אני המום יותר

אני המום יותר

בטח קראתם את ההודעה שמדא פירסם באתר שלו. אני לא מבין איך זה יתכן ואפשרי לעבור מול תאונת דרכים לראות אופנוע על הכביש מרוח ולהמשיך לנסוע. אני לא מבין את האנשים שהיו באותו מקום ברגע זה איך המצפון שלהם עדין לא הרג אותם. אני מקווה מאוד שזה הפעם האחרונה שאנחנו שומעים דברים כאלה. באמת די לאדישות המעצבנת הזאת גם אם אתה לא יודע להגיש עזרה להיתקשר 101 זה כבר עזרה ואפ]ילו גדולה יותר מאשר שאתה תתחיל לחבוש ולהיתעסק עם הדברים האחרים רק חייג זאת שיחת חינם וגם אם לא 50 אגורות לא הרגו אף אחד. כנראה יש אי הבנה אז נסביר אותה מי שהזמין את האמבולנס לא משלם אליו התשלום נופל רק על המפונה. אז אני חוזר על זה פעם נוספת די די די לאדישות!!!! חייגו 1 0 1 .

עמיחי נ

New member
:\

אממ... מבחינה סטטיסטית המצב נראה די טוב... לאמבולנס לקח בסביבות ה6-7 דקות להגיע לפצוע, שזהו הזמן הממוצע שלוקח לאמבולנס להגיע לאירוע... ככה שמישהו כן התקשר בזמן. כמו כן, מה בדיוק אותם האנשים יכלו לעשות? לצאת ולדבר איתו תוך כדי שהם מסכנים את עצמם? אם מישהו מהם היה מוסמך מבחינה רפואית כלשהי והיה מצוייד באמצעים רפואיים אני מניח שאותו אדם היה ישר עוצר את מכוניתו ורץ לעזור לפצוע. לי יצא לשמוע מאנשים שאני מכיר ששמעו על המקרה הזה כל מני שטויות שאני חושב שמזל שאנשים לא עצרו לעזור לו... חלקם הציעו לתת לו לשתות...להוריד את הקסדה כי חם....לשים אותו באוטו שלהם ולהסיע לבית חולים(אני אישית הייתי מעדיף להגמר במקום מאשר להשאר משותק מהצוואר ומטה). זה סתם ניפוח של התקשורת ומהקטעי וידאו שפירסמו אפשר לראות את חצי הכוס המלאה - רק בנאדם אחד נסע לאט עם האוטו שלו והסתכל מה קרה... כל השאר עקפו... אולי אנחנו מתקרבים לסופה של התופעה הישראלית של לסוע לאט ליד תאונות כדי לראות מה קורה ולא משנה שיש פקק של עשרה ק"מ מאחורנית. אולי בעוד כמה שנים לא נצטרך יותר לשמוע בגלגל"צ - "כביש החוף חסום מכיוון צפון בעקבות תאונת דרכים ומכיוון דרום ישנם עומסי תנועה בעקבות סקרנים". , אממ... מבחינה סטטיסטית המצב נראה די טוב... לאמבולנס לקח בסביבות ה6-7 דקות להגיע לפצוע, שזהו הזמן הממוצע שלוקח לאמבולנס להגיע לאירוע... ככה שמישהו כן התקשר בזמן. כמו כן, מה בדיוק אותם האנשים יכלו לעשות? לצאת ולדבר איתו תוך כדי שהם מסכנים את עצמם? אם מישהו מהם היה מוסמך מבחינה רפואית כלשהי והיה מצוייד באמצעים רפואיים אני מניח שאותו אדם היה ישר עוצר את מכוניתו ורץ לעזור לפצוע. לי יצא לשמוע מאנשים שאני מכיר ששמעו על המקרה הזה כל מני שטויות שאני חושב שמזל שאנשים לא עצרו לעזור לו... חלקם הציעו לתת לו לשתות...להוריד את הקסדה כי חם....לשים אותו באוטו שלהם ולהסיע לבית חולים(אני אישית הייתי מעדיף להגמר במקום מאשר להשאר משותק מהצוואר ומטה). זה סתם ניפוח של התקשורת ומהקטעי וידאו שפירסמו אפשר לראות את חצי הכוס המלאה - רק בנאדם אחד נסע לאט עם האוטו שלו והסתכל מה קרה... כל השאר עקפו... אולי אנחנו מתקרבים לסופה של התופעה הישראלית של לסוע לאט ליד תאונות כדי לראות מה קורה ולא משנה שיש פקק של עשרה ק"מ מאחורנית. אולי בעוד כמה שנים לא נצטרך יותר לשמוע בגלגל"צ - "כביש החוף חסום מכיוון צפון בעקבות תאונת דרכים ומכיוון דרום ישנם עומסי תנועה בעקבות סקרנים".

amitp

New member
לא מסכים איתך

1. על פי החוק במדינת ישראל (מה לעשות, יש כזה דבר במדינה) חובה על כל נהג המבחין בפצוע לעצור, להזעיק את שירותי החירום ולסייע לפצוע כפי ידיעתו והכשרתו. כן על פי החוק בכל רכב חייבת להמצא ערכת ע"ר בסיסית. 2. במקרה זה 6 דקות הן מרגע הקריאה. יש לך מושג כמה זמן הפצוע שכב שם עד שמישהו הואיל בטובו להתקשר??? 3. עוברי אורח, ולו גם ללא הכשרה רפואית, יכולים לפעמים לעשות את ההבדל: - להתקשר בזמן למד"א - לחסום את הציר כך שהפצוע לא ידרס שנית - לעצור שטפי דם ולהעניק סיוע בסיסי תחת הדרכה של מוקדן מד"א.

עמיחי נ

New member
אני מכיר את החוק הזה...

זה בין כמה הדברים היחידים שיצא לי ללמוד לתאוריה :) (אבל עד היום אני לא יודע איזה מסמכים אני צריך להגיש לשוטר כשהוא עוצר אותי... או איך לעזאזל המנוע בנוי בכלל) מה לעשות והרוכב נפגע בנקודה בכביש שלא ניתן לחסום אותה כי זה מסכן את הרכב ואת הנהג שלו. בכל רכב אמורה להיות ערכת ע"ר... אז? כל אחד יודע להשתמש בה? אני אישית חושב שמה שקרה שם היה בסופו של דבר בסדר... לאנשים שם לא היה מה לחפש... הם לא יכלו לעזור וכל ניסיון היה מציב אותם במצב מסוכן להם ולפצוע. זאת לפחות דעתי...חוק או לא חוק.

אתה לא יודע לקרוא כנראה

נכון 6-7 דקות זה זמן מעולה לאמבולנס לא סביר אבל הבעיה לא בזה ואחד האנשים אמר זאת כמה זמן לקח להזמין את האמבולנס. ואני לא לקחתי את הקטע מהתקשורת אלה מהאתר של מדא ואני בטוח ששמה לא רושמים שטויות. ואני גם רשמתי בהודעה הראשונה שאני לא מצפה מאנשים שלא מבינים בעזרה ראשונה לעשות משהו אלא בסך הכול לחייג 101

עמיחי נ

New member
אתה לא תאמין כמה שטוית יש באתר שלהם....

ויכול להיות שיש לי בעיות עם קריאה...כי אני באמת מאמין שאת המשפט הזה אני לא מבין "נכון 6-7 דקות זה זמן מעולה לאמבולנס לא סביר אבל הבעיה לא בזה ואחד האנשים אמר זאת כמה זמן לקח להזמין את האמבולנס" ... -מה הכוונה באמבולנס לא סביר? לא הביאו לשם אמבולנס משנות ה70 עם גיר דפוק וגלגל מפונצ'ר.... -כמה זמן לוקח אצלכם באיזור להגיע למקום תאונה עם אמבולנס סביר - 45 שניות? -מה מישהו שלא קשור לשום דבר יכול להגיד לגבי הזמן הגעה? מאיפה הוא יודע מתי הגיעה השיחה הראשונה למוקד של מד"א? מה, הוא המנהלת של הבצפר שלי שטוענת שהיא הזמינה אמבולנס בעקבות קטטנה ואחרי זה בהקלטה שומעים אותי? :\

שקוף 101

New member
עמיחי...

אם ראית את הרגעים של התאונה ושלאחריה היית שם לב ש... 1.מס' פעמים הרמזורים התחלפו עד שהאופנוען השני עצר..מה שאומר שבזמן הזה אנשים עמדו מולו ברמזור ואין מצב בחיים שהם לא ראו אותו,בזמן הזה אתה יכול לרדת מהרכב ולעצור את התנועה דבר שהוא לגיטימי לגנמרי בזמן שבנאדם שוכת על הכביש. 2.כמה מטרים אחרי מקום התונה יש מפרץ של תחנת אוטובוס ואף אחד מכל התתי-אדם שעברו שם לא הואיל בטובו לעצור שם ולגשת לראות מה קורה?! אפי' להשגיח שלא ידרסו אותו שוב...במקום זה אתה רואה אותם עוקפים אותו באלגנטיות(למה להפריע לו באמת מה?!) אני לא רואה שום אפשרות להצדקה של מעשה כזה לא מבחינה חוקית ובטח שלא מבחינה אנושית.

nikonit

New member
ברוך הבא ../images/Emo140.gif

מקווה שתמשיך למצוא את הפורום מעניין, ואף תתרום לו משלך.

d o u g

New member
כל בוגר טירונות צהלית

יודע לעשות החייאה בסיסית. יודע לעצור שט"דים ויודע שאסור להזיז נפגע תאונת דרכים. אתה היית עוצר. אני הייתי עוצר. כל מי שאני קורא לו חבר שלי היה עוצר (ובגילי רובם כבר לא זוכרים את מה שלמדו בטירונות). למה להסביר למה לא עצרתי לנסות לראות אם יש משהו שאני יכול לעשות בכך שמימלא לא היה לי מה לעשות... ע"פ החוק על אזרח וחובש לעשות כל מה שבהכשרתו לעשות ובכלל זה (הפתעה) להזעיק את שירותי החירום ו(עוד הפתעה) לעמוד ליד הפצוע על מנת לסמן לשירותי החירום באופן ברור את מקום התאונה ולמנוע תאונות נוספות. כן ניפוח של התקשורת - לא ניפוח של התקשורת - עובדה שלאורך הסרט כולו (באורך של 2 דקות) אף מכונית לא עוצרת לידו. בו נגיד שעברה שם מכונית אחת, זו בושה. שתי מכוניות, זו בושה גדולה, שלוש - בושה גדולה מאוד... אני מניח שעברו שם לפחות 10 מכוניות. זה לא היה רגע שהייתי גאה להיות ישראלי.

למעלה