות מגדרית לזהות אישית. רולרבליידס זה מגניב. שנה טובה.

יו איפה

New member
אין קשר בין זהות מגדרית לזהות מינית

זה ברור לי, ואצלי המצב הלך כך שאת הזהות/נטייה מינית שלי הרגשתי צורך(?) לבדוק עם עצמי עוד בתקופת התיכון שלי, למרות החלקים שלא הסתדרו לי בתור גבר סטרייט. אבל כשזה היה כבר מספיק בטוח, עלו בי שוב ושוב תהיות לגבי זהותי בעניין הקשרים שבין בני אדם, איך אני מעביר את מה שאני בפנים לאני שבחוץ שלא מתאים כרגע, וחיפשתי איפה אני נכנס להגדרות ואיפה לא, ומה ומי ומו... אך כל הדרך ידעתי שאין קשר בין השתיים, ושמחתי למצוא עצמי נדחקת (כמו לבגד צמוד) להגדרה של לסבית... מכאן אני ממשיכה הלאה, להמשיך ולהבין מה עוד אני יכולה לעשות כדי לאפשר לי לשקף את הפנימיות שלי בחיצוניות. ובעיקר אני מאחלת לכולכם/ן שבשנה הזאת תמצאו את עצמכם כמו שאתם/ן אוהבים ואוהבות.

למעלה