אני במצוקה ואני חצויה- זהירות ארוך

אני במצוקה ואני חצויה- זהירות ארוך

הי, מכיוון שהרבה מאד זמן לא השתתפתי בפורומי מנהלים, אני חושבת שראשית רצוי להציג את נושא הפורום שלי, כרקע לסוגיה שאני עומדת להעלות. הפורום די לכפיה פסיכיאטרית דן בהפרת זכויות קשה שמתרחשת במוסדות פסיכיאטרים, אשר מידי פעם נחשפת לעיתונות. הפרת זכויות קשה זו, שהוצגה בסרטים ובטלווזיה, הגיע לעיתים לכדי אלימות קשה כלפי כלואים פסיכיאטרים. במאמר מוסגר אציין שהמערכת הפסיכיאטרית מפעילה סמכות בצורה ברוטלית ודורסנית. הסיבה שאני כותבת את כל זה היא שהגולשים אצלי בפורום רגישים רגישות יתר לכל סוג של הפעלת סמכות, לעיתים בצורה קיצונית. התנועה האנטי פסיכיאטרית היא תנועה של ביקורת חברתית, שטוענת שכפייה פסיכיאטרית היא אמצעי לסלק את ה'חריגים' מן החברה ולכפות נורמות חברתיות. מטבע הדברים הפורום שלי מושך אליו אנשים בעלי חשיבה ביקורתית, וזו לא נעצרת כאשר הם נכנסים לפורום- והחשיבה הביקורתית מופנית גם אלי. הסיפור לא נגמר בזאת. קהילת המתנגדים לכפייה פסיכיאטרית היא קהילה קטנה- וכמעט כל מי שעוסק בתחום מכיר את האחרים. מרבית הגולשים ה'קבועים' בפורום הם אנשים שנפגשו בעבר בהפגנות, והכירו דרך פעילות פוליטית וציבורית שנעשתה בנושא. עולם קטן. לעיתים לא מן הנמנע שאנשים שנפגשו בפורום כבר דרכו אחד על השני על הבוהן בחיים הלא וירטואלים עוד לפני שקם הפורום. לפני מספר שבועות באה לפורום גולשת, אינטילגנטית וחריפה אמנם, אבל עם חשבון לא סגור כלפי מהחיים הלא וירטואלים. כמו שאמרתי קודם- הקהילה של מתנגדים לכפייה פסיכיאטרית היא כה קטנה- רבים מאיתנו פגשו אחד את השני בהפגנות, לצורך הכנת כתבות עיתונאיות, וכו' במקביל לכתיבת הודעות ענייניות היא החלה להתנגח בי בצורה קשה מאד- בשל חשבון לא סגור מהעבר, שמקוצר היריעה אני מעדיפה שלא לפרט- בכדי שלא לסבך את ההודעה. אל אותה גולשת הצטרף גולש אחר. אותו גולש הוא אנרכיסט בהשקפותיו ושונא כל סוג של שלטון- הוא חושב שכל סוג של הפעלת סמכות שלטונית הוא רע וגרוע ומנהל מלחמת חורמה במחיקות- גם אם מדובר במחיקות אחת להמון זמן, ומסיבות מוצדקות ( העלבת גולש אחר, אאוטינג וכו' ) . גולשת שלישית, שלא השתתפה הרבה זמן בפורום, ראתה שיש מהומה, ומצאה לה עיתוי להצטרף- זאת גולשת שבעבר הגיעה לפורום במספר כינויים שונים ותקפה אותי במתקפות חריפות מאד- במקביל לתרומה רבה לפורום. השורה התחתונה היא כזאת: מכיוון ש'פרופיל' הממוצע של גולשים אצלי הוא אנשים חריפים, מתלהמים, בעלי חשיבה ביקורתית, ואנשים ששונאים ממסדים ורשויות שלטון, אנשים המחזיקים בדיעות ראדיקליות- וגם אנשים שחוו את אימי השרירותיות השלטונית - האנשים אצלי בפורום רגישים מאד לכל גילוי - גם אם קטן ולגיטימי של סמכות. חלקם חוו את הסמכות בצורה מבזה ומשפילה וכל גילוי של סמכותיות בפורום מעורר אצלם קונוטציה שלילית ביותר. עד כה גיליתי סובלנות יתר- בגלל המודעות שלי לקונוטציה שסמכות מעוררת בפורום הזה. לא פעם- כאשר מחקתי הודעה מסיבות מוצדקות, גולשים טרחו להזכיר לי שכפייה פסיכיאטרית מתחילה במחיקת הודעות- קרי ש'מחיקת הודעות' פירושה סילוק הדברים הלא יפים ולא רצויים מן החברה- כפי שהפסיכיאטריה מסלקת את אותם אנשים 'לא רצויים' למוסדות. אחרי המהומה האחרונה שהייתה אצלי בפורום- אשר אנשים השתמשו במדיה של הפורום בכדי להתנגח, להתלהם ולסגור חשבונות אישיים- החלטתי לסגת מהמדיניות שהייתה נהוגה קודם- בעבר- בכדי לאפשר חופש ביטוי מאקסימלי- איפשרתי לגולשים להוציא רעל במקרים מסויימים- באופן פומבי. אולם הגעתי למסקנה שאיני יכולה לספוג זאת יותר. ביקורת לגיטימית כן- אבל התלהמות ממניעים אישיים- לא. החלטתי לשים קץ לכל הסיפור ומחקתי הודעות ש'שופכות רעל' תוך בקשה מהכותבים לכתוב הודעות ענייניות- ובמידה והם כותבים ביקורת- בצורה עניינית ולא מתלהמת. עברו כשבועיים מאז ואני חשה שלמרות שעשיתי את הדבר הנכון- פגעתי בגולשים שהיו לב של הפורום. אני חושבת שחופש הביטוי אינו מסווה להתלהמות וטיפוס אישי על הזולת, מחד, אבל- לאור הרגישות הקיצונית הקיימת בפורום להפעלת סמכויות ולכוחניות- אני מרגישה שפגעתי בגולשים שהיוו הלב של הפורום, למרות שתוך כדי כתיבה אני מתחילה להבין משהו. שאני לא פגעתי באף אחד. מדובר בשלושה גולשים- שתי גולשות עם חשבונות אישיים כלפי ממקום אחר שבחרו בפורום כבמה לסגור את אותם חשבונות. הגולש השלישי- אותו אנרכיסט בעל עקרונות שהפסיק לכתוב בפורום עקב מחיקת עלבונות- שוחחתי איתו ארוכות בטלפון על הפרשה - בעיקר כי הגולש הזה הוא גאון, הוא הלב של הפורום, וההודעות שלו זה דבר מדהים- הוא אדם שכל מי שקורא את ה'הגיגים' שלו מתרשם ממנו בצורה הכי חיובית שאפשר- אבל עדיין- זה שהוא גאון, הלב של הפורום, לא נותן לו את הזכות להתעקש... אני דיברתי איתו בטלפון ארוכות, בכדי ללבן את העניין, כי היה חבל לי עזיבתו את הפורום. שאלתי אותו אם הוא חושב שחברי הפורום צריכים לספוג 'התלהמויות' מצד חברים אחרים בשם אותו חופש ביטוי, ואז הוא אמר לי שכן. שחופש הביטוי צריך להיות אולטימטיבי, ומי שאינו יכול לכתוב בפורום כי חבר אחר 'יורד לחייו' "שילך לטיפול פסיכולוגי לפתור את הבעיות שלו". אותו חבר פורום גאון, שהחזקתי ממנו בתור עמוד השדרה של הפורום, תסלחו לי, מביע דיעה כזאת מטומטמת ושטחית לגבי חופש הביטוי. הוא מצד אחד נלחם מלחמת חורמה במחיקות כי הוא מגדיר את הפורום כבית שלו ( הוא הביא איזה תוכנה שמשחזרת הודעות בפורום או משהו ) - אבל מצד שני - למרות שהוא מחשיב את הפורום כ'בית' זה נראה לו מאד לגיטימי שאם יש עלבונות וירידות לחיים של גולשים בפורום - מי שסובל מזה "שילך לפסיכולוג לפתור את החוסר יכולת שלו לכתוב תחת מתקפות" נו באמת. זה גורם לי לחשוב מה עושים כלמישהו יש דיעה שכזאת, שהוא מסתתר מאחוריה בכדי לנמק כל מיני צעדים מטומטמים. מתעמתים עם הדיעה שלו עד הסוף, עד שחושפים את הנימוקים המטומטמים. מאד קשה לי עכשיו כי בתקופה מסויימת הייתה קהילה אינטימית, חמה, תומכת ומפרגנת ומאוחדת, אשר שני הגולשים האלו ( האנרכיסט + סוגרת החשבונות ) היוו את הלב של הקהילה. אני מרגישה שפגעתי בגולשים על ידי מחיקת הודעות מעליבות, אבל זה בגלל שלא יכולתי לספוג יותר את ההתלהמות, למרות הרצון הטוב שלי להיות 'ליברלית'. אני מרגישה סוג של אבל על אובדן של גולשים שהיוו את ה 'לב' של הקהילה, את הבסיס שלה, ויכולה לשלוף מן ההיסטוריה שרשורים שעצבו את דמות הפורום כפורום תוסס וחי, שרשורים שהם היו הלב באותו שרשור, הגורם ה'בועט והחי' בתוך אותו שרשור. אני מרגישה אבל עצום משום שהקהילה הזאת קטנה, ואני חושבת שהגולשים שעזבו כי הם לא הסכימו ל'עסקת החבילה' שבאים להביע דיעות אבל לא להתהלם לא התאימה להם. אני אולי צודקת אבל זה לא מחפה על האבל שלי, וקשה לי עם זה, כי באופן בסיסי אני מבינה את הבעיטה של הגולשים האלו בי. הגולשים האלו- שנבעטו על ידי כל כך הרבה ממסדים, למדו שלבעוט ולהתלהם זו הדרך היחידה לשרוד. הם שונאים ממסד ושלטון, ואני בכחול שלי מסמלת עבורם את זה. אני חצויה כי אני מחקתי עלבונות אחרי שבועיים שהגיעו מיים עד נפש, מחד, ואני יודעת שזה צעד נכון, אבל מצד שאני הגולשים- אני חצויה. אני חצי בתפקיד 'מנהלת' וחצי בתפקיד - חצי ואף יותר מחצי מזדהה איתם. עם הבעיטה שלהם בסמל של תפוז- מנהלת הפורום הכחולה. אני יודעת מאיפה זה בא. אני יודעת את האימים והזוועות שהם חוו מהממסד- ואני חצויה מאד כי מצד אחד הגנתי על עצמי מפני ההשתלחות הקשה מאד- אבל מצד שני זה לא סוף פסוק כי אני מזדהה עם ה'מרד' שלהם בכל מה שמסמל סמכות. כבר כמה ימים המצפון שלי מציק לי ואני חצויה מאד. ענבל

היו ימים בפורום ../images/Emo99.gif

תוך כדי המשבר האחרון בפורום אני מדפדפת לאחור ורואה את ה'ימים ההם'- בתוך הודעות רציניות וכבדות להחריד כל מיני קטעים והומור. אוף וקהילה מגובשת מאד סביב נושא

ה מוזה

New member
לא מבינה למה ההודעה עלתה כאן

בכל אופן חילוקי דעות בין אנשים מאז ומעולם היו בין אם שפויים או לא בין אם בועטים בממסד או לא ומעבר לחצי תפקיד שלך כמנהלת חצי הזדהות איתם איפה האדם שאת ? אני חושבת שאם את כמי שמצויה בכל מה שמעורר אנטאגוניזם בקהילה שלך בחרת למחוק כנראה שהחושים שלך פעלו כראוי כאדם בכל ויכוח יש גבולות ובכל ממסד שנוא ככל שיהיה יש את האדם שהוא "קול ההגיון והסבלנות " תארי לך חברה ללא קול שכזה ? לא חושבת שאת צריכה להיות חצויה את פשוט צריכה להבין ...שאי אפשר להשביע את רצון כולם כל הזמן , ועם כל הכבוד לבעיטה בממסד לולא הכוונה שלך זה היה מסתיים בתוהו ובוהו ואם את מזדהה עם המרד שלהם אולי כדאי לשקול שוב ..את הכחול כי הכחול זה סמכות תרצי או לא הכובע בא עם שם תואר
אולי תנסי לפנות אליהם כאדם דווקא בגלל שאת כן באה מהם מתוכם , פשוט לכתוב להם מהלב בדיוק כמו שכתבת כאן
מקווה שתמצאי את החלק השלם

ושאלה בנידון- נטע, אפרת, רינת...

ככל שאני מעכלת יותר את מה שקרה בפורום, אני מבינה דבר אחד- הגולשים רואים את ה'צנזורה' באופן חד מימדי ושטחי מן הזווית שלהם, ולא מבינים כמה שיקולים מנהל/ת פורום צריכה לעשות.. אילו רק עמדו במקום המנהל היו מבינים את המורכבות של הסיפור. בכל מקרה.... הגולשים דיברו ביניהם על 'פתיחת פורום ללא צנזורה' ואני שמחה שהם הולכים לעשות זאת. בכל מקרה, תכננתי לשלוח להם את 'ברכת הדרך'. אפרת... אמנם שאלתי אותך טלפונית, אבל אולי חשבת שהם מתכוונים לאיזה פורום חינמי ב HIDE PARK. אני רוצה לכתוב להם מכתב גלוי שלפי דעתי הם כותבים מצויין, וחבל שהדברים שלהם לא יבואו לידי ביטוי ברשת. אם הם רוצים לעשות 'פורום ללא צנזורה'- שינהלו יחדיו פורום במקום אחר- הם מוזמנים ללכת לנהל פורום באחד הפורטלים האחרים- NANA WALLA YNET וכו'. אז רציתי לשאול אתכן אם זה בסדר לתת להם ברכת דרך מסוג כזה וזה 'לא יתפס כתחרות לתפוז'. אני יודעת שברגע שהגולשים ש'מרדו' יתחילו לנהל פורום בפורטל מכובד הם יבינו באמת ובתמים !!! את כל האספקטים של ניהול פורום- עדכון של תכנים, מענה לגולשים בכל שעות הימממה, מתן תשובות מעמיקות וכו'. לדעתי רק אם הם יהיו בעמדת מנהל/ת פורום הם יבינו את כל האילוצים שמנהל/ת פורום צריכ/ה להתחשב בהם ויפסיקו לראות את זה בצורה כל כך חד מימדית ושטחית שאם מנהל/ת פורום מוחקת הודעות פוגעניות אז היא "דיקטטורית". בהתחשב בעובדה שהפורום שלי עוסק בנושא חברתי מעמיק, ורייטינג זאת לא היומרה שלו ממילא אלא מילוי פונקציה חברתית, וכך שום פורום דומה באתר אחר לא יהווה תחרות, כי אין על מה להתחרות, זה לא נושא שאמור למשוך רייטינג אלא הודעות מעמיקות, בהתחשב בכל זה, אשמח לדעת שזה בסדר שאכתוב לגולשים מכתב בסגנון- אתם כותבים נהדר, לדברים שלכם מגיע להגיע לרשת, אם אתם רוצים פורום אוטופי ללא צנזורה לצערי איני יכולה לקיים אוטופיה זו שאתם שואפים לה, אתם מוזמנים ליזום הקמת פורום בכל אחד מן הפורטלים האחרים ולקיים בהם את אותה אידיליה שאתם שואפים לה'. ופשוט להסב את תשומת ליבם לפורטלים האחרים ברשת וליכולת שלהם לקיים שם פורום... אז בהתחשב בכל מכלול הנסיבות שהעלתי, זה בסדר אם אכתוב להם מכתב כזה?
ענבל

neta s

New member
זו סוגיה שמתאימה לפורום הענייני

אני מציעה שתעלי אותה שם

או קי אבל מעבר להעלאת הסוגייה

הי , את הסוגיה הרחבה יותר אכן אני אעלה מחדש בפורום ה'ענייני' אבל שאלה אחת היא שאלה שמיועדת דווקא להנהלה כי היא קשורה ל'הנהלה'. הרי ידוע וברור שהפורום שלי אינו נועד לרייטינג וזאת לא יומרתו, אלא מילוי פונקציה חברתית. בכדי לסיים את הסיפור 'בטוב' אני רוצה לכתוב מכתב גלוי לגולשים- שמכבד מאד את הכתיבה שלהם בעבר, מתנצל על כך שאיני יכולה לספק להם את האוטופיה שהם מבקשים- ולקרוא להם ליזום פורום שנראה להם אידיאלי באחד הפורטלים הגדולים ה'מתחרים'. באופן רגיל- אני מניחה שלהנהלה הייתה 'התסייגות' משליחת גולשים לפתוח פורום 'מתחרה' אבל לאור העובדה ש'די לכפייה פסיכיאטרית' אינו מתיימר לרייטינג, האם זה בסדר שאכתוב להם בגלוי שאם הם רוצים לקיים אידיליה של 'חופש ביטוי מלא ללא צנזורה' שילכו להם ל נענע או ל YNET ויקימו להם שם את מחוז חפצם? כלומר- אני יודעת שבנסיבות אחרות ובפורומים אחרים זה נחשב ל'תחרות בתפוז' ( אולם ב'די לכפייה פסיכיאטרית' רייטינג לא מהווה פונקציה ) - אני הייתי רוצה לבקש את הסכמתכן טרם אני קוראת לגולשים הסוררים להקים להם פורום כאוות נפשם בנענע וואללה או ווינט. את הלבטים האחרים אני אעלה בפורום ה'כללי', אבל לסוגיה הספיציפית הזאת אני אשמח לקבל את תשובתכן, אם זה בסדר לשלוח את הגולשים לבנות להם פורום אחר תודה, ענבל נ.ב. פורום אחר בפורטל אחר, מעבר לחשיבות שלו יכול גם לנקז להבא גולשים שחושבים שחופש הביטוי פירושו החופש להתלהם ולרדת לחייהם של גולשים אחרים. אני פשוט אאמר להם בעתיד שיש פורום יותר טוב, ששם קיימת אוטופיית חופש הביטוי, ושילכו לשם. בסך הכל לגולשים בפורום ישנו צורך לכתוב בנושא, וחבל באמת שיש רק פורום אחד ברשת שמספק את הצורך לדון בנושא הכל כך חשוב הזה.

למעלה