אני בשוק! הועדה באסותא לא מאשרת לי ניתוח.

ליעד827

New member
חוזר לעדכן, עברתי את הפסיכיאטר, :)

אז אכן ביצעתי את הבדיקה האחרונה! הערכה פסיכיאטרית...
וכמובן שקיבלתי הערכה על המקום וכמובן שטובה ממנה לא יכולה להיות! הפסיכיאטר רושם שאין שום מניע למניעת אישור הניתוח ושהוא ממליץ על ניתוח וקצת אבחנות אישיות עליי... :)
מחכה בימים אלו לתשובה של ועדה חריגים... עדיין יש את הפחד שלא יאשרו... אומנם הbmi שלי הוא 40 בדיוק וכל הבדיקות תקינות ויש גם המלצה של פסיכיאטר ודיאטנית מהועדה, אבל בהחלט אני עדיין חושש שלא יאשרו... מקווה שיהיה בסדר ואעדכן האם קיבלתי אישור/סירוב...
בהזדמנות זו אגיד שוב, תודה לקובי ואופירה המקסימים ולשאר האנשים ששוחחו איתי עודדו תמכו ועזרו! :) תודה חבריי... וקובי, מזל טוב לרגל בר המצווה של הטבעת שלך ;)

ליעד827

New member
הגיע הזמן לקחת החלטה, אשמח עם תיעצו לי :)

לפני הפגישה עם המנתח אני רוצה קודם להתייעץ איתכם.
אני מתלבט בין שני ניתוחים, שרוול ומעקף. כעיקרון אני שם יותר דגש על מעקף מכיוון שההשמנה שלי נובעת בעיקר מאהבה לאוכל, בצקים בעיקר!!! ומתוקים.
משרוול אני קצת נרתע כי אחרי מספר כל שהוא של שנים הקיבה מתחילה שוב לגדול. אני מעוניין שהשינוי מהניתוח יהיה לכל החיים. חייב להרזות בשנה וחצי/הקרובים מעל 60 קילו כי הצבא יהיה אז בפתח...
פחד מהניתוח עצמו אין לי. לא מפחד מאיזה ניתוח לבצע, זו לא הבעיה שלי... טבעת מבחינתי לא באה בחשבון...
המשקל שאני צריך לרדת על מנת להגיע למשקל תקין הוא 60 קילו. זה בכלל לא מעט..
ברור לי ששני הניתוחים הם לא שרביט קסמים ושצריך לעבוד קשה... זה בהחלט ברור לי. אני מוכן לקחת עליי כל דבר שרק יהיה , את כל הכוחות הנפשיים, המאמצים...
אוטוטו יש לי פגישה עם מנתח... אני רוצה להגיע בראש שיודע מה הוא רוצה. כמובן שחשוב לי לשמוע את דעתו ואת דעת המבינים שכאן... אני יודע שרובכם לא ממליצים חד וחלק על ניתוח, אבל הייתי שמח לעזרה... זו באמת דילמה... שוב אזכיר, שאני יותר שם דגש על מעקף... (מכיוון שהמשקל הענק שאני צריך לרדת, צריך לרדת ממני עד לשנה וחצי...) זה הולך להיות פרויקט מהניתוח ועד יומי האחרון (שמירה על המשקל)... ועל החלטה כזו אני רוצה לשמוע כמה שיותר דעות והצעות...
אשמח במידה ותרצו קצת רקע עליי שלא נתתי פה, לתת... איזה ניתוח אתם הייתם לוקחים? למה? ומה אתם מציעים לי? :)

ליעד827

New member
טבעת לא באה מבחינתי בחשבון.

המשקל שאני צריך לרדת עומד על 60 קילו +...
השנה הקשה והנוראית שעברתי עם כל הקטע של הניתוח לא שווה לי עם אוריד 20 קילו. למרות שזה עדיף מכלום, אבל זה לא יעזור לי.
אני נכנס לחדר ניתוח עם מטרה. כמו שאני נכנס יפה ככה אני אצא יפה עם תוצאות טובות בעתיד...
לא מתאים לי הקטע של ההקאות, הסגירות/פתיחות , ואת כל ההתנהלות של הטבעת. אני לא אעבור ניתוח טבעת , לאחר שחקרתי על זה במשך שנה שלמה ויש לי חברים שעברו טבעת, אני פשוט לא אעבור את הניתוח הזה.. אני גם לא תומך בו בכלל...
אני מאד חושב על מעקף אבל חושש שהמנתח לא יאשר את זה.. שמעתי פה בפורום שמרבים מהמנתחים מאשרים שרוול יותר, אבל אני יודע בהחלט שהמעקף ממש מתאים לי.
למקרה שהמנתח לא יאשר לי מעקף אני רוצה גם לדבר על שרוול, אבל אני ממש שם דגש על המעקף. אין לי סכרת או משהו, אולי זה ימנע את המעקף... ולכן אני חושש...
אז זה או מעקף או שרוול מבחינתי... איך להציג בצורה נכונה למנתח שאני צריך לעבור מעקף בכלל? מה צריך לומר לו?

אופירA

New member
מנהל
לא שמעתי מעולם שהמנתח לא מאשר מעקף

אם אתה רוצה מעקף, והוא עושה מעקף, אז הוא יעשה לך מעקף גם אם הוא המליץ לך על שרוול.
הוא יעשה את הניתוח שתחתום לו עליו. הוא לא יעשה משהו שאתה מסרב לו.
אם הוא לא רוצה לנתח אותך בכלל כי הוא לא מעוניין לנתח אותך מעקף, זו זכותו, וזכותך לגשת למנתח אחר.

meira85

New member
לדעתי צריך לשאול בצבא על הפרופיל

יורידו לך בפרופיל בגלל הנתוח . אבל העיקר שיעבור בשלום גיוס נעים

ליעד827

New member
אני בשוק! הועדה באסותא לא מאשרת לי ניתוח.

היי לכולם...
הרוב כאן יודעים מי אני, ולמי שלא אתן קצת רקע עלי...
אני בן 16 עוד מעט, עם bmi של 41+... שוקל המון! לגילי, 133 עם לא יותר...
ניגשתי לפני כמעט חודשיים לועדה באסותא, כשנשקלתי שמה יצא לי bmi 40. הדיאטנית בועדה אישרה ואמרה שתעשה כל מה שהיא יכולה על מנת שיאשרו לי ניתוח.
הרופא היה נחמד, גם העובדת הסוציאלית... הכל הלך חלק ובסדר.
ביקשו הערכה פסיכיאטרית וקרישת דם, אומנם לקח לנו זמן לעשות את זה אבל הנה.. עשינו. ההערכה מראה שאני אדם תקין, ממש הפסיכיאטר נתן מחמאות עליי!
אמר שרצוי שאעבור את הניתוח, שאדע להתמודד, שאני אדם תקין, לא מעשן/שותה, שבאמת צריך לעבור את הניתוח... ועוד דברים טובים.
בקיצור, אתמול פיקססנו להם והיום קיבלנו תשובה שהועדה לא מאשרת מהסיבות הבאות: מלבד כבד שומני הכל אצלי תקין, אני יכול להרזות לבד, אין טעם בניתוח...
השאלה שלי היא כזו. האם באמת הם רציניים?! האם צריך עם כל הכאב להסכים איתם ולהרים ידיים?! בשביל להגיע למשקל תקין אני צריך להוריד (יותר מ60 קילו!!!!!!!) הbmi שלי כבר לא גבולי! מדוע לא אישרו לי את הועדה?! :O
מה עושים מכאן והלאה? יש טעם להילחם? כולם בעד שאעבור את הניתוח... אני בן אדם שלא מרבה לחשוב ש"יהיה בסדר", אני מאד לחוץ ודואג ותמיד שם דגש ועניין על הכל!
הראתי כל כך הרבה רצינות ועניין בועדה, אפילו לא בכיתי שם! כבר דמעות לא נשארו! איך הם לא אישרו? מבחינה חוקית זה מותר?
מה אתם (בעלי הניסיון/או המבינים) ממליצים לעשות? אני יודע ש60+ קילו לא אצליח לרדת לבד. ניסיתי הכל, לא הצלחתי. ולא הייתי חושב לעולם על ניתוח כל עוד לא הייתי במצב הזה...
אומר לכולם מראש תודה על הקריאה וכמובן מבעוד מועד תודה לעוזרים ומייעצים!

קוביd1

New member
ליעד

חברים המצב נראה לי משונה ולא תקין כל עזרה לליעד עצות למי שקרה לו משהו דומה ,יתקבלו בברכה ,הבחור במבוי סתום וכל דבר יועיל

קובי

danakama30

New member
ליעד חמוד

אני בעד שתעבור ועדה דרך הקופ"ח ולא דרך אסותא,גם לא הייתי ממליצה על ניתוח באסותא.
בקופ"ח שלי,ברגע שהגעת ל40 BMI ההשמנה מוגדרת חולנית ומוכרת כמחלה לכל עניין ועניין.

אל תוותר על שלך,מקווה שתקבל את הניתוח במהרה!

אופירA

New member
מנהל
ודאי שאין להסכים להחלטת הוועדה

דווקא הנימוק מעיד שההחלטה שגויה.
הכל תקין, אז ב-BMI40 קבעה מערכת הבריאות שאי אפשר לרדת לבד ללא עזרת ניתוח, אם כבר נוסו הדרכים השמרניות בעבר!

השאלה אם אי פעם עשית דיאטות באופן שמרני, ואתה יודע את עקרונות התזונה הנכונה ואורח החיים הנכון (שהרי יש לנהוג כך גם אחרי ניתוח). אני לא זוכרת מה אמרת לי.
כמובן שההערה הזו חשובה בשבילך, לא בשביל הוועדה.

כמו שאמרתי לך לכל אורך הדרך, אני לא מבינה למה אתה עושה וועדה באסותא.
אפשר לערער על החלטת הוועדה באסותא, אבל יותר הגיוני לי לברר עם קופ"ח כללית איך עושים את הוועדה אצלה. וגם שם אם יש דחייה צריך לערער.
ושוב לוודא (למרות שאמרת לי שזה נבדק), אם אישור של הוועדה של אסותא נותן אישור אוטומטי של קופת חולים כללית. לא נראה לי העניין הזה.

חוץ מזה אתה צריך לשנן לעצמך כלל חשוב מאוד מאוד, שבדרך כלל צריכים ללמוד אותו בצבא, אבל אתה צריך לפני כן -
כשאתה צריך להתמודד מול מערכת שלטונית, אתה צריך הרבה סבלנות ונחישות, עקביות ואורך רוח. לעולם אל תתייחס לתשובה שאתה מקבל כאל תשובה אחרונה. תמיד לבדוק עוד ועוד אפשרויות.
הבן שלי בצה"ל נפל על בסיס ותפקיד מעצבנים במיוחד, ופנה לכל מה שזז כדי לקבל העברה לממר"ם, וקיבל רק תשובות שליליות. סופיות. מה אתה חושב קרה בסוף, אחרי 4 חודשים?
הוא עבר לממר"ם, למד כל מה שרק אפשר בתחום, הכיר את אשתו, הכיר את שותפיו לעסק והמון חברים. ובעיקר - הכיר איך זה הולך במדינה הזו. דברים לא זזים מאליהם, צריך להזיז אותם.

ליעד827

New member
תודה לך על התשובה אופירה!!!

כמובן שלא אוותר ולא אשבר. הניתוח הזה יהיה! אני כבר מעל bmi40 ומבחינה חוקית אסור להם לאשר!
ברור לי שהסיבה שהם לא מאשרים זה שהם "מחליקים" אותי, הרי הם נמנעים מלממן את הניתוח...!
יהיה באשר יהיה... יש לי פגישה ביום שלישי הבא עם ניסים גירון באסותא חיפה. ככל הנראה המזכירה שלו גם מארגנת לנו שוב ועדה לפי מה שהבנו (היא אמרה בטלפון שנגיע עדיף לקבוע לבוקר שנוכל לחזור לפני החושך מה שאומר שיהיה ארוך...)
היא בעצמה אמרה שזה לא הגיוני שקיבלנו סירוב...
אז מה שאת ממליצה זה לעבור את הועדה של כללית? כדאי לנסות? לברר? וגם במידה ואמן! אעבור אותה, מה אז? למצוא ניתוח ובית חולים בו אנותח?

ליבי3617

New member
אופירוש אי אפשר לוותר על אסותא

הנוהל החדש אומר שצריך לעבור שתי וועדות.
אחת בבית חולים שבו אמור להתבצע הניתוח והשניה של הקופה (הסדר לא משנה).

אם מדובר באסותא רמת החייל זה טוב. כי יש מה לעשות

ליעד827

New member
כן מדובר ברמת החייל...

למרות ששבוע הבא יכול להיות שאני עובר ועדה בחיפה. יש לי פגישה עם ניסים גירון... מקווה שיהיה בסדר.

אופירA

New member
מנהל
אבל התהליך שלו מבולבל

הוא עוד לא החליט על ניתוח ועל מנתח.
אז איך הוא ידע באיזה בית חולים הוא מבצע את הניתוח?
בסוף בצורה כזו הוא יעבור 4 וועדות...

danakama30

New member
ליבי 3617

כמשורוולת טריה ,שעברה ועדה אחת באוגוסט דרך קופ"ח מכבי,לאחר שאמרתי במפורש שאין לי עניין באסותא.
מיד באישור הועדה,קבלתי הפנייה למפראות חוצ כירורגיה ברוטשילד(בני ציון,חיפה) שם נפגשתי עם ד"ר מטר,מנהל מחלקת כירורגיה ונקבע לי תור.

זהו.

ליעד827

New member
חברים, תודה לכולם. מעדכן במשהו חדש ----------

אסותא ירד מהפרק באופן סופי. הם אומרים שמכיוון שאין לי מחלות הם לא ינתחו אותי לעולם! אני מאוכזב ועצוב אבל לא יעזור לי... איתם נגמר הפרק.
אני עד עכשיו חשבתי שמי שיש לו bmi 40+ יכול להתנתח.... כנראה שישראל מתנהלת לפי איך שבא להם באותו היום... שיהיה להם לבריאות.
אשמח להמלצות על בית חולים ממשלתי (שמנתח נערים!) , וכמובן, למנתח שמנתח שרוול/מעקף. כמובן בית חולים באיזור המרכז... אלך על הדרך הממשלתית.. יהיה אשר יהיה...
ועוד שאלה בכללית כי מעניין אותי... לעשות טבעת אצל אבינוח גם נגרר עם אסותא וכל זה? (אני לא שיניתי את דעתי, פשוט שואל בכללי כי שמעתי שזה תהליך אחר)

למעלה