אני בשבוע 33, פתאום יש לי חששות

אני בשבוע 33, פתאום יש לי חששות

יש לי חששות שאולי לא עשיתי מספיק סקירות, אולי הייתי צריכה לעשות סקירה שלישית ו/או סקירה מכוונת כדי לשלול יותר בביטחון בעיה נוירולוגית. אני מקבלת את הקלאב פוט באהבה, באמת ככה. פשוט פתאום אני חושבת שאולי הייתי צריכה לעשות יותר סקירות. אני אשמח אם תספרו לי אילו בדיקות מיוחדות אתן עשיתן בהריון מהרגע שהתגלה הק"פ.

מירית117

New member
לא עשיתי יותר מידי

קודם כל כדאי שתדעי שרוב המאובחנים בקפ זה באמת רק זה , יש פעמים נדירות שזה מעיד על בעיות אחרות, אבל בדר"כ יש תסמינים נוספים, אני עברתי המון הפריות עד שהגעתי להריון המיוחל עם הילדה המדהימה שלי,ובסקירה הראשונה גילו את הק"פ אמרו לי שכדאי להמתין לחלבון עוברי ואז לפי התוצאות נדע יותר , גם שם התוצאות לא היו תקינות ואז החלטתי על מי שפיר אבל עשיתי אותו רק בשבוע 32 מחשש להפלה, כל שאר הבדיקות כבר היו מאוחרות לי מידי , בכל מקרה קיבלתי את תוצאות מי השפיר רק ביום הלידה וב"ה הכל היה בסדר, כך שלא ידעתי כלום עד ללידה עצמה. בכל מקרה אם את מרגישה שאת צריכה לעשות סקירה שלישית / מי שפיר ולו רק לשם השקט הנפשי תעשי זאת, בהצלחה ובשורות טובות

נועה277

New member
לא עשיתי שום כלום - כי לא התגלה..

הבנתי שהרבה רופאים לא מכירים מספיק את התופעה ונלחצים ומלחיצים יתר על המידה, תוך שליחת כסת"ח לבדיקות מיותרות. עקרונית אני יודעת שעושים בד"כ מי שפיר ואקו לב עובר - אני כמובן לא רופאה, אבל נוטה לחשוב שאם הבדיקות הללו יצאו תקינות אין צורך בעוד משהו. כי עד כמה שידוע לי, במקרים המעטים בהם אל הקלאב פוט נלווה חלילה דבר מה נוסף - מדובר בסינדרומים קשים מאוד שקשה לפספס. תחשבי חיובי!! ואם ז\ה יגרום לך להרגיש טוב יותר - תעשי עוד סקירה עכשיו, מה איכפת לך. אני בדיעבד, וכמובן לאור העובדה שב"ה הכל בסדר ויש לי בן מתוק ומקסים ביותר, מודה על כך שלא ידעתי על הק"פ בהריון, למרות שללא ספק היה מדובר ברשלנות של הרופא ובשוק בלידה (כי לא ידענו שזה ניתן לתיקון) - כך נחסך ממני כל כאב הראש הזה. המון הצלחה, בריאות ולידה קלה!!! גם אני שבוע 33
הפעם בלי ק"פ, ותאמיני לי, כמו שאני תמיד אומרת, עכשיו הייתי חותמת על ק"פ אם היו חותמים לי בתמורה שהתינוק בריא לחלוטין מלבד זאת.

סבתא53

New member
הי

אנחנו לא כל כך דוגמא היות והבת שלי עובדת עם ילדים נכים ולכן היתה מאד בלחץ...וזה גם היה הריון ראשון. עשינו 3 סקירות בדיקת אקו לב עובר מי שפיר וסקירת מוח עובר אצל דר מלינגר. למותר לציין שהכל יצא תקין. שוב..אנחנו לא דוגמא אבל אם את לחוצה אז הייתי ממליצה על עוד סקירה.. זה בוודאי ירגיע אותך ואין לך מה להפסיד חוץ מהכסף שהיא עולה.. שיהיה בהצלחה לידה קלה סבתא של אורון

תודה לך על התגובה

אני משתדלת לחשוב חיובי רוב הזמן. המשפט האחרון שלך מאוד מעודד אותי. שיהיה לך המשך הריון תקין וכיף ולידה קלה מיכל

נכנסתי ללינק

קצת נלחצתי
דרך אגב, בבי"ח מאיר הייתי בייעוץ גנטי אצל ד"ר שרוני והוא זרק פה ושם את המילים "וועדה להפסקה הריון" ובאותו רגע פשוט הפסקתי להקשיב לו.

Yifatule

New member
איזה בדיקות כן עשית?

אנחנו לדוגמא לא עשינו סקירה שלישית. בעקבות הק"פ עשינו אקו לב (שבסה"כ על כל פיפס שולחים לאקו לב) ומי שפיר. אם תשאלי את בעלי - לא היינו צריכים לעשות בדיקת מי שפיר כי זה היה ברור אצלנו שזה עניין משפחתי (גם לו היה סוג של ק"פ כשהוא נולד). אם את ממש לחוצה, תעשי סקירה שלישית. אני חושבת שלא חסרות בדיקות לעשות, כמו שכתבה לך סבתא של אורון. השאלה מתי מגיעים לנקודה שאומרים - זהו, מפה אנחנו שמים את זה בצד ומשחררים.

עשיתי מי שפיר ואקו לב

וכמובן את כל הסקירות הרגילות שעושים בהריון, והכל היה תקין. אני מאמינה ויודעת שזה רק קלאב פוט ואין לי מה לדאוג, אבל יש פעמים שעולות חששות ואולי יש עוד משהו...
אני כבר רוצה ללדת ולראות אותו! וכמובן להתחיל לטפל בו.

Yifatule

New member
היי

אני אומרת שאם את מאמינה שזה רק ק"פ אז הגיע הזמן לשחרר. תתחילי להנות מההריון ומהקניות לתינוק וחבל שתעסיקי את עצמך בעוד דברים.

למעלה