אני במשבר! אנא עיזרו לי..

super atalef

New member
אני במשבר! אנא עיזרו לי..

אני מתמודד עם מצב לא פשוט בו אני נאלץ לבחור בין ימין ושמאל בצומת דרכים. לפני שנה התחלתי תואר ראשון בתקשורת. לא התחברתי ללימודים שכללו הרבה מאוד קורסים שהרגשתי שלא מקדמים אותי למום מקום. לאחר לימודים של שנה אחת יצאתי מלימודי תקשורת. בתחילת שנה זו נירשמתי והתקבלתי ללמודי תקשורת אינטראקטיבית. לימודים אלו כוללים עיצוב, גרפיקה, תיכנות אינטרנט וידיאו וכו... נכון להיום אני שוב מרגיש שהמקום הזה הוא לא בשבילי משו לא נותן לי את ההרגשה שהלימודים במגמה זו הם מתאימים לי. מה עושים? ממישכים על מנת לסיים ולרכוש מקצוע ראשון בחיים על מנת להתחיל להתפרנס או לעזוב עכשיו ולחפש לעצמי משו אחר? ואיך אדע לא לטעות שוב? יש לי מספר שאלות נוספות לחברי הפורום שבקיאים: מהם המקצועות הנידרשים נכון להיום בישראל? איזה מקצועות מכניסים משכורות גבוהות? איזו השכלה נידרשת לאונם מקצועות? האם השכלה של טכנאי מחשבים נידרשת בשוק התעסוקה? מה המשכורות של טכנאים? מה יכול לעזור לי למצוא את הכיון שלי בתחום המקצועי? תודה.

super atalef

New member
קיבלתי החלטה

אני מפסיק ללמוד תקשורת אינטראקטיבית. אחרי לבטים רבים הגעתי למסקנה שטיפסתי על עץ גבוהה מידי ולא הנכון. חזרתי לנקודת המוצא שלי מבחינת התפתחות מקצועית. מה עלי לעשות? איך אני אדע מה התחום שלי? עד כמה חשוב להקשיב לאינסטינקטים שלי הפעם למרות שהטעו אותי כבר פעמיים בבחירות לא מוצלחות? אני אודה לכול מי שיתן את עיצתו. כאשר ישבתי חשבתי מה אני באמת אוהב ומה מלהיב אותי ואני אשמח לעסוק בו עלו מס' תחומים: 1. מכוניות. מאוד הייתי רוצה להתעסק במכירה, ליסינג,השכרה של כלי רכב. איזו השכלה נישרשת על מנת להתקבל למשרה בתחום זה? 2. נדל"ן- מעניין אותי מאוד כול מה שקשור בנכסים אלו. מסחר בהם, הערכת הערך שלהם, עיסוק במכירתם והשכרתם. 3. ענף היהלומים- מאוד מושכים אותי. אולי תחום זה הוא יוצא דופן מבין כולם אך אילו התשובות שעלו אצלי במהלך חשבון הנפש הארוך שעברתי. אני חושב שאדם בעל ידע בפסיכולוגיה היה כבר עולה על דפוס מסוים בבחירות שלי כי אני מרגיש אותו.. עוד תחום שחשבתי עליו הוא מוצרי צריכה המוניים כמו מכשירי חשמל ואלקטרוניקה, גאג'טס שונים וטכנולוגיה מתקדמת. אותן השאלות.. מה צריך לעשות בשביל להיות שם.. אנא חברים תנסו לעסור לאחד ממש ממש מבולבל..

sivan120

New member
לי נראה שאתה צריך להתעסק במכירות

להתחזק בתחומי שיווק ומכירה ואז לפעול לכיווינים שהזכרת

super atalef

New member
מה יקדם אותי בתחומי השיווק והמכירות

איזו השכלה עלי לרכוש? מאיפה עלי להתחיל? שכן אף אחד לא ירצה להעסיק טירון מוחלט... וברצוני באמת לדעת מה ערכה של תעודת טכנאי pc בימינו? כי כרגע אני חסר כול הכשרה\השכלה. אני צריך משו שיהיה מקצוע בסיסי עבורי שיתן לי יותר אפשרויות תעסוקה רבות יותר בדרך להגשמת השאיפות המקצועיות שלי. זאת אופציה טובה?

orenbarkai

New member
טוב, אולי תרד מהטכנאי PC?

אתה קצת תזזיתי. לגבי נדל"ן - יש קורס של מספר חודשים ובחינה שאחריה אתה רשאי להיות מתווך נדל"ן. לגבי מכירות - תואר ראשון במנהל עסקים/כלכלה הולך כמעט עם כל דבר. ד"א רוב המוכרים של "מכוניות" הם נטולי תואר. אתה לא צריך שום מקצוע בסיסי שייתן לך אפשרויות תעסוקה, אתה צריך להירגע, להחליט מה אתה רוצה לעשות ואז לחפש.

inbal76

New member
היום נראה שאתה

נמשך למכירות ולנכסים. אבל אתמול נמשכת לתקשורת. אולי מחר תחליט שאתה נמשך לפסיכולוגיה של חתולים?
נראה לי שלפני שאתה קופץ ללמוד את הדבר הבא שלך, מה שזה לא יהיה, כדאי לך להשקיע זמן ומאמץ בלוודא שאתה מבין מה בדיוק עושים ולומדים בזה בפועל. אפשר לקרוא ברשת חומר אקדמי כמעט על כל נושא, אפשר לדבר עם אנשים אחרים שלמדו את מה שאתה שוקל, ואפשר אפילו לקחת קורס או שניים באוניברסיטה הפתוחה בשביל להתנסות.

למעלה