אני בסך הכל מבקשת תשובות לא קסמים|ק

אני בסך הכל מבקשת תשובות לא קסמים|ק

יקירי מאז כניסתי לעולם שבו הנסתר עולה על הנגלה אני בתפושים ובשלב השאלות. אני רוצה לשתף אתכם בתשובה שקבלתי מבטוח לאומי...... השאלה שלום רב א.בעלי אובחן כחולה ב"פרונטו טמפורל דימנציה" סובל מאובדן זכרון משמעותי, שינוי בהתנהגות ובאישיות. גילו 69 מבחינה מוטורית ותחושתית מתפקד. ברצוני לדעת האם בשלב זה של המחלה הוא יוגדר כבעל נכות בין 90% ל-100% ?. ב. האם עליו לעבור בדיקת ועדה רפואית בבטוח לאומי לשם קבלת אחוזי נכות ?. ג. מה התנאים לקבלת הנחה במס הכנסה? ד. מי מממן כספית את הבדיקה הרפואית בבטוח הלאומי? ה. מה הזכויות הנוספות המוקנות לו בהתאם לאחוזי הנכות?. בתודה על התשובות התשובה שלום הזכאות לקצבת נכות משולמת עד למועד גיל הזכאות לקצבת זקנה, בהתחשב בגילו של בעלך אין מקום לבדוק זכאות לנכות. אשר לזכויותיו על פי תקנות מס הכנסה נא פני אל מס הכנסה. בכבוד רב, *********** **************** המוסד לביטוח לאומי אני המומה!!!!!!ואתם???? מה בסך הכל שאלתי???? פניתי שוב בתוספת הסבר מפורט מחכה לתשובה...... מענין מה יענו לי הפעם.... בתקווה למענה מעודד ומבין. ההתמודדות קשה!!!!אני חושפת את עצמי ובעיתי ומחכה להתיחסות רצינית... החשיפה לא קלה כמו הקבלה ומי כמוכם מכיר ויודע. אני נתונה בבלבול ואובדן.... התאמת תרופה זו בעיה....אנו רצים ממומחה למומחה ההסברים לחוקים ממשרדי הממשלה לא מובנים, לא מדורגים ולא מנומקים.... צריך לקרוא בין השורות ולהבין.....מה???? אני קוראת את דברי החברים בפורום .....אתם מלאכים אמיתיים!!!!! יישר כוח!!! מאחלת בריאות, סבלנות וסובלנות לכולם. ולכולם חג פורים שמח!!! תקווה ואהבה!!!!

zs1957

New member
הבדיקות בביטוח לאומי לקבלת אחוזי

נכות לא עולים כסף, השאלות לא נעימות ומביכו,אין מה לעשות צריך לעבור את זה.לגבי מס הכנסה תתיעמי עם רואה חשבון או יועץ מס על זכויותיו של בעלך.החשיפה חשובה כי היא מקלה על סבלךואת שועת איך אחרים מתמודדים גם ואת ידעת שאת לא לבדעם כל הקושי שבמצב. תהיי חזקה כי אין לך ברירה ,את רק בתחילת הדרך.אנחנו פה כדי לעזור לך ולכולנו. זהבה שחם

שולה יקרה

מה שלומך? קראתי מה עובר עלייך. אני מבינה שיש כבר אבחון ויש בעייה בהתאמת תרופות. אני מקווה שתקבלו ייעוץ מתאים להקלת התסמינים של המחלה. לגבי ביטוח לאומי , מאחר ובעלך כבר בגיל פנסיה , הוא יטופל שם לפי חוק הסיעוד. לפי הבנתי , מי שיש לו מחלה דמנטית , מקבל זכאות לשעות לצורך השגחה. אני מניחה שזה תלוי ברמת התפקוד וההבנה של בעלך. כמו שכתבת , בעלך עדיין מתפקד , הולך , מדבר , מנהל את ענייניו ברמה כזו או אחרת. הרי גם אצלי אותו המצב. בשלב הזה החולה עדיין מתפקד ואנו כל הזמן דואגים שלא יקרה לו משהו, שלא תהיה התדרדרות. כל יום הוא התמודדות חדשה. יום אחד, הכל כרגיל ואין תופעות מיוחדות ויום אחר יכול להיות "נורא", כשיש שכחה או רוגז או התכנסות לתוך עצמו. אני מקווה שבמס הכנסה תקבלי סיוע לגבי הקלות. אם לא ,יש כאלה שבפורום יוכלו לסייע בפרטים נוספים. אני מקווה שנהניתם בפורים עם הנכד/נכדים ושיהיה לכם כל הטוב שבעולם, להשתמע, טובה

פנטזי1

New member
שולה שלום

אני חושבת שהתשובה של ביטוח לאומי היתה ענינית אך אולי לא מובנת מספיק .כנראה שהכוונה היתה שמכיוון שביטוח לאומי משלם רק קצבה אחת (או זקנה או נכות ולא את שתיהן) אין טעם להתחיל בבדיקת זכאות לנכות כי הוא כנראה מקבל כבר קצבת זקנה(מגיל 65)אבל מה שכן מגיע זו גמלת סיעוד . בקשר למס הכנסה אין קשר בינם לבין ביטוח לאומי ואם יש הנחות צריך באמת לפנות ישירות למס הכנסה.

למעלה