אני בלחץ -לגבי מטפלת

אני בלחץ -לגבי מטפלת

אז לאחר פרסום של מודעה במשך שבוע וחצי התקשרה אליי רק מישהי אחת שהתעניינה במשרה של מטפלת וקבעתי איתה פגישה לשבוע הבא. אני ממש בלחץ ואושה למי שיוכל לסייע לי: 1. מה נהוג לשאול בראיון עבודה את המטפלת, למה לשים לב? 2. אם למטפלת יש נסיון בגידול ילדיה ונכדיה ולא עבדה כמטפלת האם זה מספיק לדעתכן? 3. האם בפגישה הראשונה נהוג לדבר על השכר? אם כן, אז אני אמורה להציע לה את השכר ? או שמא לשאול אותה כמה היא לוקחת? 4. כמה בכלל משלמים למטפלת שעובדת 5 ימים בשבוע כ - 6-7 שעות ליום בערך? 5. האם עבודה בחגים זה כלול בשכר או דורש תוספת מיוחדת? אשמח לשמוע מנסיונכן טיפים

איך בוחרים מטפלת?

תקבעי את הפגישה כשהילד/ים ערים ובבית. שימי לב איך היא מתייחסת אליהם, איך היא מדברת אליהם. תקשיבי למה שהיא מספרת על ילדים שעבדה איתם קודם. אם היא מציינת את שמותיהם, מדברת עליהם באהבה ובחום - זה סימן טוב (במקרה שזו אמא שלהם - זה לא חכמה..). ספרי לה על הילד, את יכולה לתת לה מקרים ולשאול מה דעתה/ מה תעשה. ספרי לה למה את מצפה ממנה. כסף זה בין היתר עניין של מיקום גאוגרפי, בכמה ילדים היא מטפלת, איפה (ביתה/ביתך) מה עוד היא עושה בבית (כביסות, כלים, וכו´ אני שולחת גם קישור לכתבה בנושא מאתר הורים.

רונית+3

New member
הטיפ שמצא לי את המטפלת המדהימה !

כשהמטפלת שלנו באה לריאיון, היא ממש לא עשתה עלי רושם טוב,היא נראתה מסוייגת מאד כלפי הילדים ולא היה נראה לי שהיא אדם חם במיוחד. ביקשתי ממנה שם של מישהי שהיא עבדה אצלה קודם והלכתי להיפגש איתה פנים אל פנים. תיחקרתי אותה חצי שעה, מכל הכיוונים והיא העידה שמדובר באישה נפלאה וכו´. מכיוון שהבחורה נראתה לי ´בראש שלי´, והיא הייתה כל כך נלהבת ולא היו לי שום מועמדות אחרות.... שכרנו אותה ! ומה אומר לכן-מציאה לכל החיים! פשוט מדהימה. (אימהות שרואות אותה מוציאות את הילדים מהגן, כן, כן היא איתנו כבר 5 שנים, שואלות אותי איפה מוצאים דגם כזה...). בקיצור, לא כל האנשים מרשימים בפגישה ראשונה, יש אנשים שהם קצת יותר מופנמים ולוקח זמן לעמוד על קנקנם ואין חכם כבעל ניסיון ! לקחת טלפונים ולהיפגש.... חוץ מזה, לדעתי כדי למצוא מטפלת כדאי להפיץ את הידיעה בכל מקום אפשרי, ללכת לגני שעשועים קרובים,לפנות למטפלות שעובדות שם ולשאול אם הןמכירות מישהי... לשאול את העוזרת, את החברות, את השכנות. כי המטפלות הטובות באמת בדרך כלל מוצאות עבודה מפה לאוזן ולא צריכות עיתון בשביל זה.

למעלה