אני גרועה בכותרות

Polar Aurora

New member
אני גרועה בכותרות

קראתי כאן בפורום, ובמקומות רבים אחרים, הרבה דעות שליליות על מצבה של הקהילה הפגאנית היום. הפורום, כביכול, מתפרק לחתיכות, סתם תופס מקום ברשת בלי להביא שום תועלת. והייתי חייבת להגיב- לי הוא כן הביא תועלת. הפורום עזר לי המון, בלהבין מה, לאן, למה וכמה וכו'. כשרק גיליתי שפגאניזם הוא תופעה עכשיוות, ולא סתם אוסף דתות שנקחדו מן העולם. אף פעם לא שללתי את קיומם של אלים רבים, אבל כשהסתקלתי למעלה פניתי ל"אלוהים"- כוח גדול כלשהו, שנמצא מעבר לכל דמיון, שהנוככות שלו נמצאת בכל דבר בעולם הזה. הכל היה פשוט- יש אלוהים. אני מאמינה בו, אני מרגישה אותו. לא האמדתי את אמונתי במבחן. אבל אז, לגמרי במקרה, נתקלתי בכל מושג הפגאניות. יישר יידעתי שזה שלי, שזה משהו שאני צריכה לפכות להעיף אליו מבט לפני שאני עוברת להיות מוטרדת בדברים אחרים. והפורום הזה, בין כל הוויכוחים שאתם כל כך מתלוננים עליהם, הוא זה שהוציא אותי מהבלבול הנוראי שהייתי שרואה בו בהתחלה. אין לכם מושג איזו תנופה נתתם לי. ואתם מתלוננים על זה שאתם לא מועילים! אני רואה כמות עצומה של דעות, של אמונות, של מחשבות... יש כל כך הרבה, שלא פעם יוצא לי לחשוב "לעזאזל, הלוואי והייתי נשארת עם ה"אלוהים" הלא מוגדר אבל הקבוע שלי, בלי לבלבל יותר מדי את המוח", אבל אז אני נותנת לעצמי סטירה (לא במובן הישיר כמובן), ומזכירה לעצמי שזה היה מצב קבוע, בטוח אמנם אבל ללא שום התקדמות. ושמה שקורה עכשיו הוא ההתקדמות, ואני צריכה לשמוח על זה. אמנם אני עוד לא יודעת לאיזה כיוון אפנה ואיזה נתיב אבחר, אבל אני מקווה שעם הזמן זה יבוא- כמה זמן שזה לא ייקח. יש לי הרבה סובלנות. והפורום הזה הוא שהציג בפני את הבחירה הזאת, כשעוד חשבתי שכל מה שצריך בשביל לעסוק במאגיה זה כמה כלים מאגניבים ואיזה ספר טוב. אז אתם כן עושים פה עבודה טובה, ואין לכם מושג איך אני מודה לכם! ובאמת, אתם חושבים שאדם שלא מסוגל, בין כל הוויכוחים פה, לסחוט מהפורום את מה שטוב עבורו, לברור מה הוא הולך לקחת איתו ומה הוא הולך להשאיר בחוץ, שווה את הטרחה עליו? הרי הוא יצטרך לעשות את הסינון הזה בעוד ה-מ-ו-ן מקורות מידע שנויים במחלוקת. וחוץ מזה, כמו שמישהו אמר פה יפה- לכל כהילה יש את התככים שלה והפוליטיקה שלה, וטוב שזה לא נמצא בפינות האפלות ומאחורי השטיח, אלא הכל יישר וגלויי. אני לא אומרת שאני שמחה על המריבות, אלא שהן לא כל כך גרועות לדעתי (טוב, אולי כי עוד לא פגעו בי ישירות כנראה..). לאמשנה. בכל אופן, תודה ענקית לכוווולכם.

למעלה