אני והיא

karka li

New member
אני והיא

היי. כבר הרבה זמן אני ממורמרת בעבודה. לא בגלל העבודה עצמה, אלא בגלל האנשים שאני עובדת איתם. כשהתחלתי לעבוד, הרגשתי שאני מביאה משהו מיוחד למקום. הצעתי רעיונות חדשים ועבדתי על פרוייקטים שקידמו את המקום. בערך שנה-שנה וחצי אחרי, הגיעה מישהי עם אופי שונה לחלוטין משלי. אני בנאדם שיותר עושה ופחות מדבר על מה שעושה. וגם בכללי, יותר שקטה וביישנית, אך הסתדרתי עד אז טוב עם זה. הגיעה הבחורה המוחצנת הזו, שגם עשתה אבל גם המון דיברה. ויצא שלאט לאט היא התקדמה לה ואף קיבלה משכורות גבוהים משלי (כמובן שלקחתי את זה קשה ודיברתי עם הבוס על העלאה גם כן). בנוסף, הבחורה התחבבה על כולם, ואנשים שהיו חברים שלי ושהרגשתי שאוהבים אותי, היה נדמה שמתרחקים ומתקרבים אליה. היא נהייתה "המודיעין" של מקום העבודה (יודעת הכל על הכל), ונדמה שכולם היו מעדיפים משמרות איתה מאשר איתי. עם הזמן אני גם מבינה למה... הפכתי להיות אדם ממורמר בגללה. מגיעה לשם ועושה פאדיחות (כי אני חושבת שאני פחות טובה ממנה) או מתכנסת בעצמי (במקום לדבר עם האחרים שבמשמרת, רק כי אני מרגישה הרגשת ריחוק), ואז חוזרת הביתה ובוכה. אני מרגישה מאויימת מאוד על ידה, שהיא טובה ממני, שאין לי מה לחפש במקום הזה יותר, כי היא זו שתמשיך ותתקדם ואילו אני אשאר תמיד מאוחר או אגרר אחריה. זו תקופה שלא קל למצוא עבודה גם, לכן ההחלטה לעזוב קשה מאוד, וגם.... האם ככה אני אוותר לעצמי?

orenapl

New member
את ואת

שלום לך, לא ברור לי מהודעה שלך לגבי מה את רוצה להתייעץ עם חברי הפורום. בכל מקרה - אני מזמין אותך לבדוק כמה כח את בוחרת לשים על הבחורה השניה לעבודה. האם עתידך המקצועי, תחושת הערך העצמי שלך והעתיד שלך במקום העבודה באמת תלויים בה? איפה אותה בחורה יצירתית ומלאת רעיונות שקידמו את המקום שציינת בהתחלה??? לדעתי, במקום לנסות להשוות את עצמך אליה ולהתחרות בה, תזהי את העוצמות והייחודיות שלך ותלכי איתן. אני משוכנע כי כאשר תהיה אותנטית עם עצמך ועם הסביבה ותעשי את מה שאת טובה בו ואוהבת אותו התוצאות יראו זאת ואנשים ישמחו לשהות בחברתך. בהצלחה אורן אפל יועץ ארגוני, מאמן אישי ועסקי ומנחה סדנאות www.orenappel.com

היי ../images/Emo140.gif

אז קודם כל אני שמחה שרשמת פה. הגעת לפורום המתאים
אני אנתח את מה שרשמת ממרום ניסיוני הרב על מנת שאוכל לעזור לך. אני בנאדם שיותר עושה ופחות מדבר על מה שעושה. וגם בכללי, יותר שקטה וביישנית - גם אני כזאת. העניין הוא שהיום יחסית לעבר זה לא בעיה בכלל. את לא חייבת לדבר על מה שאת עושה. בשביל זה יש מיילים. תדאגי לכתב את כל מי שצריך לדעת על מה שאת עושה ולקחת קרדיט על זה. כמובן שלקחתי את זה קשה - למה לקחת את זה קשה? הכל בראש שלך. ואנשים שהיו חברים שלי ושהרגשתי שאוהבים אותי, היה נדמה שמתרחקים ומתקרבים אליה - חברים שלך נעשו גם חברים שלה. אני לא רואה שום פסול בזה זהם התחברו איתה.רק שאת השתנית הפכתי להיות אדם ממורמר בגללה. מגיעה לשם ועושה פאדיחות (כי אני חושבת שאני פחות טובה ממנה) או מתכנסת בעצמי (במקום לדבר עם האחרים שבמשמרת, רק כי אני מרגישה הרגשת ריחוק), ואז חוזרת הביתה ובוכה. - את כל מה שהשגת עד היום הצלחת להרוס, כי את מייחסת למישהי אחרת חשיבות מעל למה שצריך, ופגעת בעצמך תוך כדי. במקום להתחבר אליה גם. במקום לפרגן לה ולעצמך. את פגעת בעצמך ולא אף אחד אחר. את צריכה להבין שלא זו הדרך. ואם קשה לך, אולי כדאי שתלכי לייעוץ למספר מפגשים, אני בטוחה שזה יעזור לך. את צריכה לחזור ולהתנהג כפי שהתנהגת בהתחלה. אני מרגישה מאויימת מאוד על ידה, שהיא טובה ממני, שאין לי מה לחפש במקום הזה יותר, כי היא זו שתמשיך ותתקדם ואילו אני אשאר תמיד מאוחר או אגרר אחריה - למה את עושה תחרות איתה, ועוד מחליטה להפסיד לה. את צריכה להמשיך בחייך ולהתנתק מהמחשבות עליה.

למעלה