אני בשוק...

קיתום

New member
אני בשוק...

למזלי קראתי כאן בפורום שיש להמתין 6 חודשים מיום קבלת חיסון קדחת צהובה או חצבת, לפני שמנסים להכנס להריון, מכיוון שאף אחד, בשום מסגרת, לא טרח לספר לי זאת... תודה לפורום. האם מדובר בהמלצה המגובה ע"י משרד הבריאות ? מדוע דווקא 6 חודשים ? האם המספר 6 כולל בתוכו תוספת בטחון ? (כלומר, בפועל מומלץ 3-4, אבל הוסיפו עליו 1-2 חודשים נוספים), או שאכן מומלץ ביותר להמתין 6 חודשים ולא פחות ? מה הסיכונים במידה וממתינים פחות ?

הריון

שלום רב לך ! צר לי באמת שבמקום שבו עשית חיסונים לא הסבירו לך לגבי הסוגיה הזאת. כן, מדובר בעיקר בהמלצה של משרד הבריאות ! אם בודקים את ההמלצות של היצרני החיסונים, אז לגבי קדחת צהובה וגם לגבי חצבת-חזרת-אדמת (MMR) - מדובר על המתנה של 3 חודשים בלבד. אכן, התקופה המדוברת (חצי שנה) כוללת גם טווח ביטחון גדול. מדובר ברפואה מונעת ואין לאף אחד שום כוונה לגרום לנזקים, אפילו אם מדובר בסיכון תיאורטי לחלוטין. כל החיסונים הנ"ל כוללים נגיפים מוחלשים אך חיים, לכן המטרה היא להמתין עד שהנגיף נעלם בוודאות מהגוף לאחר שגרם תגובה חיסונים (היווצרות הנוגדנים). לצערינו, אין שום דרך כיום להוכיח שכבר אחרי חודשיים, למשל, אין שום זכר לנגיף בגוף, לכן הולכים על בטוח. אף אחד לא עשה שום מחקרים מבוקרים בנושא וגם לא יעשה בעתיד, כנראה. מה שבטוח, שיש מספר נשים לא מבוטל שנכנסו להריון במקרה זמן קצר לאחר שקיבלו חיסון MMR ולא נגרם נזק כלשהו לתינוק (לעומת המקרים שבהם החיסונים ניתנו ממש בזמן הריון). אבל מכאן ועד לבטחון מלא כי אין שום סכנה לעובר - מרחק רב מאוד ובנושא זה לא מומלץ לקחת סיכונים. כפי שאת שמה לב, הנושא די סבוך, ומקובל ללכת על בטוח. שיהיה לך בהצלחה ! בכבוד רב, דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

קיתום

New member
לד"ר קצמן :

"מדובר בעיקר בהמלצה של משרד הבריאות" 1. לא ראיתי בשום מקום המלצה רשמית של משרד הבריאות להמתין 6 חודשים, תוכל בבקשה לספק אסמכתא לנושא ? "אין שום דרך כיום להוכיח שכבר אחרי חודשיים, למשל, אין שום זכר לנגיף בגוף" 2. ואחרי שישה חודשים, יש דרך להוכיח שאין שום זכר לנגיף בגוף ? "התקופה המדוברת (חצי שנה) כוללת גם טווח ביטחון גדול" 3. כלומר, 3 חודשים של יצרן החיסון + 3 חודשים של משרד הבריאות ? תודה.

hershiz

New member
סליחה על ההתפרצות לאשכול, אבל ד"ר, אתה בטוח??

ד"ר אנט מפורום בריאות באתר למטייל כתב : "גם הכי מחמירים בהמלצות ממליצים להמתין רק 3 חודשים אחרי קבלת חיסונים המכילים נגיפים חיים מוחלשים כמו חיסון נגד קדחת צהובה או חצבת-חזרת-אדמת?"

טעות שלי - מתנצל

כן, אתה צודק אני מתנצל על כך: ההמלצה היא 3 חודשים (לעומת חודש במקרה של יצרן החיסון MMR) ולא שישה חודשים כפי שציינתי קודם. הצלחתם לבלב אותי - אני שוב מתנצל. בברכה , דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זהומיות והשירות הרפואי לנוסעי (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב 03-6973498 (שלוחה 2)

למעלה