אני במצוקה נפשית והייתי שמחה לחוות דעתכם להודעה שכתבתי
אני יודעת שזה קצת לא קשור ישירות לפורום, אך יש כאן אנשים מנוסים בדילמות שונות ואני מעריכה את הרגישות של הכותבים כאן, ואולי מישהו מהקוראים (או מנהלת הפורום) יוכל לתת בנוסף ל'אוזן קשבת' גם עצה טובה.
כתבתי על כך שאני בטיפול עם פסיכולוגית קלינית מומחית לאחר שנפגעתי מטיפול קודם עם פסיכולוגית שהסתיים טרם זמנו וכעת
הגענו אני ביחד עם הפסיכולוגית למעין הסכם ובכתב של חובות וזכויות של כל אחת מאיתנו.
אציין שהגעתי הפעם באופן פרטי שוב לפסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה עם ניסיון של מעל 20 שנים. ואמורה להיות מנוסה ובעלת ידע ולכן בין היתר היא גובה מחיר בהתאם.. בודדים ביותר גובים מחירים כאלו ויש לי ניסיון של מטפלים וכולל פסיכולוגים קליניים של שנים.
הפסיכולוגית חזרה בה בטענות הזויות ש"היא לא תיארה לעצמה שארצה לא להגיע באופן קבוע ולשלם על המפגשים" - למרות שכך קבענו ובכתב שזו זכותי!
יש לי את ההסכמה הזו שלה בכתב אך מה זה נותן לי? למרות שהיא הבטיחה האם אני כמטופלת יכולה לעשות משהו התשובה היא לא, אין לי כתובת להעזר בה מכיוון שכיום לפי החוק "המטפל הוא הסמכות" מכיוון שלמטופל לא נמסרים מראש ובכתב זכויותיו ואין לו כתובת רשמית להעזר בה!
פניתי בעבר לועדת האתיקה של הפסיכולוגים (דרך הפ"י) וענו לי שהם לא מתערבים בקשר בין מטפל למטופל.
והם ענו לי שאם אני רוצה אני יכולה להגיש תלונה על מטפלת בתנאי שאני מותרת על חובת הסודיות בפניהם ובפניה ובתנאי שהיא עברה על כללי האתיקה (שלא נמסרו לי) ורק אם אני מגישה תלונה רשמית הם בכלל מתייחסים לפנייה.
ולא רציתי להתלונן על מטפלת אלא לקבל עזרה אך אין כזו כיום.
זו לא פעם ראשונה שאני נפגעת מפסיכולוגית קלינית שלא עומדת בהסכמים שלי איתה, ולמרות הפגיעה האישית אין לי טענות אל אף אחת מהן באופן ספציפי מכיוון שבדקתי ומניסיוני הן פועלות בהתאם לחוק! עובדה שועדת האתיקה לא מתערבת, לא ניתנים למטופל מידע בכתב ומראש על זכויותיו וזה ידוע לכל. ואם החוק מגבה אותן האם אפשר להאשים אותן שהן עושות ככל רצונן ללא מתן דין וחשבון למטופל?
גם אם כיום הייתי עוברת לפסיכולוגית אחרת, שהייתה מוכנה להבטיח לי דברים מסוימים, אף אחד לא מבטיח לי שהיא הייתה עומדת בהתחייבויות שלה כלפיי מכיוון שאין לי שום גורם מקצועי להעזר בו תאורטית הייתי יכולה להיפגע שוב ושוב!
נראה לי שזה לא תקין, אני אמנם מטופלת אבל גם צרכנית, וכצרכנית אני מרגישה שהזכויות שלי נרמסות בחסות החוק!
אם השאלה מדוע אני לא מנסה מטפלים אחרים התשובה שלי היא שניסיתי והמון, הפסיכולוגים הקליניים הם בין הטובים ביותר, הם עוזרים לי מאוד ולמרות הקושי הטיפול הנוכחי עוזר לי בחיי (מלבד קשיים נפשיים אדירים שמגיעים כתוצאה מהטיפול וכולל כעס על חוסר העמידה העקבי של המטפלות בהבטחותיהן), הייתי רוצה להמשיך בטיפול הפסיכולוגי ואף עם המטפלת הנוכחית אך תוך כדיי מחויבות של המטפלת כלפיי לא מתוך טוב ליבה או החלטה שלה שיכולה להשתנות בהתאם לדעותיה או מחשבותיה הרגעיות אלא שאם יש לה חובות רשמיות כלפיי שיהיו מעוגנות בחוק. וכן שתהיה לי כתובת לפנות אליה במידת הצורך שלא תחייב אותי בהגשת תלונה אלא שתסייע לי בתוך הקשר- כיום אין.
אתם מוזמנים לקרוא על המחשבה שלי שמטופלים זכאים ליחס גם כצרכנים ולידיעה מראש ובכתב של זכויותיהם וחובותיהם בחוק בהודעה
כאן.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.