אני בטוח שאין נוסחת פלא...

• פותח הנושא noamm
  • פורסם בתאריך

noamm

New member
אני בטוח שאין נוסחת פלא...

אבל אולי כן מישהו יוכל לתת טיף יש לי עוד חודשיים גם שתי בגרויות וגם פסיכו' אני לקוי למידה עם בעיות קשב וריכוז אני בקושי מצליח להושיב את עצמי ללמוד ואם אני לומד אז או שזה לזמן ממש קצר ואני מאבד עיניין מהר או שאני לומד את החלקים ה"קלים" יותר וזונח את הקשים. נסיתי לרשום לי על לוח שנה מה לעשות אבל זה ממש לא הולך אני מבזבז זמן מורח אותו בשטויות. יש עיצות?? תודה מראש.

קשב וריכוז + ליקוי למידה

צריך הדרכה והנחייה של מישהו שממש שיישב איתך. זה בהחלט מתסכל מאד, וגם קשה לשבת לבד. ד.א. האם בעית הקשב מטופלת ? כי אם לא... זה בוודאי עוד יותר קשה. במה הבגרויות ? חוץ מלהושיב אותך (שאינני יכולה לעשות זאת מכאן) יש עוד קושי ?

rs134

New member
10 10 40(לא התבלבלתי...) כנס!

זוהי השיטה וככה היא עובדת: 1. כתוב את כל הנושאים שאתה עומד להבחן בהם. 2. כתוב ליד כל נושא (אחרי עיון בחומר) כמה זמן ייקח לך ללמוד אותו. 3. התחל ללמוד בפרקי זמן של 20 דקות בכל פעם. אחרי 20 דקות ראשונות קום מהכסא להפסקה של 10 דקות. (תן הוראה לפלפון לתת לך תזכורת כשהזמן עבר. בהפסקה אסור לגשת לטלויזיה, למחשב או לכל דבר שיכול "למשוך" אותך. אפשר לאכול (תזהר לא להשמין...), לשבת ולבהות בתקרה וכדומה. הרעיון הוא לנקות את הראש. אחר כך המשך ללמוד עוד 20 דקות. ושוב 10 דקות מנוחה וככה חוזר חלילה עד שאתה מזהה אצלך חוסר ריכוז כשזה קורה סיים את 20 הדקות וערוך הפסקה של 40 דקות שבהם מותר לך לעשות כל דבר. אחרי 40 דקות נסה לבצע רצף למידה נוסף. בהצלחה רבה!

למעלה