אני בן 25

jonathan18

New member
סינית האם כדאי

שלום לכולם אני לומד סינית ולימודי מזרח אסיה בתור תואר ראשון רציתי לדעת לאור ניסיונכם הרב האם כדאי לי להמשיך במסלול הזה? האם על ידי ידעית השפה הסינית ותואר ראשון אני אוכל להשתלב באיזה חברה או עסק בארץ או במזרח? כל היום אני שומע כמה סין מתפתחת ועד כמה חשוב לדעת סינית השאלה היא האם זה מספיק? ואם לא האם יש לכם הצעות?

jonathan18

New member
להקים עסק בתאילנד

היי שוב כמו שאתם רואים אני בהתלבטות... אני כבר הרבה זמן חושב על הקמת עסק במזרח בעיקר בתאילנד...משהו בין לאומי והכיוון הוא יצוא וייבוא אבל אולי גם עסק מקומי בתאילנד בתור התחלה עובר לי בראש...רציתי לשאול אם יש כאן מישהו שעשה זאת והיכן אני יכול לקבל פרטים ומידע בנושא תודה

Benkok

New member
ואותי מעניין דוקא...

איך הצלחת לכתוב את ההודעה הראשונה ב13:01, לשרשר אליה את ההודעה השניה 29 דקות לפני כן (12:32) ואת השלישית בכלל 33 דקות לפני הראשונה (12:28). החיים שלך בריגרסיה בנאדם!

אMור

New member
../images/Emo6.gif זה לא הוא...

כנראה שלא היית כאן בזמן שהפורום הפך ל"פורום ג'ונתן" ונאלצנו לשרשר את קתרינת ההודעות לשירשור אחד... זה מה שיצא...

jonathan18

New member
שלום שוב

חברים אני מבין שקצת עיצבנתי אותכם עם כל השאלות שלי אבל יש לי עוד שאלה האם מישהו כאן לימד או מלמד אנגלית בתאילנד או במקום אחר במזרח?

Charlie

New member
איך הגעת מעריכת דין להוראת אנגלית?

אתה בכלל יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך? אגב, אתה נמצא בנחיתות אם אתה מגיע מישראל כי היא אינה מדינה דוברת אנגלית. יש המבקשים תואר אקדמי מכל סוג שהוא. ידידה שלי לימדה אנגלית ליד קראבי בזמן שעוד גרתי בצ'יאנג מאי - אין לי מושג איך (ולמה) היא עשתה את זה לכמה חודשים

jonathan18

New member
עזוב...

לא אני לא יודע..בגלל זה אני מברר דברים בפורום הזה יש לי כיוונים שאני חושב עליהם, כרגע אני לומד לתואר במזרח אסיה ואני מנסה לתכנן מה לעשות הלאה ואם כדאי לי להוסיף דברים זה הכל זה כל כך נורא? אתה תמיד היית סגור על מה אתה רוצה לעסוק בו?

Charlie

New member
לא... אבל לפי המהירות שאתה משנה

את דעותייך, עד שתסיים תואר במשפטים (3.5 שנים) כבר תחליט שאתה רוצה 20 דברים אחרים ב-15 מקומות אחרים בעולם. שב עם עצמך, תחליט בגדול מה הכיוון שלך בחיים - וע"פ זה תפעל. תגלה שיהיו לך המון הפתעות בדרך...

jonathan18

New member
תגובה

אני חושב על זה הרבה וכל מה שאני מחפש פה זה לבדוק אופציות כדי להבין מה האפשרויות שעומדות בפניי בכל דרך שאבחר... בגדול אני רוצה לעסוק במשהו שיהיה קשור למזרח הרחוק, בהתחלה כשכיר ואחר כך לפתח משהו באופן עצמאי, ובדיוק בנקודה הזאת אני מחפש את המידע שיעזור לי לבחור...

Charlie

New member
תבדוק... אין בעיה, זה חיוני וחשוב

אבל קודם תחליט מה אתה רוצה לעשות בחיים שלך - לא היכן שתגור. אתה רוצה למכור חולצות? להיות עו"ד? איש עסקים? מחשבים? נדל"ן? תכשיטים? דיפלומט? מה?? אח"כ תברר באיזו מדינה באסיה כדאי לך להגשים את עצמך ואת מה שאתה. אגב, ייאמר לזכותך, שבשל שאלותייך המציקות עלה לי רעיון לראש ובזכות נפלאות האינטרנט מצאתי כמה דברים מעניינים. אם תהיינה התפתחויות זה יהיה מן הסתם רק במהלך 2006, אבל רעיונות תמיד יש וטוב שכך!
בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה!

jonathan18

New member
יופי

אני מאוד שמח שעזרתי לך להגשים את עצמך ואני מקווה שיהיה לך רק טוב תודה בכל מקרה על ההתיחסות :)

gao xing

New member
וואוו- שאלה שאלתית שאלת....

אין ספק שהיום סין היא מרכז הסחר וכולם יודעים כי סין היא הדבר הבא ורוצים לקחת חלק בעשייה. אני חושבת שהבעיה לרוב עם לימודי מזרח אסיה וכן סינית מדוברת היא שלעיתים החלק הלימודי לא מתאים ליישום המקומי. כבר נתקלתי ביוצאי אוניברסיטאות שבאו לסין עם חלומות גדולים לכבוש והתאכזבו מעט. הם הבינו כי הסינית שבה השתמשו בכיתה לא ממש מובנת לכל סיני עובר אורח בייחוד לאור העובדה שיש הרבה ניבים שונים בסין ובכל איזור זה משתנה. יש את התרבות שצריך להבין... וכל עוד לא נמצאים פה לא ממש יכולים להטמיע לעומק. (חשוב לי לציין שעל אף הכתוב, יש יתרון דיי גדול אם יש ידע של השפה- גם אם באופן בסיסי). לימודים זה דבר נהדר ואני בטוחה שזה מעשיר אותך באופן אישי בלי קשר לעשייה בעתיד. תהנה מהלימודים, תראה איך אתה מגיב לנושא שאותו בחרת ללמוד וביום שתסיים, קנה כרטיס טיסה, נסה ליישם את כל מה שלמדת פה בסין...ואם אתה רואה כי סין היא באמת המקום בשבילך.....השמים הם הגבול.

jonathan18

New member
עוד שאלה

היי קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה ברור לי כי השפה שאני לומד באוניברסיטה לא תספיק לי כדי להיות דובר סינית בסין או בטאיוון, במידה ואני אחליט כי זה כיוון טוב אני אגיע לאחד ממקומות אלה ואלמד באופן רציני לפחות חצי שנה השאלה היא האם ידיעת השפה היא כלי מספיק משמעותי כדי להשתלב במקומות עבודה ועסקים...זאת כמובן בתוספת אנגלית טובה אולי אני אציג לך את ההתלבטות שלי...סיימתי שנה א בלימודי מזרח אסיה ולימודים כלליים והתיכנון המקורי היה לנסוע ללימודים בסין לאחר מכן עלתה בי המחשבה להירשם ללימודי משפטים ביחד עם מזרח אסיה החל מהשנה הבאה, במקרה כזה אני דוחה את סיון הלימודים לעוד 3-4 שנים... יש גם את האופציה של לסיים עוד 2 ולהמשיך לתואר שני בארץ או בחול בנוסף ללימודי שפה... בקיצור אני מבולבל ומקווה שאולי אוכל לקבל איזה טיפ...:)

gao xing

New member
יונתן יונתן.....

נראה לי מכל השאלות שלך שאתה רוצה הכל בבת אחת ולא ממש יודע איך לסדר את כל השאיפות. עסק/לימודים/ לטוס לסין....... כפי שציינתי קודם- ידיעת השפה הסינית זה יופי של בונוס לחיים אבל לא זה הדבר שיבטיח לך עבודה בארץ או בסין. הישראלים שעובדים כאן רובם אנשים מקצוע או בעלי עסק עצמאי. חברות סיניות או ישראליות לא ישלמו שכר גבוה ותנאים טובים לעובד זר רק בגלל שהוא דובר את השפה הסינית.... מבחינתם משתלם להעסיק סיני/ת שבקיעים בשפה האנגלית. יש פה אומנם זרים שאין להם הכשרה מקצועית ומצאו פה עבודה כמפקחי קו- ייצור, מנהלי פרוייקטים וכדומה, אך בשביל זה צריך את הקשרים הנכונים וגם מעט מזל. באופן אישי- אני מציעה לך לימודי משפטים בשילוב לימודי מזרח אסיה...... ככה, על מה שלא יהיה, יש לך תוכנית גיבוי קטנה.

gao xing

New member
זה לא בדיוק מה שאמרתי..... ../images/Emo12.gif

לימודים זה דבר נפלא שלעצמו. אם אתה לומד אז נסה לספוג כמה שיותר מידע בלי שום קשר למה שתבחר לעשות בעתיד- זה מעשיר אותך כאדם -אל תתעלם מזה. אם אתה אוהב את מה שאתה לומד אין סיבה שתכתוב שאתה מבזבז את זמנך. סיים את הלימודים ואז תחליט מה לעשות ובמה לעסוק.

jonathan18

New member
נכון אבל ככה אני מרגיש

אני מבין מה את אומרת אבל אני מרגיש שאני חייב כבר לעשות עם עצמי משהו אני לא סובל בלימודים אבל גם לא נהנה...אני מעדיף להתחיל לבסס את עצמי בצורה כלשהיא והייתי שמח למצוא כיוון שיאפשר עבודה במקומות שונים בעולם בדגש על המזרח... בגלל זה אני נשמע לא סגור על עצמי, ואני מודה שזה המצב, יש לי כל מיני רעינות כלליים כמו פתיחת עסק בתאילנד למשל אך אין לי שום מידע בנושא וחשבתי שכאן זה המקום להתחיל ולברר...

jonathan18

New member
שוב אני

אני מבין שאני מציק אבל אני חייב לשאול האם תואר של משפטן מישראל יכול לעזור במציאת עבודה בטאיוון סין או תאילנד? בנוסף לידיעת השפה?

אMור

New member
לא הבנתי משהו...

אתה לומד סינית ורוצה לפתוח עסק בתאילנד...
חוצמיזה, אתה צריך להגיע לסין אחרי הלימודים כדי להבין עד כמה אתה לא יודע סינית. זר לא יבין זאת. כבר נתקלתי בכמה בוגרי תארים שכאלה שהגיעו לכאן ו"קיבלו את הסטירה"... ישנם הרבה אנשי עסקים ישראלים בסין. חלקם יודעים את השפה חלקית וחלקם - אין להם מושג, אך הם לא פחות מצליחים. רוצה לומר: ידיעת שפה היא לא בבחינת תעודת ביטוח להצלחה בעסקים. אתה צריך כבסיס: אישיות חזקה, ראש בריא ובעיקר - לדעת מה אתה עושה בכל זמן ומצב נתונים. כמו-כן, גם קצת כסף להשקעה התחלתית וטיפת מזל לא יזיקו. הניסיון שתצבור יזקוף את נקודות הזכות בכל יום שיעבור. אנחנו לא חיים בימי מאו האפלים. רוב המפעלים מחזיקים אנשי מכירות צעירים המתקשרים באנגלית ואם נתקלת בבעיית שפה חמורה - תמיד אפשר למצוא סטודנט/ית מזדמנים כמתרגמים. אגב, עצם העסקת אנשי מכירות דוברי אנגלית במפעלים, יחד עם המידע העצום שזורם באינטרנט, צימצמו את מספר חברות הייצוא, או הטריידינג באחוזים ניכרים - ואף קיומם עומד על סף הכחדה. קח זאת בחשבון שבשביל לקיים עסק שכזה, גם במזרח, יצריך המון אורך רוח וכמובן - קשרים... אם אתה בונה את יסודות ההצלחה שלך בעסקים על עמודי השפה, הרשה לי כבר עכשיו להיות הדוקר בסיכה של הבועה שלך.

למעלה