אני ואמא לא מסתדרות....מה לעשות?

רעות81

New member
אני ואמא לא מסתדרות....מה לעשות?

טוב אז ככה אני בחורה בת 24 ומאז ומתמיד (ככה נראה לי) אני ואמא שלי לא מסתדרות 90% מהשיחות שלנו הופכות לריב גדול, האמת שאני לא ממש זוכרת מתי זה התחיל אני לא זוכרת אם זה תמיד היה ככה או שזה רק מאז שהורי התגרשו (הם גרושים כבר 12 שנים) בכל מקרה אני חיה כבר הרבה מאוד שנים בהרגשה שהיא לא מאמינה בי ושכל מה דבר שאני עושה זה טעות, או פסול...יום אחד רבנו והיא התקשרה לספר לאבא שלי ובמקרה באמת שבמקרה שמעתי חלק מהשיחה ושמעתי שהיא אמרה לו כל מיני דברים עליי ואז הם דיברו על אחותי הקטנה (בת 21 ) והיא אמרה עליה שהיא נכס זה אחרי שעליי היא אמרה כל מיני דברים לא ממש מחמיאים...ברור שנפגעתי...דרך אגב אני צריכה לציין שאני לא גרה איתה כבר תקופה ארוכה, רק עכשיו הייתי אצלה חודשיים כי עזבתי את המקום שגרתי בו ונכנסתי למין פרשת דרכים מסויימת. בקיצור אנחנו כל הזמן רבות ואני לא מרגישה שיש ביננו יחסים של אמא ובת וזה כואב לי מאוד בנוסף לזה יש לה בן-זוג קרוב לשנתיים ואני שמחה מאוד שטוב לה איתו אבל אני מרגישה שהטוב הזה בא קצת על חשבוני כל מה שהוא אומר זה קדוש ומה שאני אומרת כאילו לא קיים, ואני מרגישה שכשמדברים ומתלבטים על כל מיני דברים ואני מנסה לעזור לאמא שלי בהתלבטויות שלה אז אני כאילו אוויר כאילו אני לא מדברת כמו מין הד כזה, היא אפילו לא מתייחסת למה שאני אומרת כאילו רק הוא קיים. מרוב המריבות שלנו הגעתי למצב שכל פעם מחדש אני איכשהו מרגישה אשמה במריבות האלה למרות שלא תמיד אני גורמת להן ומחפשת מה לא בסדר אצלי. מה אני יכולה לעשות כדי שאני ואמא שלי נסתדר ונפסיק לריב על כל דבר???

רויתג

New member
שלום לך רעות. ברוכה הבאה. ../images/Emo140.gif

את באמת נמצאת במצב לא נעים. נראה לי שאמא שלך חזרה קצת לגיל הטיפשעשרה שבו בן/בת הזוג הם הכי בעולם ואף אחד מסביב לא מבין כלום..... תנסי, אולי, לשבת איתה אחד על אחד, כשבן הזוג שלה לא נמצא בבית, ובשיחה שקטה לנסות להסביר לה את הרגשתך. חשוב לציין שעל רגשות אי אפשר להתווכח. זה מאוד לא נעים להרגיש שאת לא שווה ואחותך היא כליל השלמות אבל יכול להיות (אני לא אומרת שבצדק) שבגלל שאת הבכורה היא מצפה ממך ליותר ומאחותך פשוט מרוצים כמו שהיא. לא נשאר לי אלא לשלוח לך
ענק.

רעות81

New member
היי רוית....תודה

תאמיני שניסיתי לא פעם לדבר עם אמא שלי על מה שאני מרגישה אבל תמיד זה הגיע לפיצוץ אז הגעתי למסקנה שהכי קל לי להסביר לה זה במכתבים לצערי וכתבתי לה לא פעם על מה שאני מרגישה הבעיה שזה החזיק מעמד רק מספר ימים עד הפיצוץ הבא.ולדעתי אפילו שאני גדולה ממנה אסור לה להשוות ביןילדיה ואסור לצפות מאחד יותר מהשני כי כל אדם שונה מהשני אפילו אמא שלי ואחותה התאומה ז"ל לא היו דומות ב100%.

../images/Emo24.gif

ממש מוזר..כל מה שכתבת. אני חושבת על המילים שיוכלו אולי לעזור,אבל לא ממש מוצאת.. כי לדבר איתה,מן הסתם ניסית,ולא פעם.. הבנתי גם שמאוד מפריע לך שהיא משווה אותך לאחותך הקטנה שאותה היא מציגה הרבה יותר טובה ממך..אז אני חייבת להגיד לך שה'השוואה' הזאת,היא איזה הרגל כנראה של המון הורים..כי גם אותי זה מעצבן,מאוד
וגם לי זה קורה המון במשפחה..שמשווים אותי לאחרים..וכמה שניסיתי לבקש שיפסיקו עם זה-לא הצלחתי.. אין דרך אחרת, תניחי לזה. אל תנסי לשנות ולשנות,כי ניסית המון.. אני חושבת שאמא שלך,אולי במאוחר,תבין שגם את לא פחות מאחותך השנייה ותנסה להיות איתך בקשר יותר טוב.. ועוד עצה-למה שלא תדברי עם אחותך על הסבל הזה
, היא הרי ה'נכס' של אימך, תשאלי אותה אם היא יודעת למה המצב כזה, תשתפי אותה בכל המצב וברגשות שלך,שאת מרגישה כלכך מושפלת כתוצאה מכל המצב הזה..שאת רוצה להיות גם בת משפחה,לא פחות ולא יותר,תבקשי ממנה לדבר עם אמא שלכן... הלוואי שעזרתי קצת...

ואני רוצה להוסיף,

כשכתבתי "תניחי לזה".. התכוונתי לכך שאת כתבת שאת מנסה כל פעם לשנות..ומנסה לשפר את הקשר.. קשר שאת כבר כמה שנים לא מצליחה לשפר..[12?,מאז שההורים התגרשו?] את בטח מבינה שכל האנרגיות שאת משקיעה בזה-לוקחות ממך את האנרגיות של דברים אחרים..ואני חושבת שאת צריכה אותם בשביל המון דברים... מחזקת אותך המון..
נ.ב-איך הקשר עם אבא שלך

רעות81

New member
נראה לי..

נראה לי שההשוואות האלה שאמא שלי עושה באות מהבית של ההורים שלה לפי מה שהבנתי ממנה סבא שלי ז"ל היה נוהג להשוות כל הזמן בינה לבין אחותה התאומה ז"ל.וגם היא לא יכלה לסבול את זה. אמא שלי כן נותנת לי מחמאות וכן מנסה לחזק את הצדדים הטובים שיש בי ואת היכולות שלי אבל אני משום מה מרגישה שזה קצת אולי כדי שאני לא ארגיש שבאמת היא עושה השוואות...אני מקווה שזו סתם הרגשה ולא באמת בקשר לאחותי יש לי בעיה לדבר איתה על הדברים האלה כי היא בקשר מאוד טוב עם אמא שלי אני מאמינה שהיא שמה לב לכל מה שקורה וגם אמא שלי לא חוסכת את זה ממנה ומספרת לה אבל היא לא מתערבת ואני מצדיקה אותה כי זה לא קל להיות באמצע אני חייבת לציין שאחותי היא לא צד בעיניין למרות שהרבה ריבים נגרמו כתוצאה מההשוואות אבל היא לא מנסה לעשות איתי "תחרויות" או דברים כאלה היא פשוט היא עצמה.

לפעמים אנחנו באמת..

סתם מרגישים ולא יודעת את האמת, לא סתם המציאו את הפתגם "הדשא של השכן ירוק יותר.."

ההורים שלנו משקפים את עצמנו

פעמים רבות. עד כמה את מאמינה בעצמך? עד כמה את מעריכה את עצמך לעומת אחותך? מה את מצפה לשמוע מאמא שלך? הרבה פעמים אנחנו נמצאים עם ההורים שלנו במין מעגל ללא מוצא. אנחנו אומרים משהו אחד, ההורים שלנו שומעים משהו אחר לגמרי ולכן מגיבים בצורה מסוימת, ואז אנחנו שומעים משהו אחר ומגיבים בצורה מסוימת, ואז אף אחד לא באמת שומע אחד את השני. וככה נוצרות מריבות. כתבת שאמא שלך כן מפרגנת לך, וכן מעודדת אותך אבל... אולי, אם תשימי את ה"אבל" הזה בצד יהיה לך יותר קל לא לחשוב שיש כאן השוואות, ופשוט לקבל את המחמאות כמו שהן. ולגבי ההתלבטויות, לא רשמת אם אמא שלך שואלת אותך או שאת פשוט נותנת את הרעיונות שלך. כי אם היא לא שואלת אותך, ואת פשוט רוצה לעזור ולתת את דעתך אז היא צודקת שהיא לא בהכרח מתייחסת.

shanibg

New member
../images/Emo98.gifלפעמים צריך להבליג

אבל צריך גם לעמוד על שלך ותמיד לזכור שאמא יש רק אחת אפילו אם רב הזמן היא מעצבנת ולא נעימה

למעלה