אני והמוצקים

מאז

New member
אני והמוצקים

החלטתי שהמקום המתאים זה כאן, כי זה קשור בי. אני עצלנית. ולכן אני מניקה עד היום. בלי לרחוץ בקבוקים, בלי לחשוב מה לקחת איתי לכל מקום. נורא קל. אבל איתי אוטוטו בן 7 חודשים, ובקושי התחלנו מוצקים (וברור לי שהוא מוכן לזה). ופשוט אין לי כוח להתחיל לבשל מרק. מה, לקלף ירקות, לבשל, ועוד לטחון בבלנדר? זה לא אני, אני יודעת הכי טוב לבשל טבעול! זו עוד סיבה להנקה שלי - נראה לי שזו הפעם האחרונה שאני נותנת לו את האוכל הכי טוב שיש... מה אני היחידה שככה? ועוד דבר שכרוך בתחילת המוצקים- הריח של הקקי משתנה! אני נורא רגישה לריחות. ותמיד אמרו לי: כשזה יהיה הקקי של הילד שלך זה לא יגעיל אותך. מה אומר - עוד מיתוס שהתנפץ נתנו לאיתי בננה. וכשהוא עשה מה שעשה איכסה! כמעט הקאתי! מאז אני דוחה את המשך המוצקים עוד ועוד...
 

דוק26

New member
אני חושבת שבגיל 7 חודשים עוד אין

השפעה שלילית על כך שהילד עוד לא אוכל מוצקים אבל מגיע שלב (נדמה לי בגיל שנה אבל צריך לבדוק את זה) שההנקה כבר לא מצליחה לספק את כל אבות המזון בומיוחד לא את כמות הברזל שהתינוק זקוק לו. לגבי בישול המרק, לא חייבים לקלף את כל הירקות יש לחברת לידר פרייס לקט ירקות למרק שכולל קישואים, גזר, בצל, סלרי ולזה ניתן לקלף תפוח אדמה אחד ובטטה אחת ויש לך מרק לשבוע שלם. נכון שצריך להכניס לבלנדר אבל ניתן להקפיא כך שפעם בשבוע זה לא נראה לי נורא. לגבי הקקי שמשתנה, יקירתי, יש לך לפחות עד גיל שלוש להתעסק עם זה וגם אחרי שהם נגמלים מטיטולים (אני לא אספר לך על תקופת הגמילה שלפעמים גם עושים קקי בתחתונים) גם כשהם עושים בשירותים ואת צריכה לנגב להם (סליחה על התיאורים) זה רחוק מלהיות תענוג. אבל לא כל הטיפול שלנו בילדים קשור רק בתענוגות אחרת על מה היה לנו לקטר?
אסנת
 
מבינה אותך

אף פעם לא הבנתי את האימהות שרצות לתת מוצקים בגיל 4 חודשים. אני תמיד אמרתי שאם אומרים בגיל חצי שנה, למה למהר? למה להכנס לזה? זה המון טרחה. זה נשמע עצלנות נוראית אבל עם ענבל זה היה מאד מתסכל כי היא היתה סרבנית אכילה מאלה שנוצרות את הפה ומפנות את הראש הצידה. לקח לי חודש וחצי להביא אותה למצב שתטעם (לא מדברת על ארוחה שלמה, חלילה) ובעצם היא לא היתה בשלה ולכן לא רצתה. מה שתיסכל אותי זה שאני טורחת, מבשלת, מרסקת, מקררת, ונתקלת בסירוב מוחלט. כנ"ל עם הפירות. בסוף התייעלתי, בישלתי מרק לכמה ימים (הקפאתי), עברתי לגרברים (עד היום סרבנית פירות - רק גרבר) והסתדרנו. עכשיו שאנחנו במצב שהיא אוכלת מהאוכל של המשפחה, יש לי את אותו הסיפור עם רועי וכפיר, רק שהם לא סרבנים כמוה. אז יותר קל לי. בקיצור, אני מבינה אותך ואת לא היחידה, אבל לדעתי הגיע הזמן בכל זאת להתחיל, לפחות בקטן. והקקי, מה לעשות, זה מגעיל (גם כשזה הילד שלך!) אבל מתרגלים. כשהייתי בהריון עם רועי וכפיר השתדלתי לא להחליף לענבל קקי כי אז באמת הייתי יכולה להקיא מזה, אבל גם כשנאלצתי עמדתי בזה
) רחל
 

sipor

New member
יש הרבה פתרונות לזה..

אז הנה כמה : א. מה אם סבתא אולי היא תכין מרק ל- 3 -4 ימים..? ב. מטפלת אם יש אולי היא תכין ? ג. יש לגרבר כאלה.. ד. אולי במקרה שלך כדאי להתחיל עם פירות.. רק מועכים בננה.. אגס.. או מחכים קצת שהפרי יהיה בשל.. ונותנים לו קצת בשביל הטעימות והתכוננות.. ה. להמשיך להניק עד גיל שנה.. יש מדינות שככה זה מומלץ ובגיל שנה.. לשבור את הראש.. ובקשר לקקי.. אוי זה מסריח משהו... זה נכון.. אבל אם הוא אוכל בצהרים.. אז הוא יעשה בערב לא ? אז מה עם הבעל גם הוא רגיש לריחות ?!!! בכל מקרה.. את יכולה עדין לדחות עוד.. ההנקה בשלב הזה בהחלט מספקת את כל מה שהוא צריך בעיני, בסופו של דבר מוצקים הם אוכלים נורא מעט והם מקבלים את הרוב מהחלב.. אז תתפנקי לך עוד קצת.. אני בעדך!
 
ועוד רעיון:

בלנדר-מוט, אותו תוקעים בסיר עם הירקות המבושלים, טוחנים, מוציאים ושוטפים. פחות עבודה מבלנדר רגיל...
 
למעלה