אני הולכת למות!!!!!!

y a el s

New member
אני הולכת למות!!!!!!

אני צימחונית כבר הרבה שנים ותמיד אני קוראת את המרכיבים של מוצרים לפני שאני אוכלת אותם, בשעה האחרונה הסתכלתי באתרים הטבעונים שיש להם קישור בפורום ושם כתוב על כל מיני מוצרים שהם לא צמחונים מכל מיני סיבות!!! אתם רוצים להגיד לי שיש מוצרים שנראים לכאורה צמחונים אבל הם לא???? אני אשמח אם תכתבו לי מהם המוצרים האלה שאני אוכל לא לגעת בהם...

gali1984

New member
אני חושבת שהכוונה שלהם

היא שהם לא צמחיים משמע לא טבעוניים אבל כן צמחוניים

K A R I N

New member
מילקי מכיל ג´לטין??????????

וואו כשהייתי צמחונית אכלתי מילקי, ובכלל לא חשבתי על זה

nIcKiTa

New member
אני לא מבינה

למה אסור לי לאכול ג´לטין? זה אם בשר? מה?

K A R I N

New member
ג´לטין עשוי מעצמות של דגים

לכן אם הינך צימחונית אידיאולוגית, אז לא אוכלים ג,לטין כמו שלא אוכלים בשר

nIcKiTa

New member
בעעעעע

לא ידעתי! ואני אכלתי את זה די הרבה זמן כדאי שאני יפסיק

diday

Member
שוקולד לא צמחוני

צריך להזהר משוקולד או כל מוצרים המכילים שוקולד מחו´´ל, באם הם מכילים לציטין. אם לא כתוב בפרוש סויה לציטין, אז זה לציטין המופק מדם של פרה. כמו כן בטיולים לחו´´ל צריך לזכור ש99 מהגבינות מוחמצות ע´´י לאב מקיבת העגלה.

vegan

New member
רוב הלציטין צמחי, אבל לא בהכרח

כיום מפיקים את רוב הלציטין מסויה, אבל ניתן להפיקו גם מביצה, כך שמי שרוצה להזהר צריך לברר או לחפש במפורש "לציטין סויה". מספר בירורים עם חברות בארץ ובחו"ל העלו שהלציטין בו הן משתמשות הוא מסויה. כנראה שזו הדרך הזולה ולכו גם המקובלת כיום, אם כי אין מידע בדוק שמראה כי לא משתמשים בלציטין מביצים. בכל מקרה, לציטין לא מופק מדם של פרה, החשש הוא מלציטין שמקורו בביצים.

diday

Member
לציטין צמחי רק בארץ

בארץ משתמשים בלציטין מסויה בגלל בעיות כשרות. בחו´ל אין זה כך מכיון שלציטין המופק מסויה יקר יותר. את נושא הפקת הלציטין מדם של פרה אבדוק שוב

vegan

New member
גם בחו"ל

זו אינה בעיה של כשרות מכיוון שהמקור החלופי הוא מביצים שלא גורמות לבעיות כשרות מיוחדות. באתר כלשהו מחו"ל קראתי שביררו עם מספר חברות ואצל כולן משתמשים בלציטין סויה (חוץ מאחת שמיבאת ולא ידעה לתת מידע). באתר שלא הארגון הצמחוני בבריטניה מצויין שכמעט תמיד הלציטין מיוצר מסויה, אבל ניתן לייצרו גם מביצים: "Lecithin Nearly always produced from soya beans, though can be produced from eggs. " כנראה שזול יותר לייצרו מסויה ולכן זהו המצב הנפוץ לשמחתנו.

diday

Member
לציטין כן מדם../images/Emo10.gif

בדקתי. אמת, רוב הלציטין מיוצר כיום מסויה. לציטין מופק כמובן גם מבצים. אולם מפיקים לציטין גם מתאים עצביים וגם מדם. על פי רוב כמובן דם בקר ככלל ולאו דוקא דם פרה כפרט. אנינמנע מכל מוצר חו"ל שלא כתוב בו בפרוש סויה לציטין אלא לציטין בלבד. לציטין מסתתר בהרבה מוצרים תחת השם התמים E322

למעלה