אני במלכוד ומעגליות כבר 13 שנה ורוצה לצאת מזה

אני במלכוד ומעגליות כבר 13 שנה ורוצה לצאת מזה

שלום! ממתי שאני זוכר את עצמי , אני כל הזמן אותו הדבר, ואני לא מחליט מה לעשות ואני אסביר: אני גם גבר וגם אישה, ואני רוצה להיות את שניהם. ובנתיים אני לא עושה כלום- כלומר, אני לא גבר ולא אישה. אך, הדבר שאני רוצה להתייעץ עליו הוא: אני נמשך מינית לבנים , אבל אני אוהב רוחנית בנות, ואני לא מוכן להתכחש לרגשות שלי כלפי בנות כמו שאני לא מוכן להתכחש לנטיה המינית שלי לבנים. (הומואים תמיד מייעצים לי- "עזוב אותך, אתה צריך למצוא את הדבר הנכון" בעוד שסטרייטים מייעצים לי " עזוב אותך, אתה צריך למצוא את האישה תעשה לך את זה " ) והאמת היא : ש אני פשוט שניהם : אני גם גבר גם אישה .ואני נמשך מינית לגברים ואוהב בנות. הדבר הזה לא השתנה במהלך ה 13 שנה האחרונים ולכן אני לא מאמין שהוא ישתנה גם הזמן הקרוב. ואני רוצה לפתור את זה כבר בגיל 27. המצב הזה מעמיד אותי בהרבה בעיות ביחסים בינאיישים - זוגיות: 1. אני לא יכול להיות בןזוג של גבר - כי אני אוהב להיות אישה והומואים סולדים מזה (ואני שיש כאלה שאוהבים או מקבלים את זה) והדבר העיקרי הוא ש אני לא רוצה זוגיות עם גבר. 2. אני לא יכול להיות בןזוג של אישה - כי אני לא נמשך מינית לנשים, ואישה תרצה להיות בזוגיות עם מישהו שנמשך אליה. ובנוסף, אני לא בטוח שאישה תרצה מישהו שהוא לפעמים אישה/נשי. הדבר הזה חוזר על עצמו, גם בשיחות עם פסיכולוגיות שהיו לי, חשבתי שבמהלך החיים זה השתנה , אבל לא. זה לא משתנה . הסיטואציה כל הזמן אותו הדבר.... אני לא יודע מה לעשות... אני רוצה אהבה עם אישה שתקבל אותי שאני נשי ונמשך לבנים... יש דבר כזה? ונגיד ויש סיכוי לאהבה ביני לבין מישהי - מתי ואיך צריך לומר לה על העיניין הזה? אשמח לקבל את דעתכם

אהלן

קשה להיות לא גבר ולא אשה בחברה שלנו, בפרט אם לא עושים משהו בנוגע לזה, לרוב ההתיחסות של החברה הרחבה היא בהתאמה למין הביולוגי המשוער (כלומר אם אתה נראה כאישה תקבל יחס כאל אישה, אם אתה נראה כגבר תקבל יחס כאל גבר). בנוגע לאהבה עם אישה שתקבל אותך שאתה נשי ונמשך לבנים - לחפש קשר לחיים זה לא לרוץ לפוליטיקה, לא צריך למצוא חן בעיני הרוב, גם לא צריך למצוא חן בעיני מיעוט ניכר, לא צריך אפילו למלא מניין... צריכה להיות התאמה הדדית בינך לבין אדם נוסף. כמו כן עד למציאת ALL IN ONE, או אולי בתקופה עתידית איזו התפשרות כזו או אחרת או צרכים שונים בשל נסיבות שהשתנו, אפשר גם לפלג בין הצרכים - בשלב זה של חייך אתה מעונין במין עם גברים אך לא בזוגיות עם גברים - יש לא מעט אנשים שזה מה שמתאים להם בשלב זה של חייהם או בכלל, וכך אכן הם נוהגים. אתה מעונין בקשר רגשי קרוב עם נשים- תוכל אם תרצה לחפש חברות נפש סביבך. בנוגע לזהות המגדר- יש לא מעט שחשים שהם גם גברים וגם נשים, וזה אולי בירור נפרד שתרצה לעשות - על המשמעויות שאתה מעונין שיהיו לזהותך המגדרית (למשל הכרה בה מצד אנשים קרובים, למשל לגיטימציה במרחב בו אתה נמצא). עוד נקודה- לפעמים כשיש מחשבות שלא מרפות בנושא מסוים, והן בלופ ולא נותנות מנוחה, וזה נמשך ונמשך לא רק סביב נקודת זמן ספציפית אלא ממש תקופה ניכרת זה בפני עצמו יכול להצדיק בירור.יש הפרעות חרדה שכך הן באות לידי ביטוי. אין זה אומר חלילה שהנושא של המחשבות לא באמת מעסיק אותך או לא רלוונטי אליך, זה אומר שהפרעת חרדה עשויה להגביר את עוצמת העיסוק והמצוקה שנגרמת כתוצאה מהעיסוק.

היי

היי טל תודה על התשובה. ראשית אני בחרדות באופן קבוע. לא ידעתי שזה קשור אחד לשני. שנית, עד לפני שבועיים היתה לי שכנה שמאוד אהבתי אותה והיא היתה ממש חברה טובה שלי. ומעתה אני לא יודע איפה אוכל למצוא אישה אחרת... שתיהיה חברה שלי...

אהלן

כשיש מצוקה רגשית חשוב לעשות הפרדה בין כיוון הרגש לבין עוצמת הרגש. כלומר הרבה פעמים כיוון הרגש לגיטימי לגמרי (למשל מבואסים מדבר שהוא אכן מבאס)- אבל עוצמת הרגש היא שגורמת למצוקה ומצביעה במקרים מסוימים על הצורך בהתערבות. לכן השילוב של שאלה רלוונטית עם לופ של חרדות יכול להפוך ללופ של אותה שאלה, והכיוון של טיפול בחרדות הוא בהחלט טיפול רלוונטי להפחתת המצוקה. בנוגע להיכן מכירים חברים- המקום הראשון לחפש בו הוא סביב מסגרות משותפות (עובדים ביחד, לומדים ביחד, מתנדבים באותו מקום גרים בשכנות וכן הלאה). האם זה רלוונטי מבחינתך? האם יש משהו שביכולתך לעשות כדי להגדיל את ההסתברות שזה יהיה רלוונטי מבחינתך?

למעלה