אני הולך לבקש אשראי מהבנק. מה עלי לעשות?

אני הולך לבקש אשראי מהבנק. מה עלי לעשות?

לעסקים יש הון עצמי מוגבל, ועל כן הם זקוקים להון זר (לרוב באשראי בנקאי) על מנת לקדם את פעילותם העסקית ולצמוח.
לפנייה לבנק לבקשת אשראי עסקי חדש, יש להתייחס בכובד ראש. אנו מציעים מספר כללים מועילים בעת פניה לניהול משא ומתן עם בנק:

1. הכינו את עצמכם היטב לקראת הפגישה עם הבנקאי: מהו סוג האשראי המבוקש? לאיזה תקופה הוא מבוקש? מה מקורות ההחזר (מקור סילוק בשפה הבנקאית) שלו? הכינו תכנית כספית בסיסית המציגה עלויות, הכנסות צפויות ותזרים של המיזם. ענו לעצמכם על השאלות הקשות. אם תצליחו - תדעו לענות גם לבנקאי.

2. היעזרו באיש מקצוע: אם אתם רואים שלא תתדעו להתכונן כראוי, היעזרו באיש מקצוע. פעולה כזו גם תזכה להערכה על ידי הבנק!

3. בקשו יותר ממה שצריך : הניסיון מראה שבמציאות בד"כ ההוצאות גבוהות יותר וההכנסות נמוכות יותר מהצפוי. בנוסף, סביר שיתנהל מו"מ ועל כן תקבלו פחות ממה שביקשתם.

4. הכינו לעצמכם מספר אפשרויות פעולה: אם מימון בצורה מסוימת לא אפשרי או לא מקובל על הבנק - יש לכם פתרון חליפי. שמרו לעצמכם מספר אפשרויות לגבי בטחונות, אך אל תגלו את כל ה - 'קלפים' שלכם!

5. רכזו הפעילות הבנקאית שלכם במקום אחד : הבנקאים אוהבים שהחשבון הפרטי וגם העסקי נמצאים יחד. זה נותן להם תחושה טובה יותר.

לסיכומו של דבר, היערכות נכונה תוביל לתוצאות הרצויות ותאפשר לכם לקבל מהבנק הרבה יותר ממה שחשבתם.
פנו אלינו, ונשמח לסייע לכם בהתנהלות נכונה ואפקטיבית מול הבנק!

הכל טוב נחמד עד לטיפ מס 5

מניסיון של לקוחות שלי, זה אחד הדברים הגרועים לעשות, כששני החשבונות יושבים במקום אחד הבנק מקשר אותם וקובע סך אשראי אחד לשניהם, כך שאשררו באחד מהם משפיע על האשראי בשני, לקוח שליוויתי לא יכל לקבל אשראי בדיוק מהסיבה הזו.
ההמלצה שלי היא לנהל את שני החשבונות בבנקים שונים ולא רק סניפים שונים.

חשבון עסקי ופרטי

זה כמובן לא חובה לפתוח חשבון פרטי בבנק בו מתנהל החשבון העסקי, אבל זה בהחלט מוסיף ליחסים עם הבנק והאמון שלו בנו. זה אכן עשוי ליצור בעיה לעיתים. אפשר לפתור זאת על ידי תכנון אשראי לשני החשבונות, העסקי והפרטי; או לפתוח חשבון פרטי נוסף בבנק אחר.

Simple Finance

New member
נושא חשוב ביותר

נקודה חשובה נוספת היא לעשות סקר בין הבנקים, ולו בשביל לשפר את התנאים במו"מ מול הבנק שבו לוקחים את ההלוואה.

בהחלט נושא חשוב ועוד המלצה

כשהולכים לקבל מימון נוסף מהבנקים, היתרון לפעמים בהגעה עם בעל מקצוע היא קשרים אפשריים בין היועץ לבין הבנק, אם בעל המקצוע מכיר את הבנק, ה״שופינג אשראי״ יהיה זול יותר במידה והיועץ הינו מוכר בבנק, ויש סיכוי שנתוני הפתיחה של ההלוואה יהיו טובים יותר

למעלה