אני בספק

עוד אחת

New member
אני בספק

שהעולם קיים. יכול להיות שכל התחושות, האירועים שקרו לי בחיים, האנשים שאני מכירה והרכוש שלי הם חלום, אשלייה. יכול להיות שגם הגוף שלי והקול שלי הוא אשליה. יכול להיות שגם כדור-הארץ וכולכם הם אשליה וגם כל היקום. יכול להיות שאני רק ישות רוחנית שחיה לבדה במקום רוחני ומדמיינת את הכל, כולל את קיומכם ואת מה שאני עושה עכשיו! רק בדבר אחד אני בטוחה. עצם העובדה שאני מטילה ספק, כבר מעידה שאני מסוגלת לחשוב. וכדי לחשוב, אני חייבת להיות קיימת, אם בצורה רוחנית או גשמית. אז הדבר היחיד שאני יודעת - זה שאני קיימת. רגע, יש עוד דבר ודאי. אם אני מטילה ספק, פירוש הדבר שחייבת להיות אמת כלשהי שאני לא יודעת בוודאות, כי אם אין אמת אין לי במה להטיל ספק כי אין שום דבר נכון. אז רק שני דברים אני יודעת: אני קיימת (אם כי אני לא בטוחה אם גם גופי קיים) וקיימת אמת מוחלטת כלשהי.

דז

New member
העולם קיים

גם האשליה קיימת,אם את חולמת את העולם נגיד,הוא אמיתי ,גשמי בחלום שלך,ויכול להשפיע על כול הדמויות פה,כמו הצללים של אמבר,הכול עוות אבל בכול זאת אמיתי. אם את מטילה ספק לא אומר שצרייך להיות אמת ,יכול להיות שהכול שקר,ואת מטילה ספק כי את לא יודעת את כול העובדות מסביב. אבל אם אין אמת הכול אמת ושקר גם יחד,כי המושגים תלוים אחד בשני. אמת הוא מושג תפיסה סמל,זה שהפכנו אותו למציאותי זה שבראש מספיק כדי לפקפק בו לא אומר שהוא קיים. הכול ענין של תפיסה נויה.

^^flower^^

New member
ראית מטריקס?

אם כן אז את יכולה לקשר את הדברים שאמרת לעולם שקיים שם.... ישנם כל מיני סיפורים וסרטים אשר עוסקים בנושא ומעלים השערות, אנחנו קוראים להם ``מדע בידיוני`` או שמות נוספים - סרטים שמבחינת רוב האנשים לא אמיתיים, או כי הם לא חושבים על זה, או כי הם לא מאמינים בזה. אך מי שכתב את הסרט או סיפורים וסרטים אחרים, יכול להיות שמאמין בדברים אלא ולכן אני מאוד ממליצה לראות ולפתח את המחשבה...

Tulula

New member
ואם במטריקס עסקינן...

אז הנקודה החזקה ביותר מבחינתי בסרט הזה היא לפתוח את המחשבה ולצאת מהגבולות המוכרים לנו ולפתוח את האפשרויות לבלתי מוגבלות ואין סופיות... don´t you think ?

^^flower^^

New member
כן, ברור

הקטע בסרט הוא קצת לפתח את המחשבה והדמיון, להסתכל על הדברים בצורה שונה... והאמת הסרט גרם לי לחשוב - מה אם...

elik

New member
יכול להיות שהרוח אשלייה

אבל אנו עוסקים בה.......אולי אלוהים הוא אשלייה אבל הוא קיים במוחנו...כמו שכתבה דז אשלייה היא מציאות....ואוסיף היא מציאות די רוחנית יחסית......אמנם גם הרוח מורכבת עם חומר כי הרי אנו בכל מקרה מדמיינים חומר........את מתעסקת במין ``יכול להיות`` כמו מעגל שאין לו סוף....אני הייתי מעדיף להזכיר את העובדה שכל מה שאנו חושבים עליו יש לו קיום ולו בחושינו.....למעשה אני חושב שהכל ענין של המשקיף.....כלומר מה שאמיתי ברמה מסויימת למשל בעולם החומר הופך לאשלייה כלומר``כיסוי בלבד`` בעולם הרוח.......אבל לטעמי הוא עדיין קיים בדיוק כמו שהאטומים המרכיבים אותנו נעים כל הזמן ואילו אנו כאילו דמות מוצקה......אז ברמת האטומים נוכל לקבוע שהמוצקות שלנו היא אשלייה או שנאמר...אכן ברמת האטומים היא אשלייה אבל קיימת לא פחות מעצם קיום האטומים בחושינו הגשמיים....כי זה קיום וזה קיום ומי יקבע שזה אמת וזה משלה........העובדה היא שאנו מקיימים דיון זה בעזרת אברינו הגשמיים..ובעזרת מקלדת ומחשב גשמיים אז לא לזלזל:)

elik

New member
ועכשיו עת להתחכם.......

קבעת כי את קיימת על סמך זה ש``את`` חושבת....מי אמר ש ``את`` זו ``את`` לדוגמא במישור הגשמי אנו מורכבים מהמון גופים עצמאיים.....ולמה לא ייתכן שאולי כך גם במישור שאת בוחרת להפריד ולקרא לו רוחני......ושנית...בגלל שאת מחפשת את האמת זה אומר שהיא קיימת?? כלומר כל מה שבמוחך כבר קיים......אם כך הלא ענית לעצמך על שאלתך הראשונה...אולי הכל אשלייה....

עוד אחת

New member
אם כך, אז האמת היא

מה שאנחנו חושבים שהיא. לא! אני מתכוונת למה ש-י-ש, ולא למה שאנחנו חושבים שיש.

מציאות

המחשבה היא מישור שלם,את צריכה מבנה מסוים של חלקיק להתאים להגדרה של מה שאת רואה מציאות?,אז תגדירי לי בבקשה את תנאי המציאות שאת רואה .

w1il

New member
ספק לא בהכרח מחשבה

אם את מטילה ספק זה לא אומר שאת בהכרח חושבת אולי את פונקציה מתמטית שאחד הערכים שלה בזמן כלשהו הוא להטיל ספק ופונקציות מתמטיות הם לא דבר אמיתי אלה דבר תיאורטי אז לא בהכרח את קיימת

עוד אחת

New member
כדי לעשות פעולה מסויימת

ובכלל זה להטיל ספק, ישות חייבת להיות קיימת.

w1il

New member
למה?

למה כדי להטיל ספק ישות צריכה להיות קיימת ??? אי אפשר לתכנת מחשב שיעשה את זה

Tulula

New member
מן הסתם, לא צריך אדם... ../images/Emo3.gif

ואולי עוד לא הרבה שנים יצליחו לתכנת מחשב לעשות הכל!!! כולל להרגיש ולחשוב בעצמו וללמוד לבד וכו´ וכו´ עוד תחושות ותכונות אנושיות כאלו ואחרות. אבל אז החרדה הקיומית של המין האנושי תגיע לכדי מימוש ונגלה את האמת המרה...שאנחנו באמת מיותרים, ואולי אפילו הטעות הכי גדולה של אלוהים...
ולסיום מדבריו של דוגלאס אדמס החכם..., הודעת אלוהים לבריאה: "סליחה על הטעות"...

Hell is beige

New member
איך את יודעת שיש אמת

אולי את חיה בעולם של אשליות מוצף בהזיות ושקרים. אולי אין אמת בכלל. אולי אין שום דב "נשג", שום דבר שצריך לרדת לדעתו. אולי כל היקום שלנו מבוסס על העבודה שבננה זה תפוח?

Nagini Potter

New member
נכון. אז יכול להיות שהעולם לא קיים

עכשיו נשאלת השאלה - אז מה? Nagini Potter

למעלה