אני בהתלבטות נוראית מבקשת ייעוץ!!|:

mayaBEE

New member
אני בהתלבטות נוראית מבקשת ייעוץ!!|:

אני בהתלבטות נוראית לגבי הגן המיוחד שבני צריך ואנו מפחדים מסטיגמה הייתי רוצה לשמוע ממך פרטים על הגנים האלו. מה ההבדל בין גן טיפולי? לשפתי? בני צריך רק שפתי ואני חוששת שישבצו אותו לטיפולי.עם זאת אינני יודעת מה ההבדל ביניהם קראתי פה ושם לגבי ילדים בעלי קושי רגשי בני באיחור התפתחותי שפתי בזמן של חצי שנה. אנו ממש מבולבלים חוששים מה לעשות?

נונינה1

New member
גנים למיניהם............

יש שלושה סוגי גנים רלוונטים גן שפתי - המיועד לילדים שהבעיה שלהם שפתית בלבד, ואם אכן הבעיה של הבן שלך כזו, עדיף שיגיע לגן כזה. אם אין כזה בעירך תנסי ללחוץ על גן כזה בעיר קרובה. שם ההתמחות של הצוות וההתמקדות של הפעילות היא סביב פיתוח השפה. גן תקשורתי - לילדים עם בעיות תקשורת הכוללות בדרך כלל גם בעיות שפה. אם לילד גם בעיות תקשורת (לא משתף פעולה, לא עונה, לא יוזם פניות, לא מסתכל בעינים וכדו') הבעיה שלו יותר רחבה משפה ובגן שפתי לא ידעו לעזור לו במכלול הבעיות שלו, ואז הוא צריך גן תקשורתי. גן טיפולי - גן עם ילדים עם מגוון בעיות שונות, לדעתי מן סל שבו זורקים את הילדים שאין עבורם גן יעודי, יותר טוב ממסגרת לא טיפולית אבל פחות טוב ממסגרת יעודית המתאימה לילד....... בהצלחה.........

Diana M

New member
גן טיפולי

גן טיפולי הוא שם כולל לכלל הגנים השייכים לחינוך המיוחד בקטגוריה תחת קטגוריה זו יופיעו מגוון גנים על פי סוג החריגות המרכזי: PDD / CP/שפתי/מעוכבי התפתחות וכו'. חשוב לזכור כי לא מדובר במדע מדוייק. ברשות אחת גן לילדים אוטיסטיים יכונה גן שפתי וברשות אחרת גן PDD ובשלישית גן תקשורת. כמו כן חשוב לזכור כי אוכלוסיית הילדים בשנה הנתונה היא הקובעת את אופי המסגרת. שאלות שכדאי לשאול טרם השיבוץ: כמה ילדים מיועדים לגן, אופי החריגות של מרבית הילדים, הרכב הצוות החינוכי והטיפולי, מספר שעות טיפול הניתנות לגן, המשך מסלול עתידי אליו מופנים בדרך כלל בוגרי הגן, מה שלא מבטיח שום דבר לגבי ילד מסויים אך בהחלט נותן כיוון ותחזית להורים. מומלץ מאוד לבקר בגן, לא דווקא על מנת להתרשם מהילדים , אלא אם כן רובם ממשיכים לעוד שנה, אלא כדי להתרשם מהגננת והסייעת בעיקר והצוות בכלל. רצוי לשים לב למבנה , עד כמה הגן נראה מטופח ומושקע (נותן מדד לגבי המוטיבציה של הגננת והצוות ונעים לדעת שהילד שוהה במקום נעים ומטופח) לסיכום, לא ציינת בן כמה בנך. פער של חצי שנה אינו פער כה גדול. במידה ואכן מדובר רק בכך ניתן לבחון אפשרויות נוספות מלבד גן חינוך מיוחד, כגון טיפול אצל קלינאית תקשורת בקהילה וגננת שילוב בגן רגיל. בהצלחה דיאנה

נונינה1

New member
דיאנה.........

אבוי לנו אם רמת המעצועיות ברשויות היא כזו שגן שפתי ותקשורתי הם אותו גן לפקיד המטפל והמפנה........ אני מקווה שבגנים עצמם אוכלוסית היעד מוגדרת באופן מקצועי. את הרכב הילדים בגן לא ניתן לדעת מראש - תלוי מי יגיע לועדת ההשמה, אבל בגדול לא יושמו ילדים פדד בגן שפתי אלא אם כן הם מאוד גבוהים וההורים מעדיפים, ומהות ההרכב אמורה להיות בעצם רמת הלקות של הילדים ולא סוגי הלקות.

Diana M

New member
מתן שם לגן

אין קשר בין מקצועיות לשמות הניתנים לגנים וזה מה שניסיתי להסביר. גן טיפולי הוא שם כולל למקבץ גנים שונים המיועדים לקלוט אוכלוסית ילדים עם חריגויות שונות. מי שמגדיר את הילדים כבעלי לקות כזו או אחרת בועדת ההשמה, על סמך מסמכים קבילים הם השירותים הפסיכולוגיים. לא מסמנים תחילה מסגרת ולאחר מכן קובעים את הלקות (בכל אופן לא בועדות בהן אני יושבת). אין לכך קשר לשמות הגנים. ובהחלט קיימים מצבים בהם מקבצי אוכלוסיה דומים ברשות אחת יהיו בגן תקשורת, באחרת בגן פי.די.די ובשלישית בגן שפתי. אין זה אומר שטעו באבחנה ואיןזה אומר כי הגישה או הטיפול גזורים מהשם שקיבלה המסגרת. זה רק אומר שלעיתים סוג דומה של מסגרת מקבל שמות שונים ברשויות שונות כי מישהו חשב שזה פחות סטיגמתי או יותר מרוכך. לכן מה שניסיתי להסביר הוא שהורה לא צריך להסכים לשיבוץ ילדו לגן כזה או אחר רק על פי השם אותו נושא הגן, אלא עליו לבדוק את המהות הגן. ולגבי האוכלוסיה בגן, אכן בכל שנה האוכלוסיה משתנה בהתאם לילדים שעוברים ועדת השמה באותה שנה, כתבתי כך בהודעתי הקודמת. דיאנה

נונינה1

New member
מוזר..............

כי את הצוות בגן אי אפשר להכשיר מעכשיו לעכשיו לפי הקבוצה שתגיע אליו בשנה הקרובה, וההכשרה לאנשי מקצוע בגנים השפתיים לעומת התקשורתיים שונה במהותה.......... עד כמה שידוע לי לפחות בתל אביב, יש אבחנה ברורה בין גנים תקשורתיים ושפתיים - ובצדק. לגבי גנים טיפוליים אני פחות מכירה ויודעת.

Diana M

New member
הכשרת אנשי מקצוע

תחומי ההכשרה עליהם את מדברת צרים ביותר. קלינאית תקשורת היא קלינאית תקשורת, פסיכולוג הוא פסיכולוג ומרפאה בעיסק היא מרפאה בעיסוק. ברור שאנשים עוברים השתלמויות ומתמחים בהתאם לתחום העיסוק הצר בו הם עוסקים אך לומר לך שקיימת התמחות צרה אחת ממנה אין יוצאים ואין באים, זה לא נכון. רבים מקבלים טיפולים בקהילה, קרי קופות חולים. האם זה אומר שהמרפאות בעיסוק שם מתמחות רק בסי.פי. וקלינאיות התקשורת רק בפי.די.די. ? ברור שלא. כנ"ל לגבי גנים טיפוליים. סתם לדוגמא..השנה ביקרתי בגן הקולט ילדים מספקטרום האוטיזם ומובילה אותו גננת שבהתמחותה הגיע דווקא מסי.פי. אין זה מפריע לה לעשות עבודה מדהימה עם הילדים בעקבות הדרכה מעולה אותה היא מקבלת לאורך כל השנה. בערים גדולות ניתן ליצור מסגרות בעלות איפיון קבוע. סביר להניח כי בעיר תל אביב בכל שנה יהיו ילדים המאובחנים כאוטיסטים ויהיה צורך בגן עבורם. בפריפריה המצב שונה. אין הבטחה כי בחדרה למשל יאתרו בכל שנה 8 ילדים באותו שנתון שהוריהם מסכימים לשלבם בגן לילדים אוטיסטים ולכן אותו גן עצמו עשוי לשנות יעוד. ושוב..תחת הכותרת גנים טיפוליים נכנסים "כל" קשת גני החינוך המיוחד כולל פי.די.די וגנים שפתיים. דיאנה

למעלה