אני דורש פרופיל 21 מהמדינה!

InDaHouse

New member
אני דורש פרופיל 21 מהמדינה!

http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=827143

eoli

New member
גם בשבטים פרימיטביים

קיימת היררכייה מסויימת,והיחיד אינו יכול לפעול ע"פ גחמותיו. אגב : ממי אתה דורש פרופיל 21 ?

InDaHouse

New member
יש הבדל בסיסי

באותם שבטים הישרדותו של אדם תלויה בשאר חברי השבט. ה"שליט" הוא בדרך כלל מנהיג רוחני וכללי ההתנהגות אינם נקבעים על ידו אלא על ידי השבט כולו בתהליך טבעי של הידברות יום יומית לאורך אלפי שנים. השליט הזה עובד יותר קשה מכל שאר החברים בשבט. הוא משיא אותם בטקסים מיוחדים, הוא מברך אותם לפני היציאה לציד, הוא מייעץ להם ברגעי משבר וכו'. השליט הזה הוא לא יותר מאשר "עבד" של השבט. השליט אינו יכול לכפות את רצונו על חברי השבט ואינו יכול לעשות ככל העולה על רוחו במשך 4 שנים. גם בקהילות אנרכיסטיות ברחבי העולם ישנם כללי התנהגות ונורמות חברתיות מסויימות, אך מי שאינו מעוניין לעמוד בהן, יכול לא לשתף פעולה ואין לכך כל השלכות לגבי הגבלת חירותו. במקרים קיצוניים הוא יכול פשוט לקום ולעזוב את הקהילה שלו ולעבור לקהילה חדשה שכלליה מתאימים יותר לאישיותו. כללי ההתנהגות בקומונות האנרכיסטיות הן בדרך כלל מאוד מאוד בסיסיות כמו "לא להיכנס עם רכב למתחם" או "לא להשתמש בסמים קשים". בסלון מזל ישנו שלט שמבקש לא לעשן. נחש מה? אף אחד לא מעשן בפנים. צריך שוטרים? צבא? ביריונים בשכר?

eoli

New member
אז אתה מסכים

או לא מסכים איתי ? אסביר שוב את עצמי. האינדיבידואל אינו יכול לפעול נגד כללי הקבוצה (פורום,קומונה,משפחה,בי"ס,וכו') אם הוא רוצה להשתייך לקבוצה מסויימת,עליו לנהוג ע"פ הנורמות המקובלות על הכלל. לא הבנתי מה הקשר לתפקיד המנהיג בשבט ולעניין שכתבתי. גם בתוך השבטים קיימים נורמות חברתיות,וכולם אמורים למלא אחריהם. אם הבחור שדורש פרופיל 21 אינו מוכן להיות קונפורמי לכללי היסוד של המדינה, הוא יכול לעזוב אותה.זו זכותו.

InDaHouse

New member
אין טריטוריה אנרכיסטית

שאינה שייכת למדינה כלשהי המערימה קשיים על ההגירה אליה וממנה. כל העולם כולו שייך לביריונים. אין לאן לעזוב ומעבר לכך - זהו פשע. משום שהאופציה הקלה של לעזוב אינה עדיפה על האופציה הקשה של להרוס ולבנות מחדש.

אלי ו.

New member
קראתי את ההודעות שלך

וקצת בבלוג שלך ואני חושב שיש לך קייס מצויין. בהצלחה.

למעלה