אני המום

אני המום

כשהתגרשתי לפני כ10 שנים חזרתי בתשובה וגם הילדים שלי שבחזקתי. עם הזמן הבן הבכור שלי הכיר משהי מבית חילוני, פעם כשחזרתי הבייתה הם לא הרגישו שנכנסתי נכנסתי לחדר שלו ואני רואה אותו נבהלה כיסתה מערומיה והבן שלי במקלחת אני מאוד כעסתי ובקשתי שבבית שלי לא יהיו דברים כאילו מאחר ובבית שומרים מצוות וכו', והדוגמה שלו לאחים שלו לא מוסרית, אני גם בקשתי ממנה שאני לא רוצה אותה בבית, לאחר זמן מה הבן בא אלי ומספר לי שהיא בהריון, אם כך אמרתי שלא תחשוב על הפלה כי זה אסור, ואני לא אתן יד חלילה במוות הנכד שלי!! הוא בכה בכי מרורים לא ידע איך לאכול את החטא שעשה, והחליט להתחתן, כמובן שהשלמנו אני והכלה הייתה חתונה, היא לקחה על עצמה להיות דתיה כיסוי ראש, לבוש צנוע, וכו' נולד התינוק והתחילו להיות להם צרות, שהיו עוד קודם אבל הוא מהאהבה הגדולה שהייתה לו לא הבחין בזה, אני כן הבחנתי באדישות שלה כלפי ניהול הבית טיפול בתינוק ובכלל התחיסות לבעל, אבל לא דיברתי אילו החיים שלהם, הבן שלי כבר התעייף לכבס לבשל לטפל בתינוק וכעס עליה והחל לגיד לה שהוא רוצה גירושין, ומה היא עשתה? מרדה בו יותר, הסירה את הכיסוי ראש, הולכת במכנסיים, התחילה לעשן, ועכשיו בהריון שני כבר, ובאה לגיד לי שרוצה להפיל את העובר, אני שאלתי אותה"איך את חושבת שאני בתור סבא שומע שבאים להרוג את הנכד שלי וזה לא יכאב לי?"את אומרת דברים מכעס, תרגעי הכל יהיה בסדר, סבלנות!כשההורים החילוניים שלה לוחצים עליה שתפיל את העובר כי יש לה עדיין תינוק קטן בבית. ואני דברתי עם הבן שלי שלא יוותר כי אני בתור סבא לא יכול לשמוע את זה גם מבחינה דתית וגם מוסרית, הבן שלי חרדי ואשתו עשתה לו כך, והיא בחוצפתה באה אלי לבית במכנסיים בלי כיסוי ראש, כאילו לא קרה כלום, הבן שלי אומר על הדברים האילו שאין מה לעשות וקיבל את ההחלטה שלה להיות כך, עוד מעט גם יקנה לה מכנסיים דבר שאסור, אני מרגיש שהבן שלי נחלש מהרבה בחינות, הן בדת, הן בחוסן הנפשי שלו, והוא ביאוש אבל לא מראה. כשהיא באה אלי לבית בפריצות קיבלתי אותה יפה כל זאת בשביל הבן שלי כדי שלא תהיה מריבה שוב פעם, הם רבים הרבה מאוד, אני מאוד חושש לחיי הנישואין שלהם. אני לא רוצה שהיא תגיע אלי לבית בלבוש כזה כי הבית שלנו חרדי, ואני גם לא רוצה לפגוע בו או בה שלא יתחילו לריב עוד פעם, למשהו יש עיצה טובה? אני אובד עצות

והיום יותר גרוע

כל מי שמתחתן לא היה בשל קודם לנישואין, הבשלות באה עם הזמן, מתנסים ולומדים מטעויות או שמממשים את ההדרכה, הייתי באמת רוצה שהם יגורו רחוק ממני, ממש עכשיו שוב פעם אותו סיפור התינוק אצלי בבית היא לא נתנה לו כל היום פירות ולא מבין למה, יש להם פירות בבית ותתארי לך שבערב אני הסבא צריך להכין מחית פירות טריה ולתת לתינוק, ועברו עוד שלוש שעות וגם הכנתי לו מרק ירקות מחית, והבן שלי היה בכולל למד. והיא כרגיל אצל חברות. הבגדים של התינוק מאתמול שהאכלתי אותו ובקשתי ממנה שתקלח אותו לפני השינה והם נשארו אצלי עד אחת לפנות בוקר, היא הלכה לישון וקמה באחת בצהריים, הנכד לא התקלח, לא פירות לא טיפות ויטמינים, האמא לבושה סוודר ומעליו טרנינג ספורט פוטר, והתינוק לובש רק טריקו על הגוף, אני מסביר לה שכמו שהיא לבושה גם הוא צריך להיות לבוש פחות, ושאלתי מדוע לא קיבל התינוק פירות בבוקר, ומדוע לא התקלח בלילה הקודם, והתירוצים שלה הייתי עייפה, התינוק לא אוהב פירות, וקילחתי אותו והבן שלי אומר שהיא לא קלחה אותו. היא משקרת לי ולא לוקחת אחריות על התינוק. אני מסביר לה שהיא צריכה להפעיל את התינוק לגרות אותו לשחק איתו, והיא אומרת "הוא לא אוהב צעצועים, הוא לא אוהב לשחק" את שמעת פעם דבר כזה? איך אני לא יהיה רגיש לנכד שלי איך? היא באה לקחת את התינוק לפני חצי שעה, כשהבן שלי בבית מחכה לה, שאלתי אותה את הולכת לבית? לא!!! ענתה אני הולכת לחברות שלי, בשעה כזאת 23.22 הולכת לחברות עם תינוק שכולו חמוץ מהפליטות של הפירות, ירקות, והיא מטיילת איתו ברחוב עד לחברות, אומרת שהיא בבית ושם לא חם. נראה לי משהו לא בסדר אצלה בראש, אני פוחד וחושש מאוד לנכד שלי. וכמובן שלא התקשרתי לבן שלי להודיע שהיא הולכת לחברות שלה, אני לא רוצה להתערב, אבל הנכד שלי משוטט ברחובות כמו שאף תינוק לא היה בישראל בשעות מאוחרות של הלילה , תגידו זה נראה לכם שהכלה שלי בסדר בראש? אני לא הערתי לה על הלבוש שלה, היא ממשיכה לבוא אלי ככה, זה חיים שלה, אבל לנכד שלי לא יכול לראות את הרשלנות, זה קשה, תסכימו איתי. הם אמרו שכן ילכו לרב כבר לפני שבועיים ולא הלכו, כל דבר הם דוחים בעקר היא דוחה, כי הוא רוב הזמן מתרוצץ בין הבישול הנקיון הטיפול בתינוק ובין תפילות ולימודי תורה. כך שלא נראה לי שהם ממש רוצים לעזור לעצמם. תודה

אביטל60

New member
עם כל הסיפור המאוד מאוד כואב הזה

אני חושבת שאתה צריך להבין שאלו החיים שלהם. אתה לא צריך להיות אחראי לגבי מעשיהם, אתה יכול לכאוב אותם, אבל לא להתערב הם ילדים גדולים {אם כי לא ממש בוגרים...}, אלו הבחירות שלהם, והחיים שלהם. הם צריכים לקחת אחריות על המעשים שלהם. מה שאתה צריך זה לקחת אחריות על החיים שלך ולהדגיש שבצורה כזו היא לא נכנסת לביתך. והאחריות על התינוק לא מוטלת עליך. חד משמעי. ויותר מזה- נראה לי שהנושא הזה צריך טיפול... נ.ב. למה העלית את זה לפורום כאשר כבר קיבלת תשובות בפורום שכן? זה מעלה חשדות על אמיתות הסיפור...

אביטל מה הקשר....

בן פורום זה לאחר? אני חופשי לכתוב היכן שאני רוצה, את ההודעות שלי כתבתי בכמה פורומים ולא רק עוד אחד, וזאת בגלל שאני רוצה לשמוע כמה שיותר דעות ועצות והכוונה. הסיפור הוא אמיתי נראה לך שמשעמם לי בחיים לכתוב שקרים? ברור שהחיים הם שלהם הבחירה שלהם וכו' אני לא אגיד לה לא להכנס כך לבית שלי שהיא תעשה כרצונה זה מבחירה חופשית שלה, אבל לא אסכים שהיא תזניח את הנכד שלי בצורה כזאת. ואם היא לא מתפקדת והבן שלי עושה הכל והוא כורס תחת כל העול, אני כסבא לא יעזור להם בתינוק? הבן שלי לא יודע מה בדיוק צריך לטיפול התינוק הוא שואל אותי הכל, כי אשתו מבלבלת אותו אומרת שפירות נותנים רק בלילה, ומשחקים התינוק לא אוהב לכן לא צריך לשחק איתו, וכל מיני תשובות מוזרות שלה, אני מסכים איתך שהנושא צריך טיפול, והם גם מסכימים שהם צריכים טיפול אבל הם לא הולכים לטפל, וכך החוסר האחריות הזאת נמשכת ואני חושש לנכד שלי, תודה רבה לך

candy77091

New member
עניתי לך כבר בפורום דתיים..

לא ענית לי שם בחזרה,זכותך כמובן.אבל ברצוני לציין עוד דבר. לכלתך אין שום בעיה נפשית, היא פשוט עוד לא בשלה לטפל בילד הזה והיא עדיין לא התבגרה-היא חושבת רק על עצמה כמו בהיותה רווקה(היא עייפה היא הולכת לישון ולא מתחשבת באחרים)היא רוצה ללכת לחברות היא הולכת מתי שבא לה.היא לא השלימה עם זה שהיא נשואה ויש דברים שצריך לעשות בשביל המשפחה ואני מאוד מבינה אותה כי סה"כ יש אנשים אחראיים ויש אנשים שלא,יש כאלה שכשהם מתחתנים הם מקבלים על עצמם את הבשלות הזאת של להיות הורה ולהיות אישה לבן זוגה ויש כאלה שלא.אני הייתי מתנהגת באותו אופן,כי גם אני מרגישה ככה,עדיין לא בשלה ובכמה זמן שאני נשואה השתנתי המון והכל בזכות בעלי היקר והתומך.והבן שלך עם כל הכבוד כנראה לא בדיוק כזה ונותן לדברים לזרום איך שהם בלי לנסות לעשות משהו. ואני אחזור על עצמי לצערי-זה החיים שלהם וכל מה שכתבתי לך בפורום השכן תקף.

אני כן רואה פה בעיה נפשית.

ומעבר לזה אני חושבת שחייבים לערב במקרה הזה גורמים מקצועיים ואת הרווחה. ודחוף. אשה שמסוגלת להזניח את פרי בטנה {בין אם הוא היה מתוכנן ובין אם לא, בין אם היה רצוי ובין אם לא} מעידה בהתנהגותה על מצוקה נפשית עמוקה. הבחורה הזו משוועת לעזרה מקצועית בהתנהגותה, ומה שבאמת המשפחה צריכה לעשות לענ"ד, זה לעזור ולקשר אותה לגורמים שיוכלו לעזור לה ולילד.

בשורות טובות אני חושב שאם יערבו

גורמים כמו הרווחה אז יקחו בלי רחמנות את התינוק מההורים ואז התינוק יענש חס וחלילה, על דבר שלא אשם בו. אני לא מבין לאיזה עזרה מקצועית את מתכוונת, הבן שלי אומר שהיא ילדותית ולא מפותחת בראש, אני חושב שהיא כן יכולה להבין דבר פשוט כמו לטפל בתינוק, גם חיות מטפלות בגוריהן. היא פשוט עצלנית ואיגואיסטית ולא רוצה לקחת אחריות. אני חרד לנכד שלי, אני חייב איזה שיחה תקפה עם הבן שלי ועם כלתי שיחה לא כמו שהייתי רגיל היא חייבת להתעורר, השאלה אם השיחה הזאת תעורר אותה באמת, השיחה יכולה לגרום לה לשנאות אותי ולא להביא לי את הנכד, אבל אם היא באמת תטפל בו ותקח אחריות, אני אגיע בכל זאת אליהם לבקר את הנכד בן אם היא תכעס עלי ובן אם לא. תודה רבה לך

קנדי עניתי לך

שם, לא מבין למה צריך להזכיר שכתבתי בעוד פורומים, זכותי לשמוע עוד דעות ולקבל כמה שיותר עצות והדרכה, אני זקוק לזה! אני שמח לשמוע שאת מעריכה את בעלך היקר והתומך, והנה את יודעת להעריך ולתת מעצמך גם לטובת הבית והבעל, הכלה שלי לא בקטע של לתת מעצמה על פי התנהגותה היא מאוד איגואיסטית לעצמה. ולגבי הבן שלי מה את רוצה שהוא יעשה? הוא לא יכול להכריח אותה בכוח לתפקד או להתלבש בלבוש צנוע, היא לא רוצה!!! הוא מסביר לה ביפה והיא כל הזמן מתחמקת, אז במקום לריב איתה הוא לוקח פיקוד ואני עוזר לו לטפל בתינוק. יש מצבים בחיים שמחייבים שינוי מידי בעקר שמדובר בתינוק חסר אונים שלא יודע לדבר ולספר מה חסר לו. תודה רבה.

candy77091

New member
אני לא התכוונתי לפגוע בך או משהו כזה

וכמובן שאתה יכול לקבל דעות מכאן ומשם ולא צריך אישור שלי או של מישהו אחר. אני לא מבינה למה אתה כועס.ניסיתי לתת דוגמא אישית שדברים כאלה יכולים להשתנות עם היחס המתאים,אני לא מכירה את כל המצב מבפנים אז אני לא יכולה לדעת אם ניסית ,מה ואיך.. בסדר,אז הכלה שלך לא רוצה,הבנתי את זה אבל בהודעה ההתחלתית סה"כ ניסיתי לתת לך כיוון ולראות את ההתנהגות שלה למה היא מתנהגת ככה.זה לא קשור שבע"ח מטפלים בילדים שלהם,כי זה אינסטינקט שטבע בהם הבורא. ואצל חרדים זה ברור מאליו שאמא חייבת ומוכרחה לטפל בולד שלה,אז זהו שאני אומרת לך שלא,שום דבר פה לא ברור מאליו.. בנ"א שלא אוהב ילדים ולא מתחבר לילדים,יש כאלה אנשים תתפלא לשמוע, בשבילם זה לא קל לטפל בילד,אם כי כאן זה לא המצב.המצב אכן איך שאמרתי והסכמת איתי שכלתך מתנהגת באגואיזם, אולי טלטלה חזקה תעזור לה להשתנות,ככה זה קורה אצלי..

קרן2510

New member
וואו...עצוב לשמוע

האמת ההזנחה של התינוק פשוט מעלה אצלי דמעות העיניים,אולי כי אני אמא טריה (חודשיים) ועוד לא התגברתי על הנטיה של ההריון והלידה לבכות מכל דבר... אבל למרות שזה באח עצוב וקשה לך אני נאלצת להסכים עם שאר המגיבים,אתה פשוט לא יכול להתערב בזה כי זה עניינם. אם הם מבקשים עזרה בטיפול,תעזור. אבל אל תמתח ביקורת כי זה רק יגרום לה להצדיק את עצמה וזה רק יזיק לילד. בכ"א אני מאחלת לך ולהם הצלחה.

קרן את אמא טובה ורגישה אבל

אמרת-אל תמתח ביקורת כי זה רק יגרום לה להצדיק את עצמה וזה רק יזיק לילד. ואת חושבת שההזנחה שלה לא מזיקה לילד? מזל שעליתי על ההזנחה הזאת בזמן, התינוק הזה לא מדבר לספר מה חסר לו, אני לא מתערב בחיים שלהם, אבל לא מוכן לראות הזנחה של הילד, את מבינה שאם הילד לא מקבל טיפול זה יכול לפגוע בו לעתיד, יכול חלילה להיות חולה וכו' מדובר פה בחיים של תינוק חסר ישע, ואם אני אשתוק אני שותף להזנחה ורשלנות שלו. תודה רבה לך

למעלה