אני בהיסטריה- בני מגמגם

שירהארד

New member
אני בהיסטריה- בני מגמגם

בני בן שנתיים וחודשיים התחיל לגמגם לפני כשבוע וחצי. הוא התחיל לדבר מאוד מוקדם. אנו לא מעירים לו, לא מתייחסים לגמגום, לא ממשיכים משפטים שהוא מתחיל, ממתינים בסבלנות עד שיסיים משפט, ביקשנו מכל הסובבים לא להעיר לו. קשה לי מאוד! מה עושים?

גמגום

שלום לך, ניתן להבין את ההרגשה הרעה שלך. נראה כי הבנת כיצד לנהוג בקשר לגמגום. לצערי, אין לי פתרון פלא להציע לך, אלא לנהוג בסבלנות רבה, ולא לשדר לחץ כלפי הילד, בשום פנים ואופן (הילדים רגישים מאוד) התופעה שכיחה בגיל כזה, וחולפת ברוב המקרים מאליה ללא כל התערבות. בהצלחה! יהיה בסדר!

שירהארד

New member
שאלה נוספת

האם אם ילד הוא בעל סקרנות ומוטיבציה במספר רב של תחומים, כאשר הכל נעשהOn Demand למשל: מאוד מוזיקלי, שר בעברית ובאנגלית, יודע את כל האותיות,מספרים, צורות, צבעים, מזהה מילים מסוימות, יודע באיזה אות מתחילה מילה, שולט בעכבר, גוזר וכו' האם לכך יכולה להיות השפעה כלשהי על הגמגום?

לשירהארד

בדרך כלל הגמגום מופיע בתקופה של "קפיצה" בהתפתחות השפה. נראה כי הילד מפותח מאוד לגילו, אך לא נראה לי שזה קשור לגמגום. האם מופעל עליו לחץ מבחינה לימודית- בגן או בבית?

שירהארד

New member
למאיה

המון תודה על עזרתך! לצערי, בני אלרגי ברמת סיכון (אנו מצויידים במזרקים) ולכן אינו נמצא במסגרת גן. בנוגע לשאלתך, לא מופעל עליו לחץ בבית. הפעילויות הם בהתאם לדרישתו. אולי אנסח שוב את שאלתי. האם בסיס ידע רחב, בגיל צעיר, ויכולות נוספות כמו, יכולת לשלוף מידע, זכרון, מהירות המחשבה, היכולת להאזין לשיר חדש (שיר מקרי ברדיו) ולחזור עליו מיד וכו' האם לכך יש השפעה כלשהי ? והאם גמגום שחולף יכול להופיע שוב אולי "בקפיצה" הבאה? שוב תודה

לשירהארד

לפעמים גמגום מופיע כשיש פער בין מהירות מחשבה גבוהה, ליכולת דיבור שעדיין "לא עומדת בקצב" של המחשבה. גמגום יכול להופיע לתקופות קצרות ולחזור שוב. בסה"כ רוב הסיכויים שייעלם לגמרי.

למעלה