אני בן של חולה חדש, מה עושים ?

אני בן של חולה חדש, מה עושים ?

שלום לקהל הפורום ! שמי גדי, בן 28 ומזה יומיים מאז יום ראשון בערב אני מודע באופן פורמאלי למחלתו של אבי באלצהיימר בינוני , כך עפ"י הגדרה של פסיכיאטר מומחה. את האמת אני אפילו לא יודע מה לשאול כי אני במצב של עיכול ההכרה של המצב החדש שניגזר על משפחתי חרף ההיכרות המיושנת עם המצב מאחר וסבי היה חולה גם כן. (אבל כמו שאומרים, "עד שזה לא דופק אצלך בדלת"...) הייתי רוצה להתחיל בלשאול האם החלטה של פסיכיאטר אחד היא החלטה קובעת שעימה יש להמשיך הלאה ולקבל את המובן או שמא יש ללכת ולקבל עוד חוות דעת כמו כל מחלה אחרת, האם ישנו צורך בהארכה נוירולוגית מלבדו, האם ישנו הליך מסודר לקיבוע ההחלטה כמו בכל מחלה אחרת. אני משאר שהייתי מעוניין לקבל מחברים אחרים בפורום פניות סיפורים וחוויות על מה ניתן לעשות כדי להקל את חיי האלצהיימר במשפחה, איך מנתבים את החיים כעת ומהם סידרי העדיפויות והפעולות שיש לבצע כרגע עם היוודע המחלה. דבר נוסף שהייתי מעוניין לדעת ולקבל זה הסברים על עמותות עימן ניתן לקיים קשר, תמיכה ומתן עזרה, לדעת מהן הזכויות אם ישנן ודרכי ההקלה לחולה ולמשפחה. אשמח לכל תגובה שרק תהיה, אני מודה לכל חבר שרק יוכל לעזור מראש.

אירילה

New member
שלום גדי וברוך הבא לפורום אלצהיימר

הגעת בדיוק למקום הנכון וכאן תקבל את שפע העיצות מתוך הנסיון הרב שצברו בני משפחה לחולי אלצהיימר ,זה הוא פורום התמיכה היחיד בארץ החם המעניק סיוע בתמיכה והכוונה. טוב תעשה תחילה כאשר תיכנס לקישורי הפורום ותיקרא אודות המחלה ,יש בקישורים שפע של חומר בעברית. בנושא האיבחון שנעשה עפ"י שכתבת ע"י פסיכיטר מומחה ,השאלה היא ,האם אביך עבר אבחון באחת ממרפאות הזיכרון? שכן קשה לי להניח כי פסיכיאטר אבחן זאת , עם כל הכבוד למקצועו אולם ישנו אבחון מקצועי במרפאת זיכרון ,אני רוצה להניח כי אכן אביך עבר אבחון ואם לא אנא דווח לי. בנושא העמותות ,"במקרה" אני גם חבר בועד המנהל של עמותת אלצהיימר ומחלות דומות ולכן טוב תעשה כאשר תיכנס לקישורי הפורום ותמצא שם את אתר העמותה ,תתרשם מאוד מפועלה ותרשמו כחברים בעמותה ,סה"כ דמי חבר לשנה הוא 150 ש"ח ,ישנן גם קבוצות תמיכה לבני המשפחה וקיימת קבוצת תמיכה אחת בלבד בארץ כרגע לחולים עצמם בראשון לציון (בעתיד מתוכננת להיפתח גם קבוצה שכזאת בתל אביב) ,החולים כמובן עדיין בשלבי תובנה ,אני אישית למשל מלווה את חמי לקבוצת התמיכה לחולים ,אם תרצה יותר פרטים בנושא אנא פנה אלי במסר או לנייד 0577712280 . היכנסות לתוך מערבולת האלצהיימר דורשת מאיתנו המשפחות הרבה כוח וסבלנות ,איפוק וזרימה עם החולה והחשוב ביותר הרבה אהבה לחולה ,כבר בהתחלה אני חייב להביא לידיעתך כי עם כל המגבלות שלנו כבני אדם רגילים חשוב מאוד לא לכעוס על אבא ,כעת ומעכשיו כל מעשיו אשר ירגיזו אתכם ינבעו כתוצאה מהמחלה אשר לא באה לו מבחירה ,עליכם להבליג,לנשוך שפתיים והכי חשוב לזרום איתו ,לא להעיר ,לא להתווכח ,לעבור הלאה. בתור התחלה זה קשה מאוד ,אבל כאן בעשרת הגולשים הנפלאים בפורום תקבל מאיתנו את מירב התמיכה שאפשר לתת. שיהיה לכם רק טוב והרבה חיזוקים ממני בשם שאר חברי הפורום. גרשון/מנהל הפורום רצ"ב אתר העמותה

ענתי44

New member
גדי ../images/Emo24.gif ברוך הבא!

למשפחת אלצהיימר. אם איבחנו את אבא במרפאת זכרון אז לא צריך עוד רופא. אבל אם אתה רוצה לחוש שלם עם עצמך אז חוות דעת נוספת לא תזיק. השאלות יגיעו אחר כך. מה שכדאי שתעשה זה לקרוא בפורום גם מאמרים, לראות מה אנחנו כתבנו ואיך האנשים פה מתמודדים עם היוםיום. אנחנו כאן בשבילך תמיד, על כל שאלה שתצוץ או סתם כדי לשפוך את הלב

zs1957

New member
ברוך הבא לפורום גדי

ננסה לעזור לך לחיים נורמליים למרות הגזירה שנחתה על ראשך. כולנו באותה בעיה. התמיכה של כל אחד מאתנו תעזור לך להמשיך הלאה ולטפל באבא. אפשר לשלב בין השנים למרות שזה נראה בלתי אפשרי.ממליצה מאד ללכת לחוות דעת נוספת של נוירולוז מאחת ממרפאות הזיכרון. אתה מוזמן לקבל תמיכה גם בעמותת אלצהיימר ולהצטרף לאחת מקבוצות התמיכה בארץ וכן לקבל את עלון העמותה.אפשר להכנס לאתר עמותת אלצהיימר באינטרט. אשמח לענות על שאלות נוספות בעתיד. זהבה שחם/ עמותת אלצהיימר.

תודה עמוקה

אני חייב לציין שאני באמת מודה לכל אחד מכם שטרח לחזור לפנייתי הראשונית ולחזק ולייעץ, עושה רושם שאנשים יודעים לתת כתף ולעזור בעת צרה ואני שמח שבשלב כזה מצאתי אנשים כמוכם. לכן שוב תודה לכם ונשמיך להיות בקשר, אשמח לענות לכל אחד מכם בפנייה אישית אם תרצו ולעדכנכם ואעשה כן. גדי

zs1957

New member
תודה לך גדי על המחמאות

יש לנו מזל שיש בפורום שלנו אנשים נפלאים, שיודעים לתמוך ולעודד את האחרים בעת צרה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר.

לגדי, עידוד ותמיכה

גדי בוקר טוב, מאחר וילדיי בערך בגילך וגם בעלי חולה ואובחן בגיל 54 , די צעיר. אני מניחה שגם אביך צעיר. אני לא אחזור על כל מה שכתבו לך המומחים של הפורום וכולם צודקים. השאלה המטרידה אותך , בצדק, האם לא צריך אבחון נוסף? גם אני אפילו כיום , לפעמים תוהה אם זו באמת המחלה, למרות שאני יודעת שכנראה שכן. אתה יכול לקרוא באתר של העמותה על 10 הסימנים הבולטים של המחלה. תוכל בעצמך לבדוק ולראות כמה מתוכם אתה מזהה אצל אביך. נכון, זה לא אבחון , אך זה נותן לך איזה מושג על מצבו. אנני יודעת מה המליץ הרופא, אך יש תרופות שמעכבות מעט את התקדמות המחלה, הן לא מרפאות ולכן חשוב שאביך יוכל לקבל אותן ולנסות להמשיך לחיות כמה שיותר כרגיל. האם הוא עדיין עובד? בעלי מטופל בשתי תרופות למחלה זו וגם בתרופה מונעת דכאון ומאז , כבר שנה וחצי , המצב שלו יציב. כל הכבוד לך שאתה מעורב , אכפתי ורוצה לעזור. תמשיך כך, אבל כמו שענינו לצעירים אחרים בפורום, תמשיך את חייך כרגיל , לימודים , עבודה , חברים ואל תשנה את התוכניות , רק תתאים אותן מעט. כך אני עושה גם עם ילדיי. אנחנו כאן בשבילך, כולנו משתתפים בכאב הרב שאתם חווים ומקווים שתוכלו להמשיך ולעזור לאבא ולתמוך זה בזה במשפחה. יום טוב, טובה

למעלה