|פיהוק| עוד סדרת משטרה של CBS...
תמיד חשבתי את yes כמשדרת הרכש החדשנית והחתרנית יותר בארץ. סדרות המשטרה, ובכלל (כמעט?)
כל סדרות CBS חסרות תחכום, חדשנות (וכשאני כותב 'חדשנות' אני מתכוון לסדרות כArrested Development, DHW, Weeds, 24 וכו'. לא לסדרות משטרה שחוקות לגמרי, או לסיטקומים שמרניים, יבשים ורדודים יותר כ"מלך השכונה", "כן מותק", "ג'ואי", וכמובן "שני גברים וחצי"), יבשות, שמרניות מאוד ו'הולכות לפי הקווים'. אני מעריך רשתות שמנסות לחדש בלוח שלהן, בועטות במוסכמות, מעלות פורמטים מסקרנים ומעניינים.
CBS לא כזו. CBS היא הרשת הגדולה היחידה בארה"ב שאינה מחזיקה בסיטקום דור שלישי (אם לא כוללים את נסיון המחטף המחליא של "כולם שונאים את כריס" המצוינת מUPN, שהעלתה את השנאה שלי כלפי CBS בכמה רמות נוספות). CBS הרשת היחידה בארה"ב שיותר מ50% (!!!) מהפריים-טיים שלה מוקדש לסדרות פשע ומשטרה. CBS עלתה על נוסחה שמוכיחה עד כמה גם האמריקאים טיפשים: 'CSI' הצליחה, וגרמה לכך שהרשת ריבעה (!) את הסדרה, הכניסה עוד שלושה ספין-אופים לפריים-טיים וגרמה לכל כך הרבה תוכניות משטרה ופשיעה לצוץ פתאום בלוח המשדרים (Numb3rs, אגב, היא אחת מהן). עדיין נשמע מעניין ומוצלח? תחשבו שקשת ראתה איך הצליחה 'כוכב נולד', וגרמה לכך שיצוצו 15 תוכניות שנראות כל כך דומות ל'כוכב נולד' בלוח המשדרים. ההבדל בין CSI לNumb3rs נראה בדוגמה כמו ההבדל בין 'כוכב נולד' ל'שרברב נולד'. נו, לא בא לכם להקיא? אני מקווה שהחבר'ה בyes יבחרו בפעמים הבאות לקנות זכויות לסדרות פחות שמרניות כ'סקראבס', 'כולם שונאים את כריס' (כבר של קשת, אבל מעולה כדוגמה), 'Kitchen Confidential', 'My Name is Earl' וסיטקומים רבים אחרים, שנחשבים לחדשניים ומוצלחים, כאלו שכיום אני מצפה מyes לקנות ולהריץ, כמשדרת הרכש הטובה בארץ. *הערה - כל הכתוב למעלה, נכתב מדעתי האישית בלבד, ואינו נכתב במטרה לפגוע באף אחד.