אני בזוגיות חדשה עם מישהו ״חסכן״, מה לעשות?

חזיזה7

New member
אני בזוגיות חדשה עם מישהו ״חסכן״, מה לעשות?

היי :)
אני, גרושה בת 42 בזוגיות פרק ב עם גרוש בגילי, אנחנו יחד כבר 3 חודשים בערך ושמתי לב לתבנית שחוזרת על עצמה. בהתחלה כמובן שלא שמתי לב האהבה הפרפרים וכו.

אנחנו מבלים בביתו כל הזמן ולא יוצאים לשום מקום לטענתו כי הוא מיצה את חיי הבליינות שלו ורוצה כרגע רק שקט בחיים (אני יודעת שהוא במצב כלכלי לא מזהיר כרגע בלשון המעטה... לכן קיבלתי את זה), אבל בנוסף אנחנו בתקופת החגים לא קיבלתי מימנו שום מתנה לחג אפילו לא פרח שלא לדבר על דברים גדולים יותר...

אנחנו לא יוצאים עם הרכב כי רוב הזמן אין לו דלק ואני מבחינתי מה? אני מכילה... אני תומכת עוזרת מוציאה כסף לפעמים מביאה אוכל בקיצור כל מה שביכולתי אף על פי שגם לי אין ...

מצד שני כשאני אצלו אני מלכה מבחינת תשומת הלב והאהבה שהוא מעניק לי
כבר לא נעים לי להעלות את זה כי די כבר משעמם לי!!! אני רוצה לצאת אני רוצה לרקוד אינטראקציה עם אנשים...

דבר נוסף לא קשור כל כך אבל אולי תוכלו לעזור לי בזה...
אנחנו פרק ב כפי שציינתי הוא לא שש לערב אותי בחייו מבחינת היכרות עם הילדים או המשפחה שלו או חברים אפילו הוא טוען שזה מוקדם מדי ועדיין לא הכרנו מספיק וכשאני מנסה לבדוק איתו בדרך אגב אם אנחנו מוגדרים כזוג הוא אומר: למה צריך הכרזות? סבלנות וסובלנות אנחנו עדיין מכירים האחד את השני..

מה לעשות? איך אני יכולה לפתור את זה?

tal902

New member
קודם כל

יש פה כמה נושאים. הראשון זה העניין הפיננסי, והשני הלערב בחיים שלו.
&nbsp
לעניין הכסף. השאלה אם דיברתם על העניין הזה והגעתם לסוג של החלטות הסכמות לעניין עליוות ההוצאות והחלוקה בניכם ביציאות ובבילויים. לפי מה שאת אומרת מצבו לא משהו אז אפשר להבין את הרצון שלו להוציא כמה שפחות + לא לצאת גבר שאין לא יכולת לשלם או לעמות בעלויות הבילויים עם בת הזוג שלו. אולי הוא חושש לצאת שמא רוב העלויות יהיו עליו. אולי כדאי לך לקחת יוזמה ולדבר על העניין שלמשל ביציאות אתם תתחלקו כל עוד יש לו קשיים. או משהו כזה.
&nbsp
העניין השני הוא יותר בעייתי. אמנם 3 חדושים זה לא ים זמן אבל מתחיל להתקרב. האם את יודעת אם החברים שלו יודעים עלייך? אם לא זה מסתמן כמשהו לא חיובי.
&nbsp
הייתי אומר לך קחי עוד חודש חודשיים לראות. אם עדיין הוא לא יכיר אותך לפחות לחברייו או למשפחתו נראה לי שהוא פשוט לא רוצה איתך וממך משהו רציני. כףי לו ונעים לו אבל לא יותר מזה?
&nbsp
לעוד נקודות הסתכלות אני ממליץ לך גם לפנות לפורום זוגיות במשבר. כאן בתפוז. יש שם אנשים עם ראש טוב והתסכלות טובה על הדברים.

A לוןA

New member
את כותבת "חסכן"

אבל מתכוונת קמצן.
קמצן הוא מישהו שלא מוציא- על אף שיש לו.
פה נשמע שיש מישהו שפשוט אין לו.
אז הוא לא קמצן- הוא בבעיה כלכלית.
אם את מחפשת חום ואהבה- יש לך אותם פה כנרה בשפע.
אם את מחפשת מתנות ובילויים - מיצאי מישהו בסטטוס כלכלי משופר.
&nbsp
&nbsp
כולה 3 חודשים ואת מצפה להגיע לארוחת שבועות? מה הלחץ? את לחוצה לשים עליו טבעת?
אני במקומו (בהנחה ויש שם ילדים וכו') לא מספר להם כלום עד שמתקבלת החלטה על חיים משותפים (לפחות).

kisslali

New member
פורום משפחות מורכבות יתאים יותר

אני קוראת כאן דבר והיפוכו:
הבן אדם תפרן עד כדי שאין לו כסף לדלק ואת מבועסת שהוא לא קנה לך 'דברים גדולים לחג? איך זה בדיוק חסכנות? אם אין כסף לאחד מאיפה ימצא כסף לשני?
את יודעת שמצבו הכספי לא מזהיר, גם שלך לא, ואת 'מכילה' כי את לפעמים מביאה אוכל? אני לא הייתי קוראת לזה מכילה.
אני מפרשת ואולי אני טועה, שאת תפרנית והיה מתאים לך מישהו שיממן את הבילויים שלך: הוא לא הכתובת ואת לא יכולה לפתור את זה.

"חסכן" זה מישהו שיש לו ובוחר לחסוך, לפי הדברים שלך זה לא המצב.

אני מנחשת שאולי הבחור היה רוצה להיות נדיב ולממן את הבילויים אבל אין לו איך. הוא מבין שהוא עם בת זוג שמתפשרת עם העניין הכספי, ואולי לא לאורך זמן. יתכן שבגלל זה לא רוצה לקחת את זה הלאה: להכיר לך את המשפחה, חברים וילדים?

תחליטי מה את רוצה. מישהו שיתייסח אליך נפלא אבל אין לו גרוש על התחת או להמשיך לחפש מישהו שיתייחס אליך נפלא ויכול גם לממן את מה שאת רוצה. תמיד יש סיכוי שתמצאי כזה.

ללי

אחרי 3 חודשים את כבר רוצה להידחף אליו לתוך המשפחה?!

אני מאוד מקווה שאת לא מכירה לילדים שלך כל מן דהוא שאת בקושי מכירה 3 חודשים.

dory141

New member
אולי זו לא רק חסכנות

אולי הוא רכושני אלייך ומפחד שמישהו יפתה אותך, אולי יותר בעל אמצעים ממנו. יש גם אפשרות, שבלי קשר למצבו הכלכלי הוא מעדיף בילויים שקטים ואינטימיים, עם מספר קטן ככל האפשר של משתתפים (אם זה הסיפור אני בדיוק כמוהו). נכון שבספרי הקודש של האהבה כתוב שהגבר צריך לממן את האישה, אבל אם האישה במצב יותר טוב היא יכולה למחול על כבודה ולממן את הגבר שלה. בלי קשר, אם כ"כ אכפת לך ממצבו, האם ניסית להציע לו לשנות מקצוע או מקום עבודה, כך שכלכלית הוא ירוויח מהשינוי? כדאי שתבחני את עצמך, לטובתך, ותראי האם את מנסה לעזור לשיפור המצב, או רק מקטרת וזהו? כי זה בטח שלא יעזור.
שתהיה לכם זוגיות מאושרת!

ayaht

New member
הגעתי מהראשי. מציעה לך לברוח

זה לא (רק) עניין של כסף.
זה גם לא קשור לגיל.
זה מצב מנטלי.

יש גברים שמבחינתם ברגע שהשיגו את הבחורה, הם מפסיקים להתאמץ.
מבחינתם לשבת בבית, לא צריך יותר לצאת.
הרי הם יצאו רק כדי להכיר מישהי.
עכשיו הם יכולים להישאר בבית.
אין מה לחפש בחוץ.
אם את לא כזאת, הוא פשוט יקבור אותך יחד איתו.
בעוד 10 שנים כבר לא יישארו לך חברים, וגם את לא תזכרי מה זה לצאת מהבית לבלות.
חבל.

niva99

New member
קמצן את אומרת?

niva99

New member
מזדהה איתו?

תודה על האיבחון.
הומור...מכיר? אומרים יש דבר כזה...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
אמממ... אולי קצת, כי האמת נשמע לי לארג' מדי :). ו...

&nbsp
בבקשה רבה :). באמת השתדלתי לדייק ;).
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה... הומור? בטח שיש לי... ייייייייים, ייייייים של הומור,
אבל עד הארנק!!

&nbsp
&nbsp
ובלי צחוק. מסכים עם הדעה של אלון של להבחין בין קמצן, לבין מי שבאמת - אין לו. ולא שיש לי מספיק מידע ו/או רצון בכלל כדי לקבוע מיהו מי :).
&nbsp
&nbsp
שבת שלום.
ומקווה שתשלחי אותי לנופש בקריביים (אשלח לך גלויה - מבטיח!!).
&nbsp

&nbsp
&nbsp

niva99

New member
אללי...

האמת אין מספיק מידע.
בכל אופן נופש בקריביים?
&nbsp
נקצר תהליכים ונשלח ישר גלויה

&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
כןןןן!! רק שאני הייתי אמור לשלוח לך אחת... - בפעם הבאה ;).

ואיזה מים צלולים!! ובחום הזה - הכי מזמינים שיש (למרות שאני במזגן בעבודה P: ).

אבל זה נראה לי יותר ציור מתצלום - ככה ש...
בעיה לקפוץ למים... ועוד עם הסטינג-ריי'ס למטה... :).

אבל העיקר הכוונה
.

ואהבתי את הגישה של קיצור תהליכים...
זה קיים בעוד תחומים בחיים או רק לגבי חופשות וגלויות?
חחח. Pathfinder ;).

למעלה