אני בעל אתר אינטרנט וקיבלתי אימייל.

eyalben

New member
אני בעל אתר אינטרנט וקיבלתי אימייל.

שלום לכם, אני בעל אתר האינטרנט zcn.cjb.net אשר מציע לגולשים לבנות לעצמם את האתר הפרטי שלהם, בחינם ללא תשלום, באחד האתרים הה קישור לעמוד מסוים באתר אחר, והוא רשם שם גם איך קוראים לאתר והסביר שהקישור משם, קיבלתי על זה אימייל מבנאדם, שאיים עליי שעם אני לא אוריד את הקישור מהאתר שלו, הוא יכול לתבוע אותי, והוא טען שאני חייב לעשות משהו 48 שעות משליחת האימייל, ואני במקרה נכנסתי היום לאימייל, אחרת היייתי נכנס רק בשבוע הבא לאימייל ואז כבר היו עוברים 48 שעות, אז השאלות שלי הם: 1) האם קישור לעמוד פנימי באתר אחר, תוך כדי ציון שזה לקוח מהאתר ההוא, זה לא חוקי? 2) האם הוא באמת יכול להקציב ליזמן ממתי שהוא שלח את זה? אני רק אזכיר שבתקנון האתר שלי רשום במפורש שאין אני אחראי על תוכן האתרים שנבנים אצלי, והאחראים הם הילדים שבונים אצלי את האתר, אני מרגיש קצת מוזר כי זה כמו להגיש תביעה נגד החברה שמארחת את תפוז, בטענה שבאתר תפוז שמתי קישור לאתר שלי....

אם הבנתי אותך נכון

אתה מספק שרותי אירוח. אינני רוצה כרגע להפליג בתאוריות ובניתוחים, אני רק אומר שבסיטואציה שאתה מתאר, כל עוד שאין לאתרים שאתה מארח תוכן בלתי חוקי, אינך אחראי. אם אתה מארח ביודעין אתרים בעלי תוכן בלתי חוקי, (למשל אתרים שעוסקים בפעילות עבריינית, בהפת זכויות יוצרים, קראקים, האקים, פדופיליה), אתה עלול כן להימצא אחראי. מן הראוי שתחתים את ה"לקוחות" שלך על הסכם (אפשר וירטואלית ע"י לחצן מסכים) להמנע מתכנים כאלה. לגבי שתי שאלותיך: 1. כל אחד יכול לפנות לזולת בדרישות ולהתרות בו כי יתבע אותו. זה עוד לא אומר שהוא יזכה במשפט. 2. כל אחד יכול להציב לשני דרישות ואולטימטומים חוקיים (לא איומים) זה עוד לא אומר שהצד השני חייב להכנע. 3. לשאלתך, דואר אלקטרוני איננו דרך לביצוע מסירות אישיות. כל עוד לא ענית לו אין כל הוכחה שקיהלת. 4. אני מציע לך לעשות שתי פעולות: א' לענות לו בצורה מנומסת ולבקש ממנו להסביר מה עילת התביעה שלו נגדך, כלומר איזו נורמה משפטית אתה מפר לטענתו, שמקנה לו זכות תביעה. ב' כדי להיות מכוסה מכל כיוון, הייתי מעביר העתק ההתכתבות ל"לקוח" ודורש ממנו לוודא שאין באתר שלו תוכן בלתי חוקי, לרבות תוכן מפר זכויות יוצרים.

eyalben

New member
תודה עלהרעיןו, חשבתי עליו לבד....

עם תכנס לעמוד הרשמה באתר שלי (לא פרסום), אתה תווכח שישנו הסכם שימוש ויש כפתור מיוחד שהאם הוא מסכים או לא, במידה ואני יודע על אתר לא חוקי שאצלי בשרת אני מוחק אותו מיידית, ככה זה לפי התקנון. הבעיה שלי היא קצת יותר שונה, האם הקישור הבא חוקי? http://www.zcontent.cjb.net/asp/nzc/signup.asp שים לב שהקישור הינו לעמוד פנימי (לא להורדה), ולא ציינתי מאיפה הוא, וזה בלי אישור מנהל האתר (במקרה הזה זה האתר שלי אז זה כן אבל נגיד שבה בלי), אז זה חוקי? עשיית קישור לעמוד פנימי באתר אחר, דורשת באישור אותו אתר? אפילו עם רשמתי שזה לקוח משם? ואני לא מדבר על להעתיק אלא לעשות קישור שלוחצים על זה אז זה מגיע לאחד העמודים באתר אחר תודה על העזרה

למעלה