אני הולך על cowon q5w, יש לי כמה שאלות...

ShedShed

New member
אני הולך על cowon q5w, יש לי כמה שאלות...

אני חושב שאני ילך עליו, יש לי אפשרות להביא אותו גם מחו"ל ביותר זול, השאלה מאיפה אני צריך להביא אותו שיהיה לי אפשרות להתקין עליו עברית.(בארה"ב תמיד המכשירים שלהם שונים) אז כנראה אני צריך שיביאו לי אותו ממקום אחר נכון? אני הולך או על ה60 או על ה80. -תודה רבה-

יאיר B

New member
בגדול העברית היא עניין של קושחה.

הצצתי באתר היצרן, תחת Support אפשר למצוא את האפשרות להוריד קושחות. האחרונה לנגן הזה היא 1.51 ויש אפשרות להורדה של עברית (תבדוק בעצמך) כמו גם שפות אחרות. כך שאני לא חושב שיש הבדל בין דגמים מסויימים. http://www.cowonglobal.com/

bbatami

New member
לוקחת טרמפ

אני מצטערת אם השאלות קצת מפגרות מה זה קושחה? והתמיכה בעברית, מה היא כוללת (אם זה מפורט בלינק אני אקרא בעצמי אבל אם יש מישהו שיודע מנסיון אני אשמח לשמוע)? אני יודעת שהיעוד העיקרי שלו זה נגן וידאו ומוזיקה אבל קורצות לי אפשרויות נוספות שלו כמו התקשורת האלחוטית, נפח האיכסון ותפקודי כמו-מחשב-כף יד אז השאלה העיקרית שלי היא האם הוא באמת מתפקד כמו מחשב כף יד? מיילים, קבצים, איזה סוגי קבצים והאם אפשר רק לקרוא או גם לטפל בהם בברכת תודה מראש ושבוע טוב בת-עמי

יאיר B

New member
קושחה זאת מערכת ההפעלה של הנגן.

קצת כמו חלונות במחשב (לא ממש מדוייק, אבל זה נותן הסבר כלשהו). העניין הוא של-Q יש מערכת הפעלה מסוג חלונות CE (כמו במחשבי כף יד). כך שהוא ממש כמו מחשב. השאלה במקרה הזה היא אם התמיכה בעברית היא ברמת מערכת ההפעלה (חלונות) או ברמת הקושחה (ופה כבר מתחילים להסתבך). אם את רוצה לקנות אותו, מציע לקפוץ לבאג ולשאול את השאלות (ואולי גם לבקש לראות אותו). אני מעולם לא ראיתי אותו בפועל (אין אותו להרבה אנשים, הוא די יקר בתור נגן, אם הייתי רוצה מחשב כף יד הייתי קונה אחד יעודי כזה).

bbatami

New member
ראשית, תודה

שנית, יש לי תוכנית מסודרת להתלבש על איזה באג עד שיצא עשן לבן רציתי גם לשמוע בעלי נסיון האמת היא שרציתי גם לשאול אם למישהו יש מושג מה המחיר שלו בארה"ב אכן, כנגן הוא די יקר אבל הוא מפצה על זה בשטח אכסון שאין דומה לו במכשירי כף היד (עד כמה שהצלחתי להבין משיטוט מהיר ברשת) חוצמזה, מכשירי כף יד היום הם בסך הכל פלטפורמה לג'י.פי.אס ובאלו אינני חפצה אופציה נוספת היא מכשיר סלולרי מתקדם מאוד (אייפון, אומניה משהו כזה) שנותנים גם מצלמה ברמה כזאת או אחרת אבל עולים עוד הרבה יותר ומחזיר אותנו לסוגיית שטח האיכסון אני לא בטוחה שכל זה איננו בגדר טו-מאצ'-אינפורמיישן בשבילך, גם קראתי קצת את הפורום ואני מכבדת ואף מעריכה את גישתכם לנגן כישות אוטונומית. אבל קיוויתי שמישהו פירגן לעצמו אחד כזה ורוצה להחליף חוויות

יאיר B

New member
אכן שטח אחסון של מחשבי כף יד זאת בעיה לא קטנה

ל-Q5 יש דיסקשיח שלא קיים בשום מחשב כף יד. אם למישהו כאן יש את המכשיר או התנסה בו, אני אשמח אם יכתוב משהו עליו. אני מעולם לא ראיתי אותו ולכן לצערי לא יכול לעזור בנושא. איפון? אולי בספטבמר יצאו איפודים חדשים ויש סיכוי קלוש שיהיה איזה חידוש גם עבורו (אולי 64GB פלאש, השאלה היא במחיר). לגבי ה-Q5, לא זוכר אם הזכרתי אבל אם תביאי מחו"ל לא תהיה אחריות בארץ. סתם לידיעה. לגבי באג - כדאי להתקשר ולשאול אם יש אותו בסניף לפני שמגיעים (הם לא מחזיקים אותו בכל הסניפים שלהם).

bbatami

New member
ראיתי אותו היום ישן

הם לא מפעילים שום מכשיר לפני שהוא נרכש נפלתי על מוכרים שנראים מבינים ואוהבים את העסק אבל גם להם אין ממש נסיון איתו (למעט לקוחות שרכשו או שנכנסו עם מכשיר קיים לשאול שאלה) ובכן, המכשיר יפהפה אך מימדיו עצומים - בהחלט מוצדק כשיעודו העיקרי הוא נגן סרטים אבל הנה האבסורד, מיו עם תקשורת אלחוטית שעלותו דומה ונפחו שני ג'יגה הוא לא הרבה יותר קטן (רק הרבה יותר קל) לדבריהם הוא אכן מתפקד כמחשב כף יד לכל דבר, אלא שאני מתחילה להבין שזה לא אומר כל כך הרבה ומחשבי כף יד אכן לא עושים הרבה חוץ מלשמש כמכשירי ג'י. פי.אס. אתה כנראה אומר למכשיר שלך - קח אותי לארומה הקרובה ואז אני אחבר אותך לווי.פיי וככה אתם מקיימים משק אוטרקי של מכשיר שאתה אל כל-כך צריך והוא באמת לא יודע לעשות הרבה. בקיצור, מה אני אגיד לך אם בעתיד הקרוב אני אצטרך לנסוע נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית (וזה לא מופרך) אני אצטרך להחליט אם להעביר את הזמן עם מוזיקה וסרטים או עם מעבד תמלילים והמכשיר הזה לא יפתור לי את הדילמה. במחיר הזה אני כנראה אקנה איזה מיני נייד ואסתפק באיכויות שהוא מציע בתום הוידאו והמוזיקה (לצערי אני מאוד לא אנינה בתחום, כרגע אני מסתדרת לא רע בכלל עם חיקוי גנרי נקלה). ואולי עד אז אני אפרגן לעצמי סלולרי שיודע לשיר ולרקוד ולהסתנכרן כיאות עם המחשב השולחני. ממילא כל מה שאני באמת רוצה זה תמונות זמינות של הילדות ואם אפשר גם איזה סרטון שלהן שערכתי. אני מקוה שההודעה הזו משמשת לך אתנחתא קומית בין קריאות ה-אס.או.אס של גולשים אקאיים שפירמטו את הנגן הגנרי שלהם אני מעריכה את תגובותיך תודות

למעלה