אני בדילמה- אנה עזרו לי

loyagid

New member
אני בדילמה- אנה עזרו לי

שלום אני מנהלת אחד מהפורומים בתפוז ואני צמחונית אידיאליסטית ומתנגדת לניסויים בבע"ח. כמו כן אני לא מוכנה להתחבר לאינטרנט זהב בשל הסיבה שמנכ"ל החב´ הוא אחד מבעלי חוות הקופים שעורכת ניסויים מאוד קשים ואכזריים על קופים שנאסרו בכל מדנה מערבית ליברלית אחרת. בתור מנהלת אני נכנסת מדיי יום לרשת ואני עושה זאת על חשבוני. כמנהלת מגיע לי חשבון בחינם, אבל של אינטרנט זהב. מצד אחד אני לא רוצה להיות מחוברת אליהם ומן הצד השני אני במצוקה כספית קטנה והדבר יחסוך לי כבף רב מה הייתם עושים במקומי? ואני מבקשת תשובות כנות שלכם לויה גיד

ophir77

New member
אכן בעיה...

גם אני התנתקתי מאינטרנט זהב. אבל במחשבה שניה... כשאת גולשת דרך אינטרנט זהב מתפוז- את עושה את זה בחינם, כלומר אינטרנט זהב לא מרוויחים ממך ספציפית. שכן תפוז ממילא שילמו כבר לאינטרנט זהב במיסגרת איזה הסכם גלובלי של שעות גלישה. כך שאם תגלשי או לא- זה לא ממש משנה. ובמחשבה שלישית... ברמה העקרונית, זה שתגלשי דרך אינטרנט זהב דווקא תגרום להם להפסד. כי את הכסף הם ממילא מקבלים, אז לפחות שינוצלו כמה שיותר... לא?.... ובמחשבה רביעית... למרות מה שכתבתי- גם אני לא הייתי אוהבת את המחשבה שאני גולשת דרך החברה הזו... בכל מקרה- מה שתחליטי לעשות- כדאי שתגידי לחבר´ה בתפוז את הסתייגויותייך מאינטרנט זהב, וכדאי שתשלחי להם איזה פרוספקט שאני בטוחה שיש לאגודה נגד ניסויים בבע"ח, פקוספקט שמסביר למה צריך להתנתק מאינטרנט זהב.

loyagid

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif../images/Emo51.gif

א- ברצוני להודות לך. ב- האם יש לך לינק למקום באנטרנט שמוסבר שם על הקשר של אינטרנט זהב לחוות הקופים? אם כן אני מאוד אודה לך אם תשלח לי

vegi force 1980

New member
היי לך

חוות מזור לא מבצעת ניסויים אלא מגדלת את הקופים ומרבה אותם על מנת לשלוח אותם לניסויים הכל תראי כאן:www.isav.org.il

איילת1974

New member
אז כנראה שלא לחווה הזת התכוונתי

יש חווה שיש לה 3 בעלים, שאחד מהם הוא מנכ"ל אינטרנט זהב שבה עושים ניסויים מאוד קשים על בע"ח

tookmy

New member
גם אני באותה דילמה

כלומר- מנהלת פורום (חדש יחסית, אתם מוזמנים!) וצמחונית שכמובן לא מעוניינת לעודד את החברה הזו. כל הטיעונים בעד טובים ויפים, ואולי כדאי דווקא להעביר את המסר גם להנהלת הפורומים, כלומר את הדילמה, במקום לחשוב רק על פעולה של כן או לא להתחבר, להגיד שזה מפריע. אני בטוחה שכשיהיו כמה מנהלי פורומים שידברו על זה זה יעבור הלאה. ביום שחברות כמו אינטרנט זהב ידעו שיש עליהן חרם צרכנים אולי הן יחשבו פעמיים. (אגב, מה זה 012 או 013? כדי שאדע דרך מי לא להתקשר לארה"ב!)

Flames

New member
לגבי הדילמה

אותה הצעה שכתבתי כאן: כדי שלא תתרמי מכספך לאנשים האלה וכדי שלא תתרוששי, תתחברי דרך "חופשי חודשי" אצל ספק האניטרנט שלך, וגם דרך בזק (לבזק- תשלום של 99 ש"ח בחודש). למי שגולש הרבה באינטרנט- החיסכון הוא עצום בצורה כזאת.

Michelle1

New member
אידאלים

הבעיה המוסרית שאת מעלה, היא אכן בעיה קשה, אבל מה שאת אומרת בעצם הוא שאת תהיי מוכנה לשקול להמיר את האידאלים שלך תמורת בצע כסף. אני לא מתכוונת, חלילה, להעליב ואפילו לא להעביר ביקורת, אלא לנסות לנתח את הבעיה באור אובייקטיבי. אם משהו חשוב לך והוא בנפשך, הוא אידיאל עבורך (הצלת חיות או לפחות קביעת עמדה ברורה ביחס למי שמתעללים בהם) את לא יכולה להתפשר. אם את צמחונית מתוך הכרה, לא יעלה בדעתך לאכול ביום חמישי בשר , רק מפני שמישהו עשה מבצע והבשר בחינם. הייתה לפני מספר שבועות שאלה דומה בקשר לאל-על. בסופו של היום, האדם היחיד שאת צריכה לתת לו דין וחשבון הוא את, כלפי עצמך. אם תתפתי להצעה (ואני לא אומרת שלא, או מה נכון לעשות - זה בינך לבינך!) האם תוכלי להסתכל לעצמך בעיניים? זה כל מה שאת צריכה לשאול את עצמך. מה שאת צריכה להחליט, בינך ובין עצמך, על אילו ערכים את מוכנה להתפשר ועל אילו לא. מה יותר חשוב לך בחיים: לחיות לפי הערכים שאת דוגלת בהם, או לחסוך כסף.

טוב נגיד

נגיד עם זה יעזור לך אז תיתחברי אני אישית לא היתי מסוגל להתחבר אליהם בידיעה שבזה אני תורם אפילו קצת לחווה ההי הבחירה בידיך

Flames

New member
הצעתי לך, ../images/Emo41.gif

כדי שלא תתרמי מכספך לאנשים האלה וכדי שלא תתרוששי, תתחברי דרך "חופשי חודשי" אצל ספק האניטרנט שלך, וגם דרך בזק (לבזק- תשלום של 99 ש"ח בחודש). למי שגולש הרבה באינטרנט- החיסכון הוא עצום בצורה כזאת.

למעלה