אני היחיד ששם לב...

ויאגרה

New member
אני היחיד ששם לב...

לדימיון בין כל מיני דמויות של מארוול לדמויות של DC? דוגמאות: Vision לעומת Martian ManHunter. Green Lanterm לעומת Quaser. Flash לעונת QuickSilver. Mr Fantastic לעומת Plastic Man. Namor לעומת AquaMan. DeadPool לעומת איזה מישהו ששכחתי את השם שלו (השם שלהם זהה כמעט לגמרי, כך גם הכוחות...) Thanos לעומת Darksied. יש עוד מלא דוגמאות. מי היה שם קודם? מי העתיק? מישהו יודע?

green lantern

New member
צר לי להגיד לך שDC היו שם הרבה

קודם.. די סי הוקמה ב1939 בעוד שמרוול (כמרוול ולא אטלס) הוקמה בסביבות שנות ה60... GL ופלאש אני יודע שהיו קודם וגם בקשר לאקווה מן אני דיי בטוח (נמור הוא שכפול מדוייק של אקווה מן) אבל אם אני לא טועה פנטסטיק היה לפני פלסטיק (חרוז) אם תוכל לתאר לי ביתר דיוק על מי אתה מדבר שהוא המקבילה של דדפול ואני ארוץ ואקנה את החוברת שלו

ykonijn

New member
נמור היה קודם

נמור הוא אחת הדמויות שמרוול ירשה מחברת האם שלהם שנוסדה לפני DC והוא הגיע כמה שנים לפני אקווהמן. אבל מה שלא יהיה יש כמות מוגבלת של כוחות בעולם ולא קורה שום דבר אם יש דמויות דומות בשני העולמות, כי בסופו של דבר זה מה שעושים עם הדמות שקובע ולא הדמות עצמה.

illustrator

New member
לוח זמנים

DC התחילו להוציא קומיקס זמן קצר לפני מארוול (שהחליפו בתקופה את שמם מספר פעמים). החוברת הראשונה של DC היתה Detective Comics #1 שלא הופיעו בה דמויות ראויות ציון. הראשונה של מארוול היתה Marvel Comics #1 שבה הופיעו נאמור וה-Human Torch המקורי. ראוי גם לציין שלמרות שרוב הדמויות הפופולאריות של מארוול הומצאו בשנות ה-60, רבים מהן היו מבוססות על דמויות של מארוול משנות ה-40 וה-50, כך שקשה להאריך מי בא לפני מה.

apathic

New member
מי שאמר שזה לא משנה...

צדק. באמת מה שעושים עם הדמות קובע. נכון שיש מקרים שבהם ההעתקה מגעילה וברורה... בטוח שכולם כבר שמו לב לדברים כאלה. פתטי, פשוט פתטי, זה כל מה שיש לי לומר על זה.

Yoda Killer

New member
אני מעדיף מרוול אבל אני עדיין...

חושב שפלאש בתור דמות הרבה יותר מתוחכם מקוויקסילבר...

The Flash

New member
קוויקסוילבר...

הוא דמות דיי שולית במרוול, ללעומת פלאש בDC שיש לו קומיקס משלו + הוא מככב בעוד קומיקס יחד עם מספר מצומצם של גיבורים JLA

illustrator

New member
עדיף מאשר וויזר....

כפי שאמרתי, לדמויות רבות היה גלגול קודם. מי שכנראה היה האדם המהיר הראשון בקומיקס הוא לא הפלאש וגם לא קוויקסילבר, אלא וויזר (Whizzer) של מארוול מ-1941. עד היום הוא זכור כדמות מוזרה/מגוחכת להחריד. אפילו האוריג´ין שלו יותר מגוחך מהרגיל (אפילו בסטנדרטים של קומיקס משנות ה-40). אביו הזריק לו דם של נמיה כדי להציל אותו מקדחת יערות (אל תנסו את זה בבית). הוויזר לבש חליפה צהובה עם W גדול על החזה, וכובע מטופש עם כנפיים קטנות.

ויאגרה

New member
שולית, אמנם...

אבל בעלת קורות חיים מעניינים - הוא נשוי לבחורה בשם קריסטל (מה-Inhumans) ויש להם בת ביחד. כמו כן, הוא אחיה של ה-Scarlet Witch והבן של מגנטו. חוץ מזה, הייתה לו סידרה משלו לפני כמה שנים...אבל היא בוטלה.

alro

New member
לא בדיוק...

לפני כמה זמן מארוול החליטו שמגנטו היה בכלל צועני (גם הם סבלו ונרצחו בשואה) כנראה כדי לא להוציא כאילו היהודים הם גורם לרשע מגנטו לפי זה הרגיש מחויב לעם היהודי ובא לעזרתו (עבד בבית חולים בארץ ופה בעצם הוא פגש את אקסוויר) הוכחות לזה יש בשם אישתו המתה - מגדה ובשמות הילדים שלו שאני לא זוכר כרגע בכל אופן הרבה לא קונים את הגרסה הזאת אבל כמה שאני יודע היא הנכונה

The Flash

New member
אני יודע...

הוא וסקארלט עומדים להצטרף לאולטימטס בגיליון 7 או 9 שמעתי

green lantern

New member
אבל סטן לי לא נכנע (אם אז זה היה

ססטן לי) כי בסטן לי´ס פלאש הבחורה מקבלת את הכוח בכך שמוזרק לעורה דם של יונק דבש או חתול (היה קרה בין השניים שהאבא ראה ולקח את הדם של המהיר)

green lantern

New member
אה ו... אם אבא שלו יהודי הוא לא חיב

להיות יהודי הוא יכול להיות נוצרי (לא מוסלמי אבל)

למעלה