אני בחרתי במקום לחזור בשאלה להיות מ

Gaddi

New member
אני בחרתי במקום לחזור בשאלה להיות מ

אני בחרתי במקום לחזור בשאלה להיות... מסורתי לקחת חלק. לא להתנתק. יותר נוח? לא תמיד. משקף את התלבטוטתיי. מעין חיסון בו מובטח לך לא להיגרר לקיצוניות....

קרין321

New member
מסורתי

מה זאת אומרת להיות מסורתי?. לקיים את החגים ?לספר לילדים שלך את ההיסטוריה של העם שלהם?לקחת חלק בפולקלור יהודי.? זה תרבות ולא משנה כמה אדם יהיה כופר זאת התרבות שלו ויש בה המוון אני גם אשמורחלק מהדברים אולם מנקודת הנחה שונה מבעבר מרצון

Gaddi

New member
מה זה מסורתי.

קארין היקרה. מסורתי מבחינתי זה משהו מעבר ללהיות "יהודי תרבותי". אפשר להיות כופר ולהיות יהודי תרבותי. אבל מסורתי משמעותו לתת כבוד לדת. למרות. אף על פי. להיות מודע לחסרונות אבל להרגיש הרגשת שייכות. לקיים חלק מהמצוות באופן אקזסציאליסטי. גדי.

G.O.D

New member
אני מדבר בשם עצמי, אבל...

Been there and it is not my Cup of tea כלומר גם אני היתה תקופה בא חשבתי להיות מסורתי כלומר פרווה... אבל לא הרגשתי שלם עם עצמי כי אני אוהב להיות מדוייק ומודע לאיפה שאני עומד ומה אני חושב, ומסורתי זה מן "ישיבה על הגדר" וזה גם לא משהו מוגדר כ"כ... אם נוח לך לחיות ככה, חופשי אחי... לי זה לא התאים. G.O.D

חי אדר

New member
לגדי הערה קטנה

כשאתה כופר למה אתה מתכוין? נראה לי כי אתה נוגע בנקודה שהיא מבקשת לא לעקור את השורשים לגמרי. נקודה המבקשת למצא אחיזה ביהדות. כי סוף כל סוף יהודים אנו, וזה לא ניתן להכחשה. עמדה זו שמעתי בהרצאתו של ח"כ לשעבר חיים וירשובסקי, בכנס שנעשה על מנת למצא ריכוך לקיטוב בין דתיים לחילונים. מכל מקום בנקודה זו יש דעות לכאן ולכאן. אם זכרוני אינו מטעני יש חומר מעניין בעניין זה בסיפרו של כתב עיתון הארץ יאיר שלג ´הדתיים החדשים´. ספר מעניין מאוד, הסוקר את הצורות השונות של דפוסי דת בעיקבות המודרנה.

קרין321

New member
גדי

אני מבינה שלהיות מסורתי פירושו להיות יותר מאדם עם הווי יהודי ופולקלור יהודי גם אדם לא מאמין יכול לתת כבוד לדת ולערכים שלה(אם לא זו בעיה בעיני) מסורתי בדיוק כמו אדם חילוני לא מאמין- בוחר לא לקיים חלק מן המצוות הוא לוקח מה שהוא רוצה ומוצא לנכון מתאים נכון שחלק מן הדברים(כמו יום כיפור כשרות)אנשים עושים בלי להבין למה אבל הם בחרו עדיין מה שנראה להם לקיים ואין שום הבדל ביינהם לבין אדם חילוני כל עוד הם לא מקיימים את התורה בשלמותה גם אני כמו שציינתי אבחר לעשות חלק מן הדברים מכיוון שזה נראה לי נכון מבחינת הרגש או השכל(עם מודעות לחסרון) אולם מנקודת בחירה של הבנה ובחירה שלי במודע או לא במודע

ציטוט בנושא מסורתי, סיפרתי במפגש

יהונתן גפן הגדיר פעם מסורתי ככה חילוני - זה ברור מה זה דתי - גם ברור אבל מסורתי ? מה זה מסורתי ? מסורתי זה אחד שנוסע בשבת אבל לא מאותת כי אסור להדליק אור בשבת ליאור

למעלה