אני בדיכאון
ארוך נורא...

משוש30

New member
אני בדיכאון ../images/Emo7.gif ארוך נורא...

אוף אוף אוף!! זוכרים שלפני כמה חודשים הרווחתי 7000 ש"ח לחודש? בינתיים הפרויקט שלנו בחוסר כספים ובמקום 4000 ש"ח אני מרוויחה שם 1000 ש"ח, ירדתי אומנם לחצי משרה שם אבל לרבע משכורת...לפחות עבור התרגול המשכתי לקבל 3000 ש"ח עד שהיום התברר שזו הייתה טעות של כוח אדם (למרות שביררתי כמה פעמים עם קבלת המשכרות הראשונה) ושלמו לי במשך הסימסטר הראשון פי שניים ועכשיו אני הולכת לעבוד סימסטר שלם בחינם כדי להחזיר את זה! שימו לב ממשכורת של 7000ש"ח ירדתי ל-1000ש"ח ואני ממשיכה לעבוד כמעט כרגיל!!!! שלא נדבר על זה שכל ההבטחות שדוקטורנטים מקבלים פי שניים יותר ממאסטרנטים התבררו כלא נכונות והמשכורת היא כמעט זהה חוץ מזה שמשלמים גם בקיץ, כלומר כל השנים האלה עבדתי כמו חמור סתם! למזלי קיבלתי מלגה קטנה מהמחלקה לפני כמה ימים מה שמוסיף לי 1000 ש"ח בחודש. כלומר משכורת חודשית של 2000 ש"ח. אני בת 32 יש לי תואר שני בהצטיינות וזה מה שאני מרוויחה בחודש!! ואני עובדת באמת קשה. בקיצור כל היום אני בוכה ובדיכאון ולא יודעת מה לעשות. מצד אחד מבחינה אקדמית מצבי מצויין. מצד שני אני בונה מאד על מלגת הפקולטה שיכולה להחזיק אותי במשך 3 שנים אבל היא ניתנת רק לסטודנט אחד בכל הפקולטה וזה יהיה רק שנה הבאה. ומה אם אני לא אקבל אותה? יש לי סיכויים טובים אבל יש עוד סטודנטים טובים בפקולטה ומלגה יש רק אחת... אז אולי לעזוב הכל ולהתחיל לחפש עבודה במשרה מלאה שבא אני ארוויח משכורת נורמאלית? אבל זה אומר לעזוב את הדוקטורט ואת חלום האקדמיה. א-ו-ף!! המנחה שלי עושה כל מה שהוא יכול אבל ממש אין לו עכשיו כסף לתת לי. מה אתם אומרים? אני נורא נורא מבולבלת ועצובה.

ornaok

New member
הלואי ויכולתי לתת עצה או לעזור

איכשהו, אבל אני יכולה רק לחבק...אז הנה:

משוש30

New member
שכחתי להוסיף שבנוסף לכל הצרות היום

הודיעה לי הגננת של מתן (לעתיד) שההרשמה לגם נרשמה ואנחנו לא שם כי היא שכחה שאמרנו לה שאנחנו נוסעים לחו"ל ונביא לה את הצקים למקדמה אחרי שנחזור ואין למתן מקום בגן. היא בודקת אם יש מה לעשות אבל אני גם כועסת וגם דואגת שנפספס את השנה הבאה עם מתן והייתי כל כך מאושרת מהגן. בקיצור יום מזעזע!

dorlim

New member
קצת קשה אז נשברים?!

וברצינות - אנחנו יודעות כמה קשה את עובדת וכמה את משקיעה בדוקטורט. ואכן כסף זו בעיה קשה בנושא הלימודים (אני התחלתי ללמוד ומחפשת נואשות מלגה ללא הצלחה!). אם יש אפשרות לעזוב את העבודה בפרויקט למשרה חלקית (שבה בטוח תרוויחי יותר מ- 1000 ש"ח) ולהמשיך את הדוקטורט, נראה לי שזה צריך להיות הכיוון, אלא אם כן אתם כמשפחה תגיעו למסקנה שאתם יכולים להסתדר עם הכספים הקיימים ולצמצם הוצאות כאלה ואחרות. בנוגע לגן של מתן, אני בטוחה שימצא פתרון הולם! לא נראה לי הגיוני שאם מדובר בילד שממשיך באותה מסגרת הגננת תוותר עליו בכזאת קלות. בנתים שולחת לך מליון
ים ומתי נפגשים עם העוללים????

משוש30

New member
אבל אני לא יכולה לעזוב את התרגול

כי הסימסטר התחיל ואני חייבת לתרגל בין היתר כי אני גם צריכה להחזיר את הכסף וגם כי הבטחתי. התרגול והקורסים לוקחים לי 3 ימים עוד יום לדוקטורט ויום לפרויקט (ה-1000 ש"ח) לא נראה לי שאני אמצא משרה חלקית ליום ביותר מ-1000 ש"ח לחודש...לגבי הגן מתן לא ממשיך באותה מסגרת זה גן חדש! עכשיו הוא במשפחתון. בקיצור לצערי הרב הפתרונות שלך לא יישימים אבל תודה על הניסיון לעזור. מתי נפגשים? לא יודעת אני יותר מדי בדיכאון לחשוב על משהו שמח עכשיו.

yaelia

New member
לאאאאאאא

אל תוותרי על חלום הדוקטורט וגם לא על הפרוייקט. איך שזה נשמע לי, זאת רק תקופה לא קלה, בעיקר כלכלית, ואחר-כך היא תעבור ויהיה לכם קל יותר. אני לא רוצה להשמע קשה, אבל יכול להיות שעצם הרעיון שאת כזאת שווה ושבכל-זאת את מרוויחה גרושים, זה מה שמפריע לך באמת (עניין גאוותי שכזה)? זה מאוד מובן כמובן, אבל נראה לי שאם תתחילי להשקיע בחצי משרה שלא קשורה לכלום עדיין לא תרוויחי סכום ראוי (כי השכר נמוך עד מביך לחצאי משרות בכל תחום כמעט). תעשי לך הפרדה מחושבת של מה סדר העדיפויות בכלל ובמה שווה להשקיע עכשיו כדי שישתלם בעתיד. נראה לי שאם תוותרי על החלומות שלך בכל מקרה תתבאסי בסוף. בקיצור, תהיי אמיצה.

משוש30

New member
בגלל זה אני חושבת שאולי צריך לעזוב

לגמרי את האוניברסיטה כולל העבודה והלימודים ולמצא לי משרה שמרוויחים בה טוב וזהו. לא יודעת. זה לא רק עניין של "מגיע לי", אם כי זה בטח גם קיים, אבל לירידה כל כך דראסטית במשכורת יש השפעה על המשק הכלכלי שלנו בכל זאת ירידה של כמעט שליש במשכורת המשותפת שלנו זה לא מעט בכלל. אז מה אני צריכה לעשות עכשיו בחודשים הקרובים? להתחיל לחפש עבודה? לנסות להצטמצם בלי שיש לי עתיד מובטח? לא יודעת אם זה שווה את זה.מצד שני לא יודעת אם יש משהו שמעניין אותי ממש וריאלי למשרה של "אמא" מחוץ לאוניברסיטה. בקיצור כמו שאמרתי אני מאד מבולבלת ועצובה.

1במיה

New member
שאלה../images/Emo35.gif - האם אתם יכולים להתקיים

בצורה סבירה רק ממשכורת אחת? אם כן, אולי תמשכי עד שתדעי מה קורה עם המלגה בשנה הבאה.
אולי את יכולה לתת שעורים פרטיים? את בחורה מוכשרת ברמות, יודעת מליון שפות, בטוח שאת יכולה לעשות עם זה משהו אקסטרה.

משוש30

New member
הי מתוקה ../images/Emo24.gif

תראי אנחנו לא הולכים לגור בביבים ולקבץ נדבות עכשיו אבל בהחלט המצב הכלכלי נפגע, זה עוד יותר מעצבן כי הוצאנו עכשיו כל כך הרבה כסף על הסקי והייתה לי תחושה שזה ממש לא זמן טוב להוצאות... לצערי בגלל שאני נשארת עם כל העבודות רק בלי משכורת אין לי זמן פנוי. אני אוספת את מתן אחר הצהרים ולהעביר שיעור פרטי עם מתן לצידי לא נראה לי ממש ריאלי. פשוט אין זמן. אז או שאני עוזבת הכל ומוצאת משרה נורמלית או שאני נשארת עם מה שיש. אין הרבה אופציות בין לבין לצערי. או לפחות אני לא רואה אותן. (תגידי לבעלך שמעכשיו אני מביאה סנדוויצ'ים מהבית...)

1במיה

New member
אם אני נשם סנדוויץ ו../images/Emo96.gif עלי

אל תרגישי רע בגלל הסקי, הוצאתם? נהנתם? וזה לדעתי שווה הכל. גם לנו הייתה תקופה שלא ידענו מה קורה איתנו, הבעל לא ידע מה קורה עם המכרזים בעבודה אני למדתי והיתה לנו ילדה + הריון + מזונות וזה נשמע מטורף אבל לקחנו את עצמנו לניו יורק וביזבזנו הבעל אמר לי שאם נישאר בלי "כלום" לפחות עשינו חיים...לדברים יש נטיה להסתדר באופן מפתיע ולא תמיד כמו שמתכננים. במקרה שלך אני כמעט בטוחה שתקבלי מלגה והכל יסתדר כמו שאת רוצה(אולי עם שכר נמוךיותר). אני חושבת שכדאי לך להשאר בנתיים בעבודה הנוכחית כמו שציינתאת ממוקמת שם טוב והאוניברסיטה זה אחלה מקום להסתדר בו כי אחרי שתעברי את כל ה
הכסף העינין והסיפוק שמובטחים לך לא תמיד מוצאים בכל מקום.

yaelia

New member
אני מסכימה איתך מאוד

לדברים יש דרך להסתדר, אין מה להצטער על הבילוי המעולה שהיה לכם, ומוצא ימצא, גם אם במחיר של ירידה זמנית ברמת החיים ואולי אפילו במחיר של ידיעה שכרגע את לא מכניסה כסף לגוף המשפחתי אבל מייצרת ידע ויכולות כלכליות עתידיות לא מבוטלות. תסתכלי על זה כעל עסק כלכלי משתלם לטווח ארוך.

galiaS

New member
אוף, אוף, אוף

כל מה שאני יכולה להגיד זה שלדברים האלו יש נטיה להסתדר. כמו ש- 7000 היתה משכורת זמנית אני בטוחה שגם 2000 היא משכורת זמנית. פתאום יצוץ עוד תרגול, פתאום תצוץ עוד מלגה. את תראי שזה יקרה. אני כבר כתבתי לך שאני ממלציה לשלב עבודה בחוץ אם אפשר. אני עובדת יומיים בשבוע וזה מוריד ממני את התלות בשיגיונות הקדמיה. אני יוגעת שלא בכל מקצוע זה אפשרי, אבל ממליצה לך לנסות לרחרח.

galiaS

New member
ועוד משהו

זה נראה לי חוצפה שלא תיאמן לדרוש ממך לעבוד ללא שכר בגלל טעות שמדור שכר עשה. את בטוחה שזה חוקי? זה מרתיח.

משוש30

New member
לצערי זה חוקי כי קיבלתי משכורת

שלא משורת הדין וזה שזו טעות שלהם וזה שבדקתי ואמרו לי שזו אכן המשכורת לא מעניין אף אחד. יותר מזה זה קרה לחברה שלי ואפילו לא נתנו לה פריסת תשלומים (במקרה שלי זה כאילו פריסה לכמה חודשים) ואמרו לה לשלם הכל בבת אחת.

lulyK

New member
../images/Emo24.gif לא הבנתי למה זה אומר

שתצטרכי לעזוב את הדוקטורט. להרוויח 1000 ש"ח את יכולה בהרבה פחות שעות והשקעה, גם מחוץ לאקדמיה. אם יש אפשרות לחיות ממשכורת אחת לתקופה, חבל לוותר על החלום (ועזבי את המחשבות על הכסף שהוצאתם בסקי. כסף בא וכסף הולך)

משוש30

New member
הי לוליק

אני חייבת לתרגל כדי להחזיר חזרה את הכסף שהאוניברסיטה שלמה לי בטעות. 1000 שח נוספים אני מרוויחה ביום עבודה בשבוע ואני לא מאמינה שאני אצליח למצא שכר טוב יותר מזה בחוץ.

מאשה!../images/Emo24.gif

קודם כל, זו באמת מכה קשה. דבר שני - אני תמיד התייחסתי לשנות הלימודים שלי כהשקעה כלכלית לטווח הארוך. הרי רק כשגומרים ללמוד אז יוצאים בעצם לשוק העבודה "האמיתי". לא ציפיתי להיות מתוגמלת כלכלית כל עוד הייתי בתוך הלימודים. אם אתם יכולים לספוג את המכה, גם במחיר קיצוצים, אני הייתי גומרת את הדוקטורט. יש סיכוי טוב שתקבלי מלגה זו או אחרת תוך כדי הלימודים. ואם תוכלי להמשיך באקדמיה אחרי שתסיימי את הדוקטורט, זה שווה מאוד מבחינת תנאים ושכר. גם אם לא, יש הבדל גדול בדרגות השכר בין דוקטור לבעל תואר שני. ושיקול נוסף - אם אתם מתכוונים להרחיב את המשפחה בקרוב, אני חושבת שיותר נוח לעשות זאת במסגרת שאת נמצאת בה עכשיו, שהיא אמנם מאוד תובענית ולוחצת, אבל עדיין גמישה מאוד יחסית למקומות עבודה לאמהות בימינו. לגבי הגן של מתן, זה מעצבן מאוד וההרשמה לרוב הגנים כבר נגמרה. אני הייתי לוחצת על המטפלת הזו שתקבל אותו, כי הרי הטעות היא שלה.

למעלה