אני הולכת לאפות עוגת שמרים

  • פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
אני הולכת לאפות עוגת שמרים

תחזיקו אצבעות כי בפעם האחרונה שניסיתי להכין משהו שמכיל שמרים וזקוק להתפחה לכולם היו כאבי שיניים מהדיקטים שיצאו לי
 

Ronnie*

New member
בהצלחה! ושאלת בישול, למי שיודע...

אני רוצה להכין רוטב פסטו, כי צמחי הבזיליקום אצלנו בעציץ כבר גדלו כמו בסיפור על ג´ק ואפונת הפלא... מתכונים לפסטו יש לי, מצאתי בספרי בישול וגם בפורום מתכונים. השאלה שלי היא אחרת: כשאני אכלתי ספגטי עם רוטב פסטו, הוא הכיל גם שמנת. שאלתי היא, מתי מוסיפים את השמנת לרוטב, וכמה? קופסה אחת? (אני משערת שזו שאלה של טירונים, אבל אני ממש לא בשלנית...
). תודה מראש...
 

kisses

New member
אני חושבת שתתגני קצת את הפסטו ואחרי

מספר שניות תוסיפי את השמנת וכן ניראה לי שקופסה אחת של שמנת מספיקה
 

Ronnie*

New member
פרמזן בטוח...

זה חלק מהמתכון הבסיסי לפסטו. אבל אני חושבת שמשדרגים את זה עם שמנת כשזה משמש כרוטב לספגטי... בטח לא יכול להזיק (רק מבחינת קלוריות, כמובן
). קיבלת את המסר שלי? כי הוא עשה כאילו הוא לא שולח...
 

fila

New member
צר לי אבל אני ממש לא מבינה

ברוטב פסטו
sorry
 

Ronnie*

New member
לא נורא...

תודה בכל מקרה... וכל הכבוד על העוגה, אני לא מעזה להתקרב לשמרים.
 

shelycat

New member
הנה מה שמצאתי ב"מתכונים"

רוטב פסטוו clcl / מתכונים ו√ החומרים: זר בזיליקום (או אם אתם קונים את אותן חבילות אומללות בסופרמרקט - שתי חבילות) 1/2 כוס צנוברים 1/2 כוס שמן זית 3-4 שיני שום 100 גרם גבינת פרמזן מלח פלפל אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בפוד פרוססור (עם סכין חד). אם לא משתמשים מיד מקפיאים וכל פעם כשרוצים להכין רוטב חותכים כמה קוביות מן העיסה הקפואה ומכינים כמפורט להלן:-. מחממים שמנת מתוקה בתוספת שתי כפות מהרוטב ומערבבים היטב (לוקח מספר דקות עד שהפסטו הקפוא מתערבב בתוך השמנת). מביאים את התערובת לרתיחה, מחלישים מעט את האש וממשיכים לערבב כף עץ עד שנהיה סמיך. שופכים על הפסטה
 

Ronnie*

New member
תודה רבה!

אני הצלחתי רק למצוא שם מתכונים לרוטב עצמו, בלי השמנת... עזרת לי מאוד.
 

fila

New member
רק רציתי לספר............/images/Emo9.gif

שיצא לי מעולה! פעם ראשונה שאני מצליחה עם הבצק הזה..........
 

אתי@

New member
פילה - כל הכבוד ../images/Emo106.gif ורוני -

בטח מאוחר מידי, אבל לדעתי מוסיפים את השמנת בסוף לפני ההגשה, אם כי לדעתי השמנת מיוטתרת - הפרמזן מספיק!!!
 
למעלה