מנסה להעלות את הפוסט עצמו
התלבטויות...
כן כן, כל חיינו מלאים ברגעים האלו, של מה לעשות ואיך לעשות, ואיך לבחור נכון, ומה לבחור.
זוכרת את עצמי כבת 188, מסיימת תיכון, רגע לפני הצבא, כאשר התחלתי לקבל את כל הפרסומות מהצבא על שלל החיילות והתפקידים, וקורסים קדם צבאיים, הלבטים האם לבחור קד"צ או להתגייס, ומחליטה להתגייס. מגיעה לצבא, ואז מגיעה ההתלבטות נוספת- איזה תפקיד לבחור, והאם לשרת רחוק מהבית או קרוב.
ועם סיום השירות הצבאי, אוקיי, מה עכשיו? בתקופתי לא היה מקובל כמו היום, הטיול של אחרי הצבא, ולכן פתאום הלבטים הם האם להמשיך ישר ללמוד או קודם לצאת לעבוד, ואם ללמוד אז מה ללמוד, ואם לעבוד, אז במה. בקיצור הבנתם את הנושא.
ופתאום אני אמא, אמא לשלושה. שניים מהם אוטיסטים בתפקודים שונים. בנוגע לאחד מהם, עקב רמת תפקוד נמוכה ובעיות נלוות שהקשו על כולנו החלטתי שיהיה נכון בשבילו לגור בדיור חוץ-ביתי. כיום הוא עדיין לומד, ובעתיד כנראה יעבוד בתעסוקה מוגנת. ואילו עם השני הכל פתוח. והלבטים, אוי הלבטים, חוסר הודאות, מה נכון יהיה לבחור, ולאן ללכת, באיזה מסלול. הבחורצ'יק מסיים כיתה יג', בן 19. שללנו את רעיון ההתנדבות לצבא והחלטנו יחד שיותר מתאים יהיה בשבילו לשרת בשירות הלאומי-אזרחי. חושבים שבזה זה נגמר? אז זהו, שלא. כאן מגיע השלב של להתחיל לחפש תפקיד שיתאים עבורו. ושוב, לאיזה כיוון ללכת?
לשמחתי, כיום יש יותר מודעות לשילוב בקהילה של חבר'ה עם מוגבלויות. כיום קיים מגוון רחב של מקומות-התנדבות המשלבים את החבר'ה, כמובן תוך מתן תמיכה וייעוץ, ועזרה במציאת המקום המתאים. ניתן להתנדב לשירות לאומי דרך כל אחת משמונה עמותות המטפלות בנושא, כך שאנחנו לגמרי לא לבד.
תוכניות עבור צעירים עם מוגבלויות:
http://www.y.gvanim.org.il/cgi-webaxy/item?index
אודות התנדבות בשירות לאומי-אזרחי לצעירים שקיבלו פטור מצה"ל:
http://www.kolzchut.org.il/…/שירות…
רשימת הגופים המוכרים להפעיל שירות לאומי-אזרחי:
http://ncs.gov.il/ncs/Pages/gufim_mukarim_list.aspx
אתר מנהלת השירות הלאומי-אזרחי:
http://ncs.gov.il/ncs/Pages/default.aspx
חשוב לדעת שאנחנו לא לבד!! בכל נושא שאנחנו מתלבטים לגביו - במערכת החינוך, בביטוח הלאומי, בתחום הבריאות, הטיפולים או כל נושא אחר - תמיד ניתן למצוא כתובת להתייעצות. חשוב מאוד לא להישאר לבד עם ההתלבטויות והדאגות.
אפשר וכדאי לאסוף מידע על הנושא.
אפשר להתייעץ עם הורים שיש להם ניסיון בתחום ויוכלו לעזורולחלוק מניסיונם ומהמידע שקיים ברשותם.
אפשר להתייעץ עם עמותות והתארגנויות חברתיות שפועלות בנושאים שמעסיקים אותנו.
אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע (כמו קלינאית תקשורת, פסיכולוגית, מרפאה בעיסוק, מנתחת התנהגות, מנחה תוכנית ביתית וכו').
במשרד הרווחה העירוני יש עובדת סוציאלית המתמחה בתחום, ומלווה את המשפחות בתהליכים השונים.
בהצלחה בכל אשר תבחרו לפנות!
ממני,יונית.