אני בצומת דרכים עם הבן שלי בן 20

רמי 19681

New member
אני בצומת דרכים עם הבן שלי בן 20

הבן שלי בן 20 .מוגדר על תפקוד גבוה .
סיים כיתה יב לפני כשנה וחצי ..
מצאנו לו עבודה ל4 ימי עבודה בשבוע .כעוזר מפיץ של תנובה .הוא מחזיק מעמד ..
אני לא יודע מה לעשות איתו ...
אלו יהיו החיים שלו ??
איזה לימודים להתאים לו ?אם בכלל ?
האם כדאי להשקיע ככ בלימדים ובסוף יש מצב שלא יקבלו אותו ?
מה לעשות ????????????
אנחנו גרים בקריות ..
מישהו שבמצבו גר כאן באיזור?
יהיה נחמד להפגיש...אם ירצו .
מישהו שמע על מטפל טוב מאיזור הקריות

רמי 19681

New member
קבוצת רעים

הוא לא ככ רוצה להיות משויך ל"קהילה" הוא פוחד להיות מקוטלג .

grayart

New member
קשה לי להאמין שאפשר לתת על זה תשובה.

יש כל מני עבודות "מועדפות" לבעלי מוגבלויות משהו בסיגנון של עוזר מפיץ של תנובה, אבל אם הבחור אנטיליגנטי קשה לי להאמין שהוא יהנה בעבודה זו לאורך זמן.
לא בטוח שיש עבודה שתתאים רק בגלל שהוא על הרצף.
כמו כל בחור צעיר בגילו, צריך למצוא כיוון בחיים, הוא ואתם כבר יודעים מה הוא אוהב ומה יכול להתאים לו.
בני גילו עוד לא סיימו צבא, אלו שסיימו הולכים לשרוף שנה שנתיים בטיולים במקומות נידחים בעולם.
אין לחץ לבחור כיוון.
אם לא רע לו בעבודה שלו, אז שימשיך בה ואולי אף יממן חלק מלימודיו במסלול שהוא ייבחר.

אף אחד לא מבטיח עבודה בסוף הלימודים גם לסתם אחד מהיישוב.
גם אני ואישתי לא עובדים במקצוע שלמדנו ולקחנו כיוון אחר, אחת הסיבות שלא למדנו מה שבאמת אהבנו. ולעבוד במשהו שאוהבים זה חשוב גם אם הוא על הספקטרום וגם אם הוא לא.

רמי 19681

New member
תודה grayert

אני מודה לך על תשובתך.. הבעייה שלי שבגלל ה"קיבוע" שלו . קשה לי להוציא אותו מגלגל הזמן ..ולהגיד לו .."בוא נתחיל ללמוד" וכו... הוא כבר התרגל לעבודה ...התרגל לבוס..הבוס התרגל אליו..והזמן עובר מהר...

TikvaBonneh

New member
הזמן לא עובר כל כך מהר

היום צעירים משתחררים מהצבא בגיל 21-22, עובדים בעבודות של צעירים, חוסכים כסף ונוסעים לטייל טיול גדול, כך שהם מתחילים ללמוד רק בגיל 25.
את קורס בדיקות התוכנה אפשר לעשות תוך כדי עבודה, זה קורס ערב.

dina199

New member
טוב שהוא התרגל .

האם יש לו נושאים שהוא מתעניין בהם ? סך הכל לא חייבים ללמוד מקצוע 'רשמי'

רמי 19681

New member
לצערי לא התגבש אצלו תחביבים

לא התגבש אצלו תחביבים שאפשר להוביל למקור פרנסה

dina199

New member
לדעתי כדאי ללמוד. מה שהוא אוהב.

לא כדי שיהיה 'מקצוע מעשי ביד' אלא משהו שהוא אוהב ונהנה ממנו.

yonitbrk2

New member
לבטים

ובדיוק אתמול כתבתי פוסט על הנושא עם קישורים מתאימים.
ממליצה לקרוא ולהכנס לקישורים המצורפים.

yonitbrk2

New member
לבטים

רק תתעלמו מההדגשות, העליתי לכאן את הטיוטה.

yonitbrk2

New member
מנסה להעלות את הפוסט עצמו

התלבטויות...
כן כן, כל חיינו מלאים ברגעים האלו, של מה לעשות ואיך לעשות, ואיך לבחור נכון, ומה לבחור.
זוכרת את עצמי כבת 188, מסיימת תיכון, רגע לפני הצבא, כאשר התחלתי לקבל את כל הפרסומות מהצבא על שלל החיילות והתפקידים, וקורסים קדם צבאיים, הלבטים האם לבחור קד"צ או להתגייס, ומחליטה להתגייס. מגיעה לצבא, ואז מגיעה ההתלבטות נוספת- איזה תפקיד לבחור, והאם לשרת רחוק מהבית או קרוב.
ועם סיום השירות הצבאי, אוקיי, מה עכשיו? בתקופתי לא היה מקובל כמו היום, הטיול של אחרי הצבא, ולכן פתאום הלבטים הם האם להמשיך ישר ללמוד או קודם לצאת לעבוד, ואם ללמוד אז מה ללמוד, ואם לעבוד, אז במה. בקיצור הבנתם את הנושא.
ופתאום אני אמא, אמא לשלושה. שניים מהם אוטיסטים בתפקודים שונים. בנוגע לאחד מהם, עקב רמת תפקוד נמוכה ובעיות נלוות שהקשו על כולנו החלטתי שיהיה נכון בשבילו לגור בדיור חוץ-ביתי. כיום הוא עדיין לומד, ובעתיד כנראה יעבוד בתעסוקה מוגנת. ואילו עם השני הכל פתוח. והלבטים, אוי הלבטים, חוסר הודאות, מה נכון יהיה לבחור, ולאן ללכת, באיזה מסלול. הבחורצ'יק מסיים כיתה יג', בן 19. שללנו את רעיון ההתנדבות לצבא והחלטנו יחד שיותר מתאים יהיה בשבילו לשרת בשירות הלאומי-אזרחי. חושבים שבזה זה נגמר? אז זהו, שלא. כאן מגיע השלב של להתחיל לחפש תפקיד שיתאים עבורו. ושוב, לאיזה כיוון ללכת?
לשמחתי, כיום יש יותר מודעות לשילוב בקהילה של חבר'ה עם מוגבלויות. כיום קיים מגוון רחב של מקומות-התנדבות המשלבים את החבר'ה, כמובן תוך מתן תמיכה וייעוץ, ועזרה במציאת המקום המתאים. ניתן להתנדב לשירות לאומי דרך כל אחת משמונה עמותות המטפלות בנושא, כך שאנחנו לגמרי לא לבד.
תוכניות עבור צעירים עם מוגבלויות:
http://www.y.gvanim.org.il/cgi-webaxy/item?index
אודות התנדבות בשירות לאומי-אזרחי לצעירים שקיבלו פטור מצה"ל:
http://www.kolzchut.org.il/…/שירות…
רשימת הגופים המוכרים להפעיל שירות לאומי-אזרחי:
http://ncs.gov.il/ncs/Pages/gufim_mukarim_list.aspx
אתר מנהלת השירות הלאומי-אזרחי:
http://ncs.gov.il/ncs/Pages/default.aspx
חשוב לדעת שאנחנו לא לבד!! בכל נושא שאנחנו מתלבטים לגביו - במערכת החינוך, בביטוח הלאומי, בתחום הבריאות, הטיפולים או כל נושא אחר - תמיד ניתן למצוא כתובת להתייעצות. חשוב מאוד לא להישאר לבד עם ההתלבטויות והדאגות.
אפשר וכדאי לאסוף מידע על הנושא.
אפשר להתייעץ עם הורים שיש להם ניסיון בתחום ויוכלו לעזורולחלוק מניסיונם ומהמידע שקיים ברשותם.
אפשר להתייעץ עם עמותות והתארגנויות חברתיות שפועלות בנושאים שמעסיקים אותנו.
אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע (כמו קלינאית תקשורת, פסיכולוגית, מרפאה בעיסוק, מנתחת התנהגות, מנחה תוכנית ביתית וכו').
במשרד הרווחה העירוני יש עובדת סוציאלית המתמחה בתחום, ומלווה את המשפחות בתהליכים השונים.
בהצלחה בכל אשר תבחרו לפנות!
ממני,יונית.

למעלה