אני ובעלי...

מילקי26

New member
אני ובעלי...

מקווה שמתאים לפורום , הולך להיות ארוך מלחמה!!! הוא מבחינתו תגידי לי ואני יעשה!!! וכשאני אומרכת לרוב הוא עושה על הצד הטוב ביותר!!! אני לא רוצה להיות שוטרת (באתי מבית בו אמא הייתה שוטרת, לא במקצוע אבל כן בחיים) אנחנו נשואים שנתיים עם ילד ראשון בן חודשיים (מניקה) אחרי חברות ארוכת שנים אבל גרים ביחד רק שנתיים (קצת אחרי החתונה). אנחנו בסוף שנות ה20 לחיינו בני אותו גיל. אם אני לא יגיד לו הוא לא יעשה כלום!! מצטערת אבל חייבת לספר גם את המגעיל!! בשירותים שערות שלו על האסלה לא ינקה! גם אם בתוך המים יש חום כי לא ניקו יומיים , לא ינקה , וגם לא אומר לי למה אני לא מנקה!! כלים בכיור מלא, יש כלב שמשיר הרבה שערות (זו התקופה) ואם לא מטאטאים פעם ביום מקסימום יומיים אוי ואבוי!! אם אני לא יגיד לו תתיחס לילד תדבר איתו או תשחק איתו הוא יעשה את זה לבד פעמיים ביום כל פעם 2 דק' ונשיקה 3 פעמים ביום וזהו. פעם אחת התעצבנתי ואמרתי לו שאם אני לא יגיד לו להחליף לילד או להתעסק איתו קצת הוא לא יעשה את זה אז הוא אמר לי אבל אני לא יודע מתי להחליף אמרתי לו אחרי כל ארוחה ובבוקר ובערב לפני השינה מאז הוא שואל איזה פעמיים ביום אם להחליף. עשיתי ניסוי שבועיים, כן , שבועיים לא נגעתי בבית לא לטאטא ולא לנקות והוא כלום עד שהתפוצצתי (רציתי לראות מתי זה יגעיל אותו) והפסקתי לדבר איתו כי השערות שלו בשירותים כבר הגעילו אותי ולא הבנתי איך לא מפריע לו. אחרי כמה ימים שאנחנו לא מדברים (ובהם לא הסברתי לו למה, כבר עשיתי את זה בעבר מספיק) הוא התחיל לבד לנקות - כלים שצברתי בכיור ולא ניקיתי שרותים, ריצפה , ספונז'ה , אבק , כביסה (כי גם את זה הפסקתי לעשות וכנראה כבר נגמרו לו התחתונים) הכל הוא עשה על הצד הטוב ביותר!! ולא אמרתי לו כלום. משמע הוא יודע בדיוק מה לעשות גם אם אני לא יגיד לו !!! אבל ברגע שאני יקח על עצמי שוב את האחריות לעשות הוא יפסיק שוב . מה עושים? למה הוא עושה ככה? אני מניקה וקשה לי גם ככה (כל שעתיים) הגוף שלי שבור! אגב יום אחד הוא ראה אותי מנקה את המרפסת שמש שלנו אחרי שכל החורף לא נגענו בה והייתה מלךאת חול ואת הפנלים במרפסת, על הברכיים, באמצע הפסקתי כדי להניק, חשבתי שהוא ימשיך אותי כשאני מניקה אבל הוא ישב על הספה אני הנקתי והמשכתי לנקות, בהמשך גם עשיתי את החלונות בבית והוא כלום!!! לא עזר ולא שאל אם אני צריכה עזרה (אני חושבת שזה מה ששבר את גב הגמל!!) יש לציין שלעצמו הוא נקי מאוד!!!! אבל לא איכפת לו שהבית לא יהיה פיקס כל הזמן, גם אני לא דורשת בית פיקס כל הזמן אלא רק ברמה שאני לא אתבייש לאחר אורחי פתע (אני לא מה"פולניות" בנושא הזה אפילו שגדלתי בבית כזה) מה עושים???

magenta73

New member
היי מילקי

תשמעי, חמודה, הפתרון היחידי לבלגן הזה, הוא לדבר. לשבת אחד מול השני ולדבר על הציפיות שיש לכם זה מזה, על הרצונות שלך, על ההרגשה שלך וכו'. מן הסתם הוא התרגל שאת עושה הכול, ואם לכך הוא התרגל - אז זה ימשיך, כל עוד את לא מדברת. הוא לא מבין שהחוקים השתנו. את צריכה להסביר לו. אנשים, לא חשוב כמה זמן הם ביחד, עדיין לא יכולים לקרוא את המחשבות אחד של השני, לכן, אם את מרגישה משהו, כועסת, ממורמרת, מרגישה פדועה או כל דבר שכזה, את צריכה לדבר. ולא בהאשמה, למה אתה לא עושה ככה וככה, אלא אם כן אני אומרת לך, אלא להגיד - אני מרגישה שאתה לא מספיק רגיש אלי וכו'. אם את עושה משהו, כמו לנקות רצפות, להניק ולחזור לנקות, בלי להגיד שום דבר, הוא לא יכול ולא צריך לנחש שאת רוצה שהוא ימשיך. נכון שזה היה נחמד אם הוא היה שואל, ועדיין. אתם זוג, יש לכם ילד משותף, הגיע הזמן לפתוח את הפה ולדבר. רק ככה מגיעים לעמק השווה. לגבי הנקיונות - אולי תדברו על מערכת תפקידים. את עושה א' ב' ג' והוא ד' ה' ו'. הכלל החשוב הוא - שיתופיות. או שאולי תקחו עוזרת לפעמים? לגבי התינוק - לפעמים יש לגברים מסויימים רתיעה מתינוקות קטנים מאוד. בגלל שהם מפחדים לפגוע בהם וכו'. האמת, לפעמים גם לנשים יש את זה. את יכולה ללמד אותו ולהראות לו גישה לתינוק. לראות אם מפריע לו, מה מפריע לו וכו'. ובאמת, אתם זוג צעיר ויותר מזה,] הורים חדשים. הגיע הזמן שתלמדו לדבר. בהצלחה.

מילקי26

New member
כן

אני יאמץ את אני עושה את זה ואתה את ההם... למרות שכבר דיברתי איתו על זה בעבר זו לא פעם ראשונה אבל הוא ילד!! למרות הגיל! איך אפשר לראות את מי שאתה אוהב עובד כ:"כ קשה ואל להציע עזרה, או שהשערות שלך על האסלה ולא לנקות (סליחה ממי שנגעל) בידיעה שזה שאתה חולק איתו בית , לא סתם שותף, אלא מי שאתה אוהב אמור להיכנס אחריך לשירותים, אני השארתי את זה ככה יומיים בלי להגיד כלום עד שכבר לא יכולתי!! הוא אוהב את הילד מאוד אבל כנראה באמת לא יודע איך לתקשר איתו למשך זמן כי אפילו שאני מניקה הוא נשאר איתו פה ושם מגיל ממש קטן ומפשיר לו חלב שאוב כשצריך מאכיל ועושה גרפס כשאני לא בבית, לימדתי אותו הכל מההתחלה כדי שאני לא אהיה כבולה וכשאצטרך ללכת מידי פעם לבד אני יוכל.

magenta73

New member
איך אפשר לראות משהו שאתה אוהב

עובד קשה ולא לעשות כלום? כי אפשר. כי הוא התרגל. כי זה נוח לו. כי ככה. חלק מהאשמה היא מן הסתם עליך כי הנחת לו "לצאת" מזה, כשעוד לא היה תינוק ואת ניקית לרוב אם לא כול הזמן. ולא ביססת חוקים מסויימים לפני. ועכשיו, כשיש לך עוד "עבודה" שהיא התינוק, את קורסת, ובצדק. דבר שני, אולי הוא לא נגעל כ"כ מהשיערות על האסלה, כמוך. אולי הוא גם לא יודע שאת כ"כ נגעלת מזה. ואולי הוא לא יודע את זה כי מעולם לא אמרת לו. וזה דבר מרכזי - אל תשאירי שום דבר בבטן! זה לא בריא!!!! תדברי! הוא בן הזוג שלך, אין לך מה לפחד מהתגובה שלו. אתם אמורים לאהוב למרות ובגלל, נכון? לגבי התינוק - חודשיים זה קטן. מאוד. ולא ממש מתקשר. ואני מבינה שהוא כן מבין את הבייסיקס, אז אולי תתני לו קצת יותר אמונה? גם אם הוא לא עושה דברים בדרך שלך, הוא עדיין עושה דברים... חשבת על זה?

זמשוש

New member
הוא כנראה עצלן

וזו עצלנות שבאה בטח מהבית בילדות - אמא עושה הכל... וזה ממשיך בבית עכשיו - את מנקה כי לך זה מפריע וכל עוד הוא לא מרגיש צורך ובשבילו הבית מעין מתנקה מעצמו... למה לו לעשות משהו? אני מסכימה עם כל מה שהדס הציעה לך...

limori27

New member
גם בעלי כזה...

וזה אכן כי התרגל שעושים בשבילו הכל... אמא של בעלי היתה מורה ויצאה גם לפנסיה בגיל מאוד צעיר והיה לה את הזמן .. אני לעומת זאת עם קריירה בתחום שלא מאפשר להגיע מוקדם לבית.. אבל עדיין אני עושה פחות או יותר הכל! כלים, כביסות, שטיפת הבית, רחיצת כלים וכו'.. יש לציין שאנחנו נשואים רק חצי שנה וזה מאוד מטריד אותי!! אם זה ככה עכשיו מה יהיה אח"כ.. כל בגד שהוא לובש הוא זורק על הרצפה, זה ממש מייאש אותי כבר, ורק כשאני מבקשת הוא מרים.. אני באמת חושבת שהוא לא רואה ולא שם לב.. אמרתי לו שזה לא תרוץ ושהוא צריך להתחיל לשים לב שיש בגדים על הרצפה, שיש כלים בכיור... הבעיה היא שלמרות שאני דווקא כן אומרת לו מה מפריע לי... הוא תמיד דוחה את זה ואומר לי בסדר אח"כ ולא עושה.. או שעושה אחרי המון המון זמן, או שהוא מתעצבן וגם אם הוא עושה אז זה רק אחרי שאני מבקשת ממנו הוא לעולם לא ישים לב. המפריע שהוא כאילו "עושה לי טובה" "עוזר לי" כשלמעשה זה בית של שנינו, ואנחנו שותפים בדירה הזו. לא רוצה להרגיש כאילו אני אמא שלו, ממש מייאש :/

למעלה