אני בשוק, אני בהלם, אני המומ...

paradan

New member
אני בשוק, אני בהלם, אני המומ...

מישהו באיזה פורום אחר שאל על המקבילות האמריקאיות של חובש ושות´ ועניתי לו ואז נתבקשתי לגבי פירוט תוכניות הלימוד שלהם בארה"ב. מצאתי אותן לאחר חיפוש קצר דרך ה-NREMT. מצ"ב קישור. מי חיבר אצלהם בארה"ב את תוכנית ההכשרה של מע"רים - פרופסורים ודוקטורים, מומחים ברפואה ובחינוך. אח"כ התוכנית עברה עוד כמה ועדות מומחים, אח"כ פיילוט בשתי מדינות, אח"כ תיקונים ועדכונים ורק אח"כ היא יושמה וחייבה ברמה הלאומית בארה"ב. מדהים עד כמה שהם עובדים טוב! ומה פה? תוהו ובואו, שישו ושימחו... אין סדר, אין פיקוח... הקיצר לתפארת מדינת ישראל
דני

flygirl

New member
כאילו דהה

הרי זה ידוע ארה"ב מתייחסת כמעט לכול דבר ביתר רצינות \ בין השאר גם לעניין העזרה ראשונה... שלא כמו בארץ שכאן בוא נגיד במילים קצת מרככות - חוסר רצינות ואף קצת זלזול. אל תהיה בהלם דני זה לא שלא היית מודע לעניין:) שבת שלום לרוב המדאיסטי"ם והסמויים למיניכם:)

paradan

New member
עוד הפעם המשפט האדיש הזה

עוד הפעם המשפט הזה , "אל תהיה בהלם דני זה לא שלא היית מודע לעניין:) " ועוד עם סמיילי בסוף?! יש גבול לכל תעלול. אנשים תצאו מהאדישות והשאננות. זה שהדברים מתנהלים כבר שנים בצורה מסוימת לא אומר שאי אפשר לשנות או שהיא בכלל שיטה טובה (וכמעט כולם מסכימים ומודעים לעד כמה מצבנו עגום). אם לא נדבר זה לא יגמר... תשנו מוד פעולה, משהו... בטח תגידו אתם גם לא מצביעים לכנסת... בגלל זה המדינה נראית כמו שהיא ומיעוטים מגובשים מקבלים את כל הכוח... דני (והפעם בלי דגל ובכוונה...)

flygirl

New member
אז זהו שלא...

אז ככה...נכון שאנשים אדישים ושאננים(כי זה הכי קל להיות) אני אופטימית. לא מקווה שהכל יסתדר מעצמו או משהו .נכון שצריך לקחת עמדה ולשנות אבל כמה כבר אפשר לשנות....צריך גם קצת רק קצת עזרה מלמעלה (לא רק אלוהים:) אלא גם מהשלטון.. ואני לא בגיל להצביע אז אני לא יכולה למרוד בעמדה :):) אבל אתה גם לא יכול לצאת כנגד כולם ולהגיד שכולם טועים כי גם ככה לא תצליח לשנות.

amitp

New member
טוב, שניה לפני שאתה יורד מהארץ...

דני - אתה יודע איך מתחיל ספר בישול במרוקאית? - "קודם כל תרגעי"... נכון, יש יותר מדי צרות במדינה הזאת (אה, ועוד לא הזכרנו שאנשים גם לא יודעים לנהוג, במיוחד בבאר-שבע...), שחלקנו מבלים חודש בשנה בנופש מאורגן בחו"ל (חאן יונס, רמאללה, הבקעה..) ושהורידו את קישקשתה - אבל בכל זאת יש עוד כמה דברים חיוביים פה! (דווקא בקטע הזה ב"ש מתפקדת כמעבדה אנושית מעניינת - מצד אחד יגנבו לך את הראש אם לא תשים לב, ומצד שני כשתצטרך עזרה בכל דבר שהוא אתה יודע ש_תמיד_ תוכל לבנות על השותפים, שכנים או סתם אנשים ברחוב..). אז נכון שאנחנו אוהבים ברדק (תמיד אהבנו) וסחבת (אותו כנ"ל) אבל בכל זאת אני עדיין מעריך את האופי הישראלי קצת יותר מהאמריקאי, ואת מערכת הבריאות והרווחה הישראלית "קצת" יותר מאחותה מעבר לים. נכון - יש הרבה דברים שמרגיזים אותי כאן ושצריכים לעבור שינוי (לאו דווקא ברמת המע"ר, רופא שמטפל בפגיעת ראש עם איזוקט מדאיג אותי קצת יותר :( ) - אבל למה לצעוק עלינו? וכן - יש דברים שמשתנים - ראה ערך ליאור נשר ועמית פרנקל. בכל מקרה, אני אשמח לנסות ולעזור לשנות, נדבר במסרים (או שתרים טלפון סופסוף... :) ). עמית.

nsr

New member
דני´לה....../images/Emo22.gif

שהאמריקאים עושים משהו, הם עושים את זה בגדול.
וזהו זה מה שהיה לי להגיד

למעלה