אני בדיכאון מהבוס המחורבן שלי

אני בדיכאון מהבוס המחורבן שלי../images/Emo7.gif

אני עובדת במיגזר הציבורי, הבוס שלי הוא לא המעביד שלי, אלא רק המנהל...בד"כ היחסים תקינים עד שעולה לו הג'ננה ואז הכל מאבד פרופורציות.. ועל מה המריבות
... על היחסים שלי עם השכנים לעבודה (אלו שעובדים במשרד הסמוך).. הוא לא מסוגל לראות אותי מדברת איתם וצוחקת איתם.. הוא רוצה אותי "רק לעצמו"... כאילו שאני הרכוש הפרטי שלו, פעם הוא אמר לי לא להגיד להם "בוקר טוב" בבוקר.. כי הוא לא אוהב אותם... וזה ממש לא מצחיק
עכשיו, מיום חמישי היחסים בינינו על הפנים, כי מתוכנן לנו טיול שנתי מהעבודה ל-3 ימים.. ואני בחרתי בימים שונים משלו, מבלי לשאול אותו.. לטענתו אני מזלזלת בו, ולא מעריכה את מה שהוא עושה בשבילי (ותאמינו לי שכל מה שהוא מנסה לעשות בשבילי - מגיע לי , כי אני עובדת מעולה במה שאני עושה)... בקיצור, יש לי תחושה שהוא עובר את הגבול.. לא מדובר בהטרדה מינית חלילה, אבל יש כאן איזהשהיא הטרדה
... השיחה בינינו הסתיימה בכך שמחר הוא כבר יסגור איתי את החשבון.... אני מרגישה כל כך חסרת אונים .. כל כך מתוסכלת.. אני לא מבינה מה הוא רוצה מהחיים שלי.. הוא רוצה שאני אבחר לצאת לטיול כשהוא יוצא.. אבל לא בא לי
ראבאק הבן אדם בן 60 ... ולא בא לי להיות איתו טיול שלם... אלוהים, מה עושים
איפה הגבולות
והאם יש הגדרה בחוק - מה מותר למנהל לדרוש מהעובד שלו ומה לא
סליחה לביאה שקישקשתי כל כך הרבה.. אבל אני באמת באמת מיואשת

היי לימו../images/Emo24.gif

אני כל כך מצטערת שאת עוברת כזה סיוט במקום העבודה. ושהבוס שלך גורם לך לכאלה מועקות. הבעיה אצלך עוד יותר רצינית, מכיוון שאת עובדת במיגזר הציבורי, מקום בו קשה לשנות דברים ולבוס יש קביעות. בנוסף קשה לשנות אנשים אחרים,אם בכלל אפשר. ועוד יותר קשה לשנות בוס בן 60. אתייחס בנקודות כתמיד על מנת לא לפספס:
המריבות הן בין השאר על היחסים שלי עם השכנים לעבודה (אלו שעובדים במשרד הסמוך).. הוא לא מסוגל לראות אותי מדברת איתם וצוחקת איתם.. הוא רוצה אותי "רק לעצמו"... כאילו שאני הרכוש הפרטי שלו, פעם הוא אמר לי לא להגיד להם "בוקר טוב" בבוקר.. כי הוא לא אוהב אותם...וזה ממש לא מצחיק - נכון, זה לא מצחיק. אבל זה לא נורא. הוא לא יכל לקבוע למי תגידי בוקר טוב או לא. אם הוא יגיד לך פעם הבאה למה אמרת להם "בוקר טוב". תגידי שהיית מנומסת וככה חינכו אותך מהבית.
עכשיו, מיום חמישי היחסים בינינו על הפנים, כי מתוכנן לנו טיול שנתי מהעבודה ל-3 ימים.. ואני בחרתי בימים שונים משלו, מבלי לשאול אותו.. לטענתו אני מזלזלת בו, ולא מעריכה את מה שהוא עושה בשבילי (ותאמינו לי שכל מה שהוא מנסה לעשות בשבילי - מגיע לי , כי אני עובדת מעולה במה שאני עושה)... - למה לא אמרת לו שבתאריכים שהוא יוצא בהן, את לא יכולה מסיבות אישיות ומשפחתיות
כך היית יוצאת מזה בצורה דיפלומטית
. ברור לי שאת עובדת מצויינת.
בקיצור, יש לי תחושה שהוא עובר את הגבול.. לא מדובר בהטרדה מינית חלילה, אבל יש כאן איזהשהיא הטרדה ...- נכון, הוא עובר את הגבול. ויש פה הטרדה. השאלה היא איך אפשר עד כמה שפחות להתעמת איתו. אני יודעת שזה קשה. קשה ליצפות מה הדבר הבא שיעצבן אותו. אבל אפשר לנסות לצמצם חיכוכים כשאת מבינה שהוא לקראת פתיחת ריב חדש.
השיחה בינינו הסתיימה בכך שמחר הוא כבר יסגור איתי את החשבון.... -מה כבר הוא יכל לעשות
את חושבת שהוא יפטר אותך
על זה שלא הצטרפת לתאריכי הטיול שלו
לא ניראה לי. הוא סתם אמר את זה, כי הוא היה עצבני. מחר תגידי לו שיש לך תוכניות אישיות בתאריכים האלה, ושזה אישי מדי ולכן לא יכולת לשתף אותו, ואת עדיין לא יכולה.תגידי לו שאת לא עשית את זה בכוונה, ושאת מצטערת אם פגעת בו בלי כוונה. גם אם את לא מתכוונת לכך, "ברומא תתנהג כרומאי", אין לך בררה. יקירתי, אני מקווה שעזרתי לך
. אני גם במסרים האישיים ויש לך את האימייל שלי.
אני מרגישה כל כך חסרת אונים .. כל כך מתוסכלת.. אני לא מבינה מה הוא רוצה מהחיים שלי.. הוא רוצה שאני אבחר לצאת לטיול כשהוא יוצא.. אבל לא בא לי ראבאק הבן אדם בן 60 ... ולא בא לי להיות איתו טיול שלם... - כניראה שאין לו חברים, ושאף אחד לא סובל אותו. את היחידה שמתייחסת אליו יפה. את היחידה שהוא יוכל לדבר איתה בטיול. אם הוא ילך בלעדייך, הוא יהיה בודד. הוא מרגיש שאת מזניחה אותו. הוא חושב שהוא דואג לך, ואת לו דואגת לו, גם אם הוא לא צודק. בקיצור, תנסי להבין שיכל להיות שאת יצרת מצב, בלי כוונה, שהוא מרשה לעצמו להכתיב לך דפוסי התנהגות שאינם מקובלים. את היית צריכה להבהיר לו מהתחלה שהוא מגזים. אף פעם לא מאוחר מדי. את חייבת למצא דרך בעתיד להיות יותר חזקה. את לא בובה שלו. את בן אדם שיודע לחשוב ולעשות החלטות עצמאיות שמתאימות לך בלי קשר אליו. הוא חייב להבין שהוא לא יכל לשלוט עלייך, ושאת לא פועלת בשום צורה לפגוע בו.את חייבת להיות חזקה יותר ואסרטיבית יותר. תשתמשי גם בתירוצים כמו: בכלי לא מרשה לי בתאריכים האלה וכו'. כל האמצעים כשרים כדי שירד לך מהצוואר.

תודה לביאה יקרה ../images/Emo25.gif...

אני מאוד אסרטיבית איתו. אני יודעת בדיוק מה אני שווה בעבודה, ולכן לא מתפשרת ועונה לו בצורה ברורה
...הענין הוא שאחרי שאני עונה לו בצורה "דיפלומטית" אני מותשת מבחינה נפשית... אני לא אוהבת שהוא נכנס לי לחיים, לא נראה לי סביר שמישהו (ולא מעניין אותי מי) יגיד לי עם מי לדבר, וכמה.. אפילו בעלי לא נכנס לי לנשמה ככה
.... והדרך.. אוי הדרך... זה הדבר הכי משפיל, שהוא מתחיל עם ההיסטוריה של "מה עשיתי בשבילך" - ראבאק, עשית בשבילי כי מגיע לי.. לא בגלל העיניים היפות שלי, אלא בגלל שמגיעה לי דרגה נוספת, שמגיעה לי תוספת X.... אף אחד לא עושה לי טובות
...אני עובדת קשה בשביל הטובות האלה.. וחוצמזה, סתם בשביל הקוריוז לביאה, הבוקר הוא השאיר לי פתק בזאת הלשון : " את לא צריכה להעלב מכל מה שאני אומר לך, אבל את צריכה לדעת שאת לא תמיד צודקת, ושגם לצד השני יש רגשות
..... נשבעת לך שרק בגלל המקלדת, אני לא מקיאה

המיכתב שהוא רשם

לך, רק מוכיח לך שהוא ניפגע כי הוא ירגיש בודד שם. הרגשות שלו ניפגעו מכמה סיבות: א. שאת לא תהיי איתו, כי בחרת בזה. ב. הוא יהיה בודד. ואת יודעת מה
זו בעיה שלו שאין לו עם מי להיות. את לא חייבת לו כלום. אם הוא לא מוצא שפה משותפת אם אף אחד מלבדך, את לא צריכה לסבול. במיוחד שהוא רוצה שגם את תתנהגי כמוהו, שזה ממש אבסורד.
ברור לי שאת אסרטיבית איתו, אבל את צריכה במקביל להיות דיפלומטית איתו. פ
עם הבאה תפילי את הדברים על בעלך, כאילו הוא אשם. אז הוא לא יוכל להגיד לך כלום. והוא גם לא יכעס עלייך אלא על בעלך, וזה ממש לא מעניין אותך.
הוא עושה בשבילך בגלל שאת עושה בשבילו ומגיע לך. יחד עם זאת כדאי לא לעורר את חמתו כדי שלא יקרה מצב שבו הוא יפסיק לעשות. תנסי לא להגיע איתו לעימותים של מי עשה מה ולמה. אלא שלב אחד לפני לצאת מזה באלגנטיות. זה קשה, אבל ניתן לביצוע. העיקר לא להיכנס לפינות האלה איתו. תמצאי דרכים ליפות את המצב, ולהפיל את זה על אחרים. הוא שמע שאמרת "בוקר טוב" לחברייך לעבודה, תגידי שהם אמרו לך קודם והיית מנומסת וענית להם, וכך הלאה. חבל שכך המצב. אבל מאוד קשה לשנות אנשים אחרים, יותר קל לשנות את עצמינו, ולהתאים את עצמינו למצב ולנסיבות שניכפו עלינו בלית ברירה.

למעלה