אני בהחלט יכול להבין

אני בהחלט יכול להבין

אנשים שמסרבים לבצע סיור כתובות בידיעה שאין בידם ביטוח ואין מי שידאג להם או למשפחתם במידה שייפגעו במהלך הסיור.

ניר נגר

New member
אין מדובר בסרבנות, אתה צריך פשוט

להסכים לעשות את סיור הכתובות בתנאי שתקבל מסמך מאושר שאתה מבוטח...נכון להיום לא תקבל התחייבות כזו (אנחנו פועלים בנושא) ולכן אתה לא מחוייב לעשות את סיור הכתובות. צה"ל לא יכול לבקש ממך לבצע משהו בשמו ולא לקחת את האחריות על אותה הפקודה

פלסטיק

New member
צה"ל כן יכול וגם עושה את זה

בודאי שצה"ל יכול לתת פקודה ולא לשאת באחריות, הוא גם עושה את זה בתכלס לא הגיוני ולא הוגן, אבל ככה זה. ומי שמסרב פקודה הוא סרבן. יש סיכוי טוב שבשל הרעש בתקשורת צה"ל ימנע מלשפוט אנשים שמסרבים לפקודה לא הוגנת ולא הגיונית כזו, אבל עדיין החוק לצד צה"ל.

Chirpy

New member
אתה לא מתאר לעצמך...

כמה אנשים כבר סירבו לפקודה הזאת. אני אישית שלחתי להם את סיור הכתובות בחזרה (ריק) עם מכתב שהשורה התחתונה שלו (במילים יפות ונוקבות כמובן) הוא: אני חייל מילואים קרבי עושה חודש מילואים בשנה בשטחים, תלמדו לחלק את הנטל בצורה יותר הוגנת (חסר אנשים שלא עושים תעסוקה מבצעית?) או שתמצאו פראייר אחר
מאז לא שמעתי מהם יותר בענייני סיורי כתובות.

פלסטיק

New member
עדיין זו סרבנות

לדעתי סרבנות מוצדקת ב 100%, אבל סרבנות. פשוט לא נעים לנו לקרוא לאנשים טובים סרבנים אז אנחנו מחפשים מינוחים אחרים.

ניר נגר

New member
אינ לא מסכים איתך פלסטיק..אנחנו לא

רובוטים... אם צה"ל יגיד לך לקפוץ מהגג..תקפוץ? (בלי מצנח כמובן :) יש מקרים שחייבים להפעיל את השכל הישר, כי אם יקרה משהו אתה תישאר ורק אתה עם התוצאות

פלסטיק

New member
הרבה סרבנים היו חותמים על ההצהרה

כמו שאתה ניסחת אותה. אני גם כן חושב שבמקרה שצה"ל מפקיר אותך ואת משפחתך חובתך לסרב, אבל סירוב הוא סירוב.

ניר נגר

New member
עדיין, לא הייתי משווה בין הדברים.

גם מוות הוא מוות, אבל יש צורות רבות למוות,לא?

פלסטיק

New member
"תשכבי איתי תמורת מליון $?"

ברנרד שואו שאל נסיכה אנגלית. היא הסכימה, הוא שאל: "ותמורת 10$?" היא נעלבה ושאלה אותו: " מה אתה חושב, אני זונה?" אנא לה ברנרד שואו: "על זה כבר הסכמנו, עכשיו אנחנו דנים במחיר". אני בטוח שאתה מכיר את הבדיחה הזו. לכל אחד יש את הקוים האדומים שלו, אצלך זו פגיעה כלכלית בך או במשפחתך, אצל אחר זו פגיעה באוכלוסיה תמימה. לכן הייתי מציע לאמץ רטוריקה פחות אגרסיבית כשמדברים על סרבנות, אתה אף פעם לא יכול לדעת איך היא תחזור אליך.

maoz9

New member
כשמפריטים שאלות כלל חברתיות

לרמת הפרט- ניתן תמיד להעמיד את צורכי הפרט כנשגבים מעל צורכי הכלל והצורך לשמר את עצם קיומו - זאת הרטוקריקה הניאו-ליברלית עצמה. מה שכדאי לזכור מפעם לפעם כי לא הרטוריקה הליברלית הקימה את המדינה ואפשרה את קיומה עד היום. אלא דווקא הרטוריקה הקולקטיביסטית שמבינה כי שירות ביטחוני מטבע העובר לסוחר שניתן להמירו במחיר של אתנן. כדאי לשנן את את זה למי ששכח.

maoz9

New member
צריך כמובן להכתב "איננה מטבע עובר

לסוחר" עקרונית אני מתנגד לסרבנות באופן גורף . אבל הדברים חמורים פי כמה כאשר אין למהלך חתרני שכזה קונזצנזוס גורף מקיר לקיר ובתנאי שמוצגת אלטרנטיבה ברורה להסתה והמרדה מסוג זה. צריך להבין שהמדרון חלקלק מאוד וכאשר כל קבוצה תחל לעשות דין לעצמה אבדנו. אם לא הבנת ניר - החבר'ה מנסים לעשות לך מניפולציה פוליטית...

פלסטיק

New member
אתה זוכר מהו פאשיזם?

להעמיד את צרכי הכלל כנשגבים מעל צרכי הפרט. מה שכדאי לזכור שלא הרטוריקה הפשיסטית הקימה את המדינה ואת קיומה עד היום אלא הרטוריקה הליברלית הומניסטית שעקורנותיה מנחים גם את ההגנה על הקולקטיב החברתי וכן הגנה נורמטיבית על צרכי הפרט תוך אידאליזציה של חיבור גאשטאלטי של פרטים יחידים לידי חברה קולקטיבית מאורגנת.

shaief

New member
ניר נגר- הוגה הסרבנות האגואיסטית...

ניר מודה בזכותם של חיילים לסרב לפקודות שאולי יכול לקרות להם משהו מהן (נגיד סיור כתובות שעלול להיגמר בתאונת דרכים...). ניר לא מכיר בזכות של חייל לסרב לגרום עוול לאוכלוסיה אזרחית במסגרת הענישה הקולקטיבית שמבוצעת על ידי צה"ל במשך שנים. שי.

כל הכבוד. ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

דרך אגב, מה דינם של תרגילי הגיוס? האם הם נחשבים ימי מילואים? האם יש תגמול? ביטוח? משהו?

במידה שהגיע צו בדאר

והחייל חתם וחויל, חלים כל כללי השמ"פ כולל ביטוח ותגמול

ואם הקריאה מתבצעת בפלצפון?

או ע"י ראש חוליה המתייצב רגלית בביתי? האם הגעתי למקום המפגש מהווה חיול?

רק בעת ההגעה למקום המפגש

רק בעת ההגעה למקום המפגש מבוצע תהליך החיול, במהלכו מוחתם החייל.

למעלה