אני המום ונדהם לנוכח האגרסיה....

lunarbat

New member
אני המום ונדהם לנוכח האגרסיה....

אנג´ל אני מאוד מצטער אם מה שאמרתי אינו מוצא חן בעינך אך דברי הם אמת לאמיתה.ושוב אני אומר לא מתוך אמונה דתית אלא מתוך התבוננות וקריאה מעמיקה בכתבים שונים חוץ מן המקרא עצמו ועל סמך עדויות של ארכיאולוגים רבים שמצאו איזכורים רבים למלכים ששלטו בישראל כולל דוד ולא פעם אחת. תחת כל סנטימטר בארץ אם תחפור תמצא עדויות היסטוריות שיאמתו את ציוני המקומות שבתנ"ך ואת שמותיהם של אנשים שחיו נשמו ופעלו בתקופה. חוץ מזה אתה גס רוח חסר השכלה ובור ואני לא אומר זאת מתוך התנשאות אלא מתוך דבריך שאין בהם דבר מן האמת,התבטאותי הקשה כלפיך באה רק משום שכינית אותי טיפש בעוד שאתה העדת על עצמך את מה שטפלת עלי. מאין הבאת את הדבר המופרך שמשה נדרש להעלות קורבן אדם?ועוד מיני שטויות שאמרת שחבל בכלל להעלות אותם בפורום.מקומך בכיתת הלימוד ובספריה ולא לזרוק סתם דברים לאויר שאין בהם ממש. לשאר התגובות אני בהחלט מוכן להתייחס בהבנה ואף להתווכח ויכוח ענייני. בקשר לאגדות הבבליות בהחלט יש דמיון אם אתם מתכוונים לסיפורי גלגמש. מישהו ציין את חוקי חמורבי,ובכן חמורבי היה מלך בבל בין השנים 1686-1728 ויש שסוברים בין 1750-1792 . אכן דברים רבים דומים בין חוקי חמורבי לחוקי התנ"ך אך אם תקפיד לחקור תמצא שחוקי חמורבי מפלים לטובת העשירים ולבעלי המעמד ולא כך התורה.מה גם שהתורה הרבה יותר מקיפה ועתירת חוקים הומניים. חוקרים רבים חפרו ודשו בנושא ואינם מסכימים שיש השפעה בהכרח על כתבי הקודש. אני מאוד אוהב אנשים שיודעים על מה הם מדברים ומעריך אותם גם אם אנו חלוקים בדעותינו.אך אדם כמו אנג´ל אינו בר-שיח אמיתי ומדבר דברי הבל ורעות רוח. אשמח להמשיך ולפתח את הדיון הלאה.כל תגובה או ביקורת עניינית ולא מתלהמת תתקבל בברכה.

morning star

New member
עם כל הכבוד...

אתה זה שקראת למיתולוגיות סיפורים הזויים (זה סיכום של מה שאמרת) ובכך תקפת את אמונתו של לא אחד מיושבי הפורום. ג´סטין לוקח את זה קצת יותר אישי מאחרים - כמו שאתה לקחת אישית את "תקיפתו" של וריית´ את התנ"ך. בתגובה ג´סטין ציין שלדעתו החזקת התנ"ך כעדות היסטורית היא טפשית. אולי בין השיטין ייתכן כי הוא קרא לך טיפש, אך תאמין לי, ג´סטין הוא האחרון שיסתיר את דעותיו על אחרים - ולראיה, אתה הוא זה שהחלטת לכנות אותו בכינויים כגון "חסר השכלה ובור" באופן ישיר וברור. אני כבר מודיע לך רשמית שההודעה הזו תימחק, אפילו שאני מוצא דברים קונקרטיים לדיון - אתה מוזמן להעתיקם להודעה אחרת. שלך הנווד

lunarbat

New member
morning star היקר....

לידיעתך חסר השכלה בור וכו´ הם אינם גידופים ואינם אומרים שהוא טיפש כמו שהוא בפירוש ציין לגבי בעוד שאינו מכירני כלל.בורות היא בסך הכל חוסר ידיעה ולמרות זאת הוא מנסה להשמיע דברים שאין בהם אפילו שמץ מן האמת. דברי הם ליגיטימיים לחלוטין בכל מקום ופורום שמכבד את עצמו. אני סבור שפורום זה ראוי לקבל לתוכו אנשים עם מעט ידע בעלי כושר ניסוח מינימלי ולא מתנשא. חבל שתשמיט הודעה זו.זו פשוט תעודת עניות לפורום וחוסר התחשבות בחופש הביטוי מה גם שהיה יחסית מעודן ולא מחרף. איני לקחתי את תקיפתו של וריית´ אישית אלא עניינית וניסיתי להסביר את דעותי ואני חושב שהצלחתי בכך. מותר להביע דעה ובמיוחד כשתוקפים אותך ללא סיבה.

morning star

New member
בקשר ל"בור וחסר השכלה"

מצד שני, אתה לא מכיר את ג´סטין כלל ועיקר (רק במקרה הוא סטודנט לתואר שני בפיסיקה, אבל זה לא כל כך שייך). אז נכון, הידע שלו בתנ"ך הוא לא רב במיוחד, אך ישנם רבים שכאלה. אני בטוח שאם תעשה סקר אקראי בטכניון אולי רק אחד מתוך עשרה יזכור או ירצה בכלל לדון על התנ"ך. האם זה מעיד שאנשים אלו הם בורים? לג´סטין יש ידע - בתחומים בהם הוא מבין. גם אתה הפגנת חוסר ידע בנוגע לפאגאנים, האם זה אומר כי אתה בור וחסר השכלה? לדידי בור וחסר השכלה הם כן ביטויי גנאי שיש להמנע מהם. שלך הנווד

למעלה