אני בדילמה ומבקשת את דעתכן/ם...

אני בדילמה ומבקשת את דעתכן/ם...

אז ככה... בעוד כחודש אנחנו עוברים דירה, לדירה זמנית, עד שהדירה הקבועה תתפנה (בעוד חצי שנה)... יובל (שנה ועשרה חוד´) עדיין איתי בבית, אבל לאחרונה נדמה לי שהוא זקוק ליותר ממה שאני יכולה לתת ובעיקר לסביבת ילדים שכרגע אין לו... חשבתי להכניס אותו לגן, ברגע שנעבור לדירה הזמנית. העניין הוא שאני יודעת שלא כדאי לעשות יותר מדי שינויים ומעבר דירה הוא שינוי רציני, ביחוד שהוא יעשה פעמיים בתקופה של חצי שנה
בנוסף, לאחרונה הוא מאוד מתקשה להפרד מאיתנו, מה שמקשה על ההחלטה... מצד אחד אני ממש רוצה להכניס אותו לגן כי אני בטוחה שזה יעשה לו טוב בשלב הזה, הוא פשוט מתחיל להשתעמם בבית ומצד שני אני חוששת להכביד עליו עם כל השינויים יחד...ונדמה לי שגם לי יהיה קשה עם העניין, של הבלגן שבמעברי הדירות, במקביל להתאקלמות שלו בגן חדש וחיפוש עבודה עבורי... אז מה אתם חושבים?

אוי..אני בדיוק במצבך ../images/Emo12.gif

גם אנחנו עכשיו בדירה "זמנית"..עד שהבית שלנו יהיה מוכן..ועמית בן 10 חודשים..(בדיוק בעוד שבוע..) ולא מעט חשבתי על הגירויים שצריך לספק לו..ואם אני עומדת בקצב.. אני החלטתי להמשיך להיות איתו בבית..מכמה סיבות..אבל העיקרית היא שעכשיו חורף..ואני רואה מה קורה אצל שני ילדים של חברות שלי..כל שבוע נדבקים ממחלה..נזלת ושיעול..וכל מיני..וממילא אני עדיין בבית אז אני דואגת שתהיה לנו חברה ...ופשוט מתכננים סדר יום שלא ישעמם. אני פשוט לא רוצה לבלבל אותו יותר מידי..מה גם שהמעבר הוא לאזור אחר..כך שהכניסה לגן תהיה זמנית ועד שהוא יתאקלם לנתק אותו..לא מומלץ! אתם נשארים באותו אזור?

טרם מצאנו דירה זמנית

אנחנו מחפשים לשכור דירה והחיפושים נעשים באיזור הדירה הקבועה, כך שהגן שיבחר יהיה קרוב ולא יאלץ אותנו לשינויים של גן, אבל עדיין נראה לי יותר מדי שינויים, שני מעברים והליכה לגן לראשונה...וזו ההתלבטות... אגב, אני רואה שעמית גם הוא יליד פברואר? יובל בדיוק היום! בן שנה ועשרה חוד´

אין כמו בנים דליים../images/Emo124.gif

אם יש לך אפשרות כלכלית ואישית..להישאר עוד חצי שנה איתו... אז הייתי ממליצה לחכות עם זה עוד קצת...

חוה 1

New member
אני בעד להשאיר אותו בבית .

תינוק בן 10 חודשים אינו צריך חברה מתחרה. הוא צריך לראות אנשים לראות צבעים לשמוע מוסיקה , לצאת לטייל ועוד.... אם יש אפשרות להשאיר את הילד בבית עם אמא זה הכי טוב.

אולי הפיתרון הוא בגיוון

כלומר, נראה לי מוצדק לא לשלוח אותו לגן כי המעבר באמת מבלבל בגיל הזה. אנחנו עברנו לכאן כשספיר הייתה בת שנה וחצי, והיא נהנתה נורא מהמרחב כי הבית הקודם היה זעיר, אבל בסוף היום היא היתה מבקשת לחזור הביתה.... בכל אופן, אם משעמם לו תנסי לקנות לו חוברות צביעה, (אפילו שבגיל הזה הם עוד לא צובעים אלא סתם משרבטים) מדבקות צבעוניות, צבעי אצבעות, וכל פעילות שנראה לך שהוא יעמוד בה. (מניסיון - כל הפעילויות המלוכלכות - לעשות כשאת צמודה אליו, ולא להשאיר זמין לו כשאת לא ליד). לצאת איתו יותר לטיולים, לגינה, לגינות שיותר רחוקות מהבית. אז הוא יקבל עוד גירויים, ויוכל לסחוב עוד קצת בבית.

אז זהו, שכל אלה כבר נוסו ../images/Emo10.gif

והוא לא מראה סבלנות יתרה! אני מדפיסה לו דפי צביעה מהאינטרנט ולמרות שהוא לא יודע ממש לצבוע את הדמויות הוא נהנה מהן, אבל לא יותר מחמש דקות... ניסיתי לעשות איתו כל מיני דברים עכשיו לקראת חנוכה, אבל זה החזיק ממש כמה דקות... לצערי אין לנו גינה באיזור הקרוב ולכן אני צריכה רכב להגיע למקום אחר (דבר שאין לי רוב הזמן כי הוא אצל בעלי)... לצאת לטיולים עכשיו בגשם לא נראה לי כדבר כייפי
וחברים באיזור, אין...אז אין למי ללכת ואין את מי להזמין (אנחנו נורא מסכנים!!
) גם זה שהבית פה קטן וכל צעד שהוא עושה גורם לבלגן או נזק לא תורם!

אז אולי באמת כדאי

להיות בגן חצי יום.. ואח"כ מקלחת ומנוחה ואחה"צ חברים, קלטות, משחקי יצירה,סיפורים וכו´..

אני ממשיכה להקשות ../images/Emo8.gif

אם יובל יהיה בגן, אני אצטרך לצאת לעבוד... אני לא בטוחה שיש חצי משרה שתשתלם מבחינת העלות של חצי יום בגן (מה גם שטרם נתקלתי באיזורינו כהצעות של חצי משרות
)...אז זה בעצם הכל (יום שלם) או לא כלום (להשאר בבית)

iris & ben

New member
לעדי שליובל...

מאיזה אתרים את מדפיסה? ידוע לך על דפי צביעה לחנוכה?

אני מצרפת לינק להודעה מהפורום השכן

חינוך לגיל הרך...יש שם המון לינקים לאתרים כאלה...תראי את כל השרשור להודעה המקורית

עדי..היי שוב

תקחי בחשבון שאם את יוצאת לעבוד חצי יום, זה כדיי לממן את הגן.. לפעמים היציאה מהבית עושה טוב.. את פשוט צריכה להיות שלמה עם מה שתחליטי... אם זה ייתן גיוון לשניכם אולי זה שווה...

גן, גן ועוד פעם בגן

כל הכבוד ליובל שעד עכשיו הוא מחזיק מעמד בבית עם אמא (בלי להעליב
) ילדים בגיל הזה צריכים כבר גירויים של ילדים בגילם (אריאל משתגעת מלהיות 4 שעות סגורה בבית). לגן יש גם אלטרנטיבות של חורף במקום לצאת לגינה. בהתחלה קשה (מאוד אפילו
) אבל זה שווה. מה שכן הייתי ממליצה - למצוא גן בסביבה של הדירה הקבועה, וככה גם מתחילים להכיר שכנים, זה מה שאנחנו עושים, נוסעים כל יום 20 דקות בשביל היא לא תצטרך לעבור בגן כשנעבור דירה (בקרוב אנחנו מקווים).

גן, גינה, מפגשים

לשם הגינות אני חייבת להודות שאני מאלה שמשאירים את הילדים בבית. אני ממליצה לך לצאת איתו, כל מקום בעולם, לפגוש קרובי משפחה שלך, למכולת לדבר עם המוכר, לקפה עם חברה (עם או בלי ילדים), לטייל בגשם לצוד שלוליות (את זוכרת, זה הדבר שהכי אהבנו כשהינו קטנים?). אולי צריך לארגן מפגשי פורום לפי אזורים. אני זוכרת ביואל (ז"ל) שהיו כותבים "היום בחמש וחצי נהיה בפנית הככה וככה בקניון זה וזה" או בקיץ "מי מגיע לבריכה הזאת והזאת?" אני יודעת שבקניון י-ם יש שעת סיפור בימי רביעי ופעילות בימי חמישי. לא כתבת מהיכן אתם ולהיכן תעברו, ומתי בעלך חוזר מהעבודה. גם אני מקבלת אוטו הכי מוקדם בחמש, אבל יש דברים ששווה לנסוע בשבילם.

אחותי עשתה לאחרונה את אותו דבר

הם עברו מהקיבוץ למקום אחר והיא העבירה את הבן שלה (שנה ושבעה חודשים) לגן ילדים אחר ותוך כדי כך כמובן לבית חדש. הוא התאקלם מצויין וללא שום בעיות. מה שכן בבית הישן המיטה שלו היתה בחדר שלהם ובבית החדש יש לו חדר משלו אז מה שהיא עשתה זה ל-א לתת לו בנוסף לכל פתאום חדר חדש לבד אלא שמה את המזרון שלהם על הרצפה ומזרון בשבילו לידם והוא ישן לידם ולא הכל ביחד (גם בית, גם גן וגם חדר לבד). זה עבד מצויין בלי שום בעיות אבל להזכירך הוא היה קודם בגן מגיל חמישה חודשים כך שזה לא היה חדש לו בהצלחה

למעלה