אני הולכת לשרינק

efroch99

New member
אני הולכת לשרינק../images/Emo110.gif

טוב, החלטתי עכשיו, וחשבתי לשתף אתכם - אני חוזרת למסגרת של יעוץ פסיכולוגי. כן, כן, המיסיונריות שכנעו אותי שאני דפוקה בשכל....
כבר הייתי בעבר בשני טיפולים בתקופות שונות שעזרו לי. ופתאום עכשיו הרגשתי שאני רוצה את זה שוב, וש... ממש ממש בא לי להתעמק בעצמי ולנבור שוב בנפש! הייתי במספר פגישות עם פסיכולוגית לפני כמה חודשים, אבל זה היה מלאכותי ולא התחברתי - לא בגללה, פשוט לא הייתי במקום המתאים לזה. עכשיו אני מאוד שם, ומאוד נרגשת לחזור לזה. כן, אני ממש מצפה לזה, ואם אני אצליח לקבוע כבר פגישה לימים הקרובים זה ישמח אותי. האם נושא ה"עריריות" מרצון שלי יעלה שם? בודאות, ולא במטרה "לרפא" אותי. אבל במטרה כן לחקור קצת יותר את הרגשות האלה הלא נעימים שהרגשתי בתקופה האחרונה, שסיפרתי לכם עליהם. יש שם משהו מעבר, משהו לא פתור, ואני רוצה לדעת שלא פחדתי להסתכל לרגשות שלי בעיניים ולהתמודד עם מה שעומד שם.

פסיכולוגים ותאוריית ישו

הלכתי פעם לייעוץ זוגי עם זוגתי בעבר. רצינו לדעת, שכבודו יעזור לנו להחליט אם יש טעם להמשיך את הזוגיות, אם ניתן לגשר על הפערים. כל מה שהוא עשה היה לנסות להפוך אותי למיינסטרים. קטעים. וזה גרם לי לחשוב: לו היה ניגש ישו לפסיכולוג וטוען כי הוא בנו של היושב במרומים, הפסיכולוג היה מנסה "ליישר" אותו, להכניס אותו לתלם, עוד אחד מהעדר. זה לא שאני טוען שהוא בנו של ההוא. אבל בכל זאת הוא היה סוכן מכירות מספיק כאריזמטי על מנת להקים את אחת הדתות הגדולות בעולם. לא אוהב פסיכולוגים. מאחל לך הצלחה.

efroch99

New member
מישהי שהייתה יקרה לי מאוד

וגם הייתה פסיכולוגית, אמרה לי פעם שטיפול פסיכולוגי צריך להיות חובה וחינם - לכל. לא מאמינה ב- ובחיים לא הייתי נשארת אצל- פסיכולוג שינסה להגיד לי מה להיות או לעשות, להפוך אותי לדבר כזה או אחר. והפסיכולוגית שאני הולכת אליה עכשיו עברה את "המבחן" שלי מבחינת אינטיליגנציה ואני יודעת שלא תעשה זאת. ובכלל טיפול טוב - סליחה, טיפול כמו שאני מחפשת - צריך להיות מסגרת טובה לדון ברגשות ובדברים שעוברים עלייך. זה בבחינת לשים מראה מול הפנים - אבל בלי לברוח מזה כמו שנוח לנו ביום יום. אין לי "בעייה" - באמת, החיים שלי מאוד מסודרים ומאושרים. אני באה לטיפול פשוט כדי להעמיק קצת יותר במה שהכי שווה להתעמק בו - בנפש שלי.

I s t a r

New member
מטפל טוב

הוא מטפל שאינו שופט,מבקר או מנסה לשנות את מטופליו. להיפך, אחת מאושיות הטיפול היא שעל המטפל להשאיר את ערכיו המוסריים, אמונותיו האישיות ודיעותיו מחוץ לדלת ולבוא באופן הכי פתוח והכי מכיל אל מול המטופל. לצערינו לא כל מי שמסיים לימודי פסיכולוגיה הוא גם פסיכולוג, בדיוק כמו שלא כל מי שמסיים לימודי הוראה הוא מורה. כי יש מקצועות שאו שהם טבועים בך, או שלא. מטפל טוב לעולם לא ינסה לשנות את מטופליו אלא להכיל אותם ולעזור להכינס לעומק באותם מקומות בו המטופל מרגיש מצוקה וקושי ורצון לפתור את הכאבים שלו. הטפות מוסר או שינוי המטופל והכנסתו ל"תבניות" אינו טיפול כללואיני מצליחה להבין איפה כאן הערך הטיפולי.

efroch99

New member
ועוד בעניין "נותני שירותים" ../images/Emo32.gif

המממ, זה אופטופיק אבל חשבתי שאולי מישהו יודע. העוזרת שלנו הבריזה סופית, ושמעתי שיש איזושהיא חברה שנותנת שירותי נקוי בתים, שדובר עליה לא מזמן בטלויזיה גם. מישהיא מכירה או שמעה? יעזור לי מאוד, תודה.

gertrude

New member
לא בדיוק ההמלצה שחיפשת, אבל בכל זאת

אם כבר אנחנו בענייני אופ-טופיק ועוזרות-בית, ממליצה מאד מאד לקרוא את "כלכלה בגרוש" של ברברה ארנרייך, הוצאת בבל (אני לא מכירה את החברות שמספקות שרותי ניקוי בישראל, אך אחרי שתקראי את הספר אני בטוחה שיהיו לך כמה שאלות נוספות לשאול את הספקיות הללו). ספר מרתק באמת.

assaf1973

New member
עוזרת-בית, מי ימצא?

כנסי לאתר Ozeret4u ומצאי שם עוזרת, אני מצאתי!

אולי אפשר לשלב ? ../images/Emo187.gif

גם עוזרת וגם פסיכולוגית, זה לא בטוח יעלה פחות אבל זה יהיה הפעם הראשונה שפסיולוג יגיע לביקורי בית וגם יעשה משהוא בשביל הכסף ולא ישב מולך ויהנהן...

למעלה