אני היחידה שזה קורה לה?

StayStrong

New member
אני היחידה שזה קורה לה?

* צאו מנקודת הנחה שאני פשוט ילדותית ותמימה ובגלל זה יוצא שאני שואלת שאלות שנשמעות כמו צומי (אז אל תשפטו יותר מדי בחומרה את החפירה הזאת). אני אהיה תכלסית כמה שאפשר - אין לי כמעט ניסיון זוגי, אבל הניסיון שכן צברתי גרם לי לסוג של משבר אישי שאני עובדת עליו עם עצמי.

בגדול - קשה לי (מאוד) לתת אמון באנשים. אני לא מצליחה לשבור את מחסום המכרים. זה ככה עם כולם (אין לי חברות קרובות) אבל עם בחורים זה כבר הפך למוגזם. יותר מזה, כשיש בחור שכן מוצא חן בעיניי, אני פשוט אמצא דרך להתנהג כמו פוסטמה או להגיד משהו שירחיק אותו. זה לא בכוונה, זה פשוט קורה. אני ממש מפחדת לתת לאנשים את הרושם שאני מחבבת אותם או שאפשר להתקרב אליי ריגשית (בגלל זה גם יצאתי עם הרבה "סמרטוטים" אבל זה סיפור אחר).

בכל מקרה הנה דוגמא - הייתי היום בפסטיבל הסטודנט וקצת לפני ההופעה של אינפקטד התחיל איתי בחור שממש מצא חן בעיניי. הוא לומד הנדסת חשמל בטכניון (לפי מה שהבנתי) והוא היה לבוש מזעזע (כפכפי אצבע ומכנסי שלושת רבעי, כיאה לאנשים בטכניון). אבל היה לו שיער ממש מגניב (בהיר ונורא מתולתל), חיוך ממש יפה ועיניים ממש יפות. :) הוא ניסה להתחיל שיחה (נחמדה ונורמלית למדי) כמה פעמים וגם עמד קרוב אליי והסתכל עליי הרבה - והסתכלתי חזרה (להסתכל חזרה ולחייך אני יודעת, בזה זה מסתכם).

כשדיברנו אני עניתי תשובות ענייניות, מרוחקות, לא סגורות על עצמן או ציניות. אמרתי לו איפה אני לומדת אבל אפילו לא איך קוראים לי. והוא היה ממש בסדר - לא איזה סטריאוטיפ שחיי בסרט (ע"ע ערסים וחנונים הארדקור), פשוט בנאדם נורמטיבי ונחמד - ואפילו מצא חן בעיניי. ואני לא צריכה שתשנאו אותי, תרחמו עליי, תשפטו אותי או תמצאו לי אותו... אבל למה אני מתנהגת ככה כשמישהו מוצא חן בעיניי? אני היחידה שעושה את זה?

זה התחיל ממש להתיש אותי כבר. אז מה עושים, נשארים לבד ודיי? משהו באישיות שלי כבר ויתר וכאילו לא בא לי לתת לעצמי את הצ'אנס יותר (כי מגיע לאנשים יותר טוב מהיחס הזה ואני הרי יודעת טוב מאוד שלא כל הגברים אותו דבר כמו שלא כל האנשים אותו דבר).
* לזכותי ייאמר שאיזה ערס שיכור "חימם" אותי ואת כל הקריזות והתסכול שלי מהמין הגברי לפני שהבחור הנ"ל דיבר איתי
* לזכות הבחור הנ"ל ייאמר שאם הוא ראה איך התפרעתי מההופעה של אינפקטד (נכנסתי לזה ברמות קשות) ואז בחר לברוח ולהיעלם - אני לא מאשימה אותו

כמו שכתבת,

את ילדותית.

עוד כמה שנים זה יעבור לך.

בנוגע לבחורים, כשבאמת תמצאי חן בעיני מישהו, והוא לא לוקה
ברגשי נחיתות, הוא כבר ידע להתעקש עלייך, למרות ההתחלקויות שלך.

StayStrong

New member
תודה
(עם הסתייגות)

ברור שזה יעבור עוד כמה שנים.
אבל איך אני אצבור ניסיון כלשהו אם אני כזאת?

אני לא רוצה להגיע למצב שעוד כמה שנים אני לבד כי 'כזאת אני'.

אני לא הולכת ונהיית צעירה. ובגיל 23 (שאני מגיעה אליו עכשיו) כבר לא לגיטימי להתנהג כמו ילדה בת 17 (שככה ההתנהגות שלי נראית לפחות לעצמי). אני גם לא באמת פוסטמה, זאת סתם מגננת יתר.

אם מכירים אותי טוב אני אחד האנשים היותר רגישים וסימפטיים שיש (שזה גם למה אני נמנעת כמה שאפשר ממצבים שבו אנשים מכירים אותי טוב).

מעריכה את התגובה וההתייחסות, בכל מקרה

את מי שאת, לא תשתני בין לילה.

אם את מכירה כבר את הרגעים שבהם את עושה שטויות,
מה הבעיה לבלום את עצמך ?

את מבינה שלא תגיעי למיטבך בארועים המוניים ,
יש לך סיכוי טוב באחד על אחד.

איך תגיעי לשם ? הזדמנויות של החיים, קצת מזל, coincidence.

StayStrong

New member
תגיד לי אתה יודע לקרוא?

רשמתי, זה לא בשליטה, זה פשוט קורה. למה? ככה. ואנשים שיש להם חרדה חברתית גם זה כי הם ילדותיים וזה מבחירה? ולא אמרתי שאני אשתנה בן לילה אבל מה זה השטויות האלו 'אני זה מי שאני' השתניתי מליון פעם בחיים שלי אולי ויש עוד מלא אנשים שזה ככה אצלם. קיצר, אל תהיה בריון על אנשים. אמנם לא חיפשתי צומי אבל טיפה אמפתיה ועצה. כל מה שיש לך להציע זה שיפוטיות ובריונות.

תדגישי בשבילי

את המילים שבהם את רואה " שיפוטיות ובריונות " ,
כי אני איבדתי אותך.

StayStrong

New member
הייתי אובר-דרמטית, מתנצלת

לא אהבתי את הקטע הזה שקבעת שאני ילדותית ובהכרח לא-ביישנית (למרות שבמקום מסויים אני מסכימה עם מה שכתבת, אבל לא לגמרי). בגדול כן הייתה איזו שהיא שיפוטיות, אבל כולה ניסית לעזור. סליחה.

spaysi8

New member
לא מסכימה עם מי שהגיב לך

אני לא חושבת שזה דווקא מגיע מתוך ילדותיות.
יש אנשים שהם ביישנים כל החיים, ולפי איך שאת מתארת את הסיטואציה עם הבחור מהטכניון למשל- נשמע (או נקרא) יותר שאת ביישנית מילדותית. את כן רוצה, אבל לא יודעת ממש מה להגיב או לעשות.
ואגב, סביר שהוא הלך כי הוא חשב שאת לא בעניין, ולא כי התפרעת בהופעה של אינפקטד :p
אני חושבת שכדאי לך יותר להתנסות בסיטואציות כאלו-
תתחילי עם פלירטוטים מאחורי המסך (פה, בפייסבוק, בטינדר..) ומשם לאט לאט יותר קל להתחיל לפלרטט בחיים האמיתיים..
תצאי לפאב לבד או עם חברה, תתלבשי יפה, ואולי תשתי מעט, ופשוט נסי לזרום יותר.. אפילו עם בנים שלא נראים לך- רק פלירטוט, לא מעבר לזה, פשוט לשם האימון..
זה נהיה קל יותר ככל שזה זמין יותר, תאמיני לי..

היא התפרעה בהופעה,

זה זן חדש של ביישנים ?

ואת צודקת בנוגע לביישנים , זה לכל החיים , תכונה מולדת.

StayStrong

New member
מה הקשר אבל?

גם אין לי בעיה לעמוד על במה ולשיר/לנאום/להופיע בהצגה. לעומת זאת - אני קנאית לפרטיות שלי מאוד ולא אהיה מסוגלת לדבר עם אף אחד על הרגשות שלי, העבר שלי, מה עובר עליי וכו'. רק באנונימיות של הפורום וגם זה לא ממש... (אם היית יודע כמה התגובה שלך כאבה לי עכשיו כנראה לא היית מגיב אותה, על זה בדיוק דיברתי כשאמרתי שאני שונאת שאנשים שופטים אותי).

זה דבר אחד לשפוט בנאדם בלי להכיר אותו וזה דבר אחר לגמרי כשבנאדם שופך ת'לב בשיא הכנות ואז עוד שופטים אותו על מי שהוא באמת. בגלל זה אני לא מתקרבת לאף אחד. זה בדיוק מה שניסיתי לדבר עליו.

h a j b i

New member
לא הייתי ממהר לקבוע ככה בנחרצות

כמעט תמיד מגיעים למסקנה שיש רכיב מולד ורכיב נרכש. הבדלים בביישנות רואים כבר פני גיל שנתיים.
גם אם זה לא מולד, העובדה שזה יכול להתחיל כל כך מוקדם זה די שקול למולד.

StayStrong

New member
יכול להיות... באמת קבעתי בנחרצות,

הסיבה שמדובר בנק' רגישה מבחינתי. אני ההיפך הגמור מביישנית אבל קרו כל מיני דברים שגרמו לי להסתגר טוטאלית.
ולצאת מזה זה באמת לא כזה קל. אבל מפה ועד למצב של 'מי שאני'?? חחחח לא.

h a j b i

New member
זה דברים שמשתנים

אנשים יכולים להיות ביישנים בתקופה מסוימת ובאחרת לא, בסיטואציות מסוימות כן ובאחרות לא. אני כן חושב שמי שיש לו את זה מילדות, זה תמיד נשאר, לפעמים אפילו רק בראש של אותו אחד ברמה כזאת שאחרים בכלל לא שמים לב.

StayStrong

New member

מעודד מאוד האמת, תודה רבה

האמת ששניכם במידה מסויימת עזרתם לי לעשות בזה קצת יותר סדר.
אולי הפיתרון הוא לצאת יותר ולדבר עם יותר אנשים.

h a j b i

New member
קודם כל, את לא היחידה שמתנהגת מוזר כשמישהו

מוצא חן בעינייך. כמובן שאנשים שונים נתנהגים בצורה מוזרה שונה. זה מאוד נפוץ.
זה בסדר, אבל זה שאין לך חברות קרובות, זו כבר בעיה אחרת, זה כבר מעבר לזה.

האמת שהדבר היחיד שבטוח יפתור את זה זה משהוא שאני לא יכול להמליץ לך וגם לא ממש תרצי. רק אם תתני לאנשים להתקרב אלייך ותתני לעצמך גם ליפול ולהיפגע מהם, פעם ועוד פעם ועוד פעם. בסוף תפתחי חסינות ותלמדי להכניס דברים לפרופורציות, על הדרך גם תישארי עם כמה חברים קרובים.

BloodyRose

New member
זה לא נובע מתמימות או ילדותיות

ואני לא חושבת שיש משהו "לא בסדר" בהתנהגות ובהתנהלות שלך.
אני חושבת שאת קודם כל צריכה להבין מה באמת מפריע לך - ההתנהגות שלך (תשובות קרות ומרוחקות), או התוצאות שאולי נובעות ממנה (לא להתקרב לאנשים).

אני מאוד מבינה אותך, כי גם אני כזו. שונאת סמול-טוק, גרועה בזה, לא משתפת פעולה במיוחד עם אנשים שמנסים להתחיל איתי, נמנעת מלתת ליותר מדי אנשים להתקרב. בניגוד אלייך, כן היו לי מערכות יחסים רציניות וטובות עם בחורים שרחוקים מלהיות "סמרטוטים". למה? כי פגשתי בחורים שראו מעבר לתשובות המרוחקות, ומה שהם ראו סקרן אותם מספיק כדי להתמיד או לנסות בדרכים אחרות. עבד להם. היו גם מקרים בהם הקשר לא התחיל ישר כמערכת יחסים זוגית, לכן היה לנו זמן להכיר אחד את השנייה, מה שאפשר לי "להפשיר" לידם ולתת בהם יותר אמון.

בניגוד אלייך, ההתנהלות שלי לא מפריעה לי, אני אפילו די מחבבת את העניין הזה. אתן דוגמא קצרה: כשהתחלתי לצאת לפאב שעבדתי בו, שמתי לב לבחורה שהייתה יושבת שם באופן קבוע, ותמיד היו מתחילים איתה. תמיד. היא לא נראית יותר טוב ממני, היא לא יותר מעניינת ממני, ובכל זאת, אליי לא ניגשו. למה? כי אני לא משדרת "בואו לדבר איתי". וטוב לי עם זה. הייתי מגיעה לפאב הזה כדי לנקות את הראש, לא כדי לנפח לעצמי את האגו וכדי לנפנף בחורים (ובטח ובטח שלא כדי לצאת משם בכל ערב עם בחור אחר).
אז יש לי את ה"פוזה" הזו של "אל תז****ו לי בשכל", ואני ממש שמחה בה. וכשבחור כן מתחיל איתי, אני אענה תשובות ענייניות, מרוחקות וציניות. גם אם הוא מוצא חן בעיני. (כמובן שהיו מקרים יוצאי דופן, אבל אלה היו בחורים ש*באמת* עשו לי את זה. אין הרבה כאלה).

נזכיר גם בקצרה את האקס האחרון - לאורך כל הקשר שלנו, ניסיתי (לא באופן מודע ולא מבחירה) להרחיק אותו. יאמר לזכותי שלא רציתי להיכנס לקשר, ובאותה נקודה בחיים באמת שלא יכלתי לנהל קשר בריא כמו שצריך, וצורת ההגנה שלי הייתה להרחיק אותו עד שהוא יתייאש ממני. (הוא אקס לא בגלל שהוא התייאש, אלא כי שנינו הבנו שאני באמת לא נמצאת במקום בחיים בו אני יכולה להכניס פנימה אדם נוסף, ושזה מה שעומד מאחורי ההתנהגות שלי).

אם ההתנהגות שלך היא מה שמפריעה לך, ולא רק ההשלכות שלה, אז תעבדי על זה. תצאי יותר, תדברי יותר עם אנשים, ממש "תכריחי" את עצמך לשתף פעולה. אומרים שגם צחוק מזוייף הופך באמת לצחוק אמיתי. תאמצי את הגישה הזו.
לעומת זאת, אם מה שמפריע לך זה ההשלכות ולא ההתנהגות כשלעצמה, אז תדעי שזה יכול להיות גם אחרת. תביני שאם יש בחור שנרתע מתשובות ציניות, כנראה שגם ככה אתם לא מתאימים, וטוב שהוא נרתע. תנסי להכיר בחורים בפלטפורמות אחרות (או בתפיסות אחרות), כדי שיהיה לך יותר זמן להכיר את האדם השני ולתת לו להכיר אותך, כך יהיה לך יותר קל להתקרב ולתת אמון. (שתי מערכות היחסים היותר ארוכות ורציניות שהיו לי, היו עם בחורים שבהתחלה הייתי איתם "סתם" כדי להעביר את הזמן, ולאט לאט זה הפך ליותר מזה).

הכל בסדר איתך. את לא תמימה ואת לא ילדותית. את מי שאת, ויהיו בחורים שיראו מה יש שם מעבר לציניות.

StayStrong

New member
תודה על התגובה המושקעת
החכמתי

וזה עזר לקרוא את זה. סורי שלקח כ"כ הרבה זמן לענות, משום מה האתר לא הודיע לי שהגבת וגיליתי את זה במקרה בשיטוט בפורום

למעלה