אני וחברתי קראנו שוב את נושא הפורום

סליידר

New member
אני וחברתי קראנו שוב את נושא הפורום

והנה הוא לפנינו: שם הפורום מוקדש לסרט שבעזרתו מחשבתי נפתחה הפורום עצמו לא דורש שתאהבו את הסרט, אפילו לא שתראו אותו (את זה אני רק לא אבין למה?!) אלא שתהיו אנשים בעלי ההבנה אליה אני הגעתי בערך בזכות הסרט בסופו של דבר ...איזו הבנה היא זו?... דיברנו על כך שהסרט המטריקס הוא הגירסא הפופוליסטית לרעיון שהיה קיים הרבה שנים לפני. כדוגמת 1984 ומרד הנפילים של איין ראנד וכו'. המטריקס פרץ לתודעה העולמית מכייוון שזה סרט הוליוודי, בעל אפקטים ושחקנים פופולריים. הרעיונות החדשניים של "פתיחת המחשבה" ו"שינוי החיים" הם לא בדיוק חדשים עבור מי שנולד 30 שנה קודם לכן. זה מצער (אך לא טראגי) שיש אנשים, שאני מודה שאני ביניהם, שלא קראו את 1984 וספרים אחרים, ולא מכירים את "הרעיונות המקוריים". לכן אני חושב שעלינו להתחיל לחזור אל השורשים, למקורות, להתחיל להתדיין על הספרים האלו. מה דעתכם? אולי ננסה להנחיל "שינוי" שם לפורום, שיחזיר אותו למקורות, או שאולי לחזור לשם המקורי (מאטריקס וקונספירציות) -> עוד שם פופוליסטי. בכל מקרה, אני אדאג להשיג את הספר.

Gilliana

New member
לא חושבת שקונספירציות מתאים

הייתי הולכת יותר בכוון של "פילוסופיית המטריקס" או משהו בכוון - אחרי הכל, לא מדובר בכלל בקונספירציה אלא ברעיון / תאוריה פילוסופיים, ההודעה הנוכחית שלך אפילו מדגישה את העובדה הזו עוד יותר.

Gilliana

New member
אני לא נגד, ממש לא

אני פשוט לא רואה את החיבור בין מטריקס לקונספירציות - כפי שאמרתי, זהו נושא הרבה יותר פילוסופי ועמוק, ולשדך אותו לקונספירציות לא מתאים לדעתי.

סליידר

New member
יכול להיות מעניין

אני פשוט חושב שאפשר למלא את הפורום בנושא נוסף, כדי להגדיל את הדיבור בו

0Pandemonium0

New member
לא צריך עוד נושא שיתווסף בצורה מאולצת רק כדי

למלא את החלל. צריך מיקוד. אני אישית הפסקתי בהדרגה להיכנס לפורום, פשוט כי הרגשתי שהוא לא רציני מספיק. אני רציתי לדבר על פילוסופיה בקהילה אינטלקטואלית, אבל הרגשתי שיש כאן אנשים שלא לוקחים את הנושא ברצינות הראויה לו, ועושים צחוק מכל דבר. לא אנקוב בשמו של האדם, אפילו שאני לא רואה כאן את שמו יותר. גם נושאי הקונספירציות והחייזרים צריכים לרדת מהפרק. מצטער, גילי. שני אלה הם נושאים רחבים מאוד שראויים בצדק לפורומים משלהם, אותם הם יכולים להחזיק בלי בעיה. הפורום הזה לא יכול לסבול דיונים כאלה, מאחר שהם לא שייכים לכאן ולא תמיד מעניינים את המשתתפים, שבאו בעיקר בגלל המטריקס והפילוסופיה שלו. צריך לבחור כבר שם לפורום, שיהיה ברור ויבהיר לכל באי הפורום החדשים, על מה בדיוק מדברים כאן. זהו לא פורום חייזרים, פורום קונספירציות ואפילו לא פורום פילוסופיה. זה גם לא פורום פרסומות לסדנאות והרצאות שונות ומשונות, אלא פורום שמטרתו המרכזית היא להגן ולשמר את החשיבה העצמית של החברים בו. פילוסופיית המטריקס היא פילוסופיה קיומית אנרכיסטית, חילונית ומעשית, ששמה דגש על פעולה למען דרך חיים שונה ומסוימת על-פני דרך חיים של מחשבה ואוננות מנטאלית. לאחר התייעצות עם מקימי הפורום המקוריים וגיאלי, ראוי שתיאור זה יופיע גם בהודעת הפתיחה של הפורום כדי להסביר את שמו, מאחר ש"פילוסופיית המטריקס" הוא השם הראוי ביותר.

סליידר

New member
עיינתי היום בדיון המקורי

שעסק בשינוי "מאטריקס וקונספירציות" לשם אחר. הבעיה העיקרית בשם הזה היה שהגיעו אנשים והמציאו קונספירציות חציל. מצד שני, בגלל שנושא הפורום התפצל לשני נושאים, זה הביא סוגי אנשים שונים שביחד בנו קהילה יפה. אייסי, אחד המייסדים למי שלא מכיר, אמר שם, שכל מה שהוא חיכה לו, זה להוריד את "הקונספירציות" ולהיכנס לקטגוריית רוחניות, מכיוון שפעם, תפוז לא התמקדו בקהילות, ו"מאטריקס" היה נושא קטן מדיי ולא ממוקד. חבריי, בזכות תוספת הקונספירציות הפורום נוצר, והרבה אנשים הגיעו לכאן בגלל התוספת הזו. בשיאו של הפורום, הוחלט לשנות את השם לכוונה המקורית שלו. שהיא אכן, פילוסופיית המאטריקס. רק שנבחר שם אחר, שלדעתי אנשים רבים טועים וחושבים שמדברים על "מעבר-אל-המטריקס". לצערי, השם הנוכחי נהיה מוקד משיכה למשיחים, מרצי סדנאות מוזרות, ומאבקי דתיים-חילוניים שקפצו לפה מ"פילוספיה לכל". אינני מאמין ששם כ"פילוסופיית המטריקס" יעבוד, למרות שזוהי הכוונה המקורית. השם "מאטריקס וקונספירציות" על אף התוספת שלו (שנוספה עבור פרסום נוסף ומילוי חלל) - עבד. כמו הסרט המקורי, מייחצנים, מוסיפים אפקטים וקונג פו, וזה להיט. בשורה התחתונה השאיפה שלי היא לגרום למקום הזה לחזור להיות מה שהיה בעבר. כי מה שהולך כאן כרגע - לא עובד. יתכן ויבוא שינוי עלינו בקרוב. 0Pandemonium0, תודה על תגובתך, היכן היית בחודשים האחרונים? נשארנו גילי ואני פה, וכולם נעלמו. דבר שגרם לי צער רב. אגב, גם גילי לא כאן השבוע, יש לה בעיה עם המחשב. אלירן. נ.ב. למה עברנו ל"מטריקס" במקום "מאטריקס"?

0Pandemonium0

New member
הוספת חצי-השם "קונספירציות" הוא קונספירציה.

הרי זו לא הכוונה של הפורום ולא של מייסדיו, כפי שכתוב בהודעת הפתיחה שגרמה לך עצמך לפתוח את הדיון הזה. לדוגמה, הפורום מכיל עשרה חברים. מספר מסוים מתעניין במטריקס, ומספר מסוים מתעניין בקונספירציות. כל דיון שייפתח על קונספירציות ימשוך את החברים האלה, ולא את האחרים. אלה בעצם שתי קהילות בפורום אחד, שעוסקות בשני נושאים שונים. זאת במקום לכוון את מירב המאמצים של כל עשרת החברים לנושא יחיד. כך נוצרת קהילה חלוקה, מנותקת ועייפה. הרבה אנשים שרוצים לדבר על המטריקס לא ייכנסו בגלל השם המטעה! אני עצמי עזבתי כדי לחפש קהילה אחרת, מכיוון שכאן הרגשתי חוסר רצינות. התלונות העיקריות שלי הן כלפי המפרסמים המשיחיים, אנשים חסרי רצינות והנושא המפוצל. אני רוצה שהפורום יעסוק בפילוסופיית המטריקס ובכל מה שנובע ממנה בתחום הפילוסופי, הפוליטי והדתי. אגב, כנגד המפרסמים והסדנאות יש לנו אותך, שאמור למחוק הודעות כאלה. אם אתה זקוק למנהל נוסף, אפשר לנסות לבחור אחד.

סליידר

New member
../images/Emo124.gifשינוי שם הפורום

שיניתי את שם הפורום היום. כמו שהסברתי, זהו אינו הכוונה של הפורום, אך שם זה עבד. הרעיון הוא לנסות לחזור למה שהפורום היה פעם - שזה כן היה מצב טוב ודיברנו על הנושאים בהם אתה מתעניין, למרות שהשם לא תאם לנושא המקורי. אני חייב לציין שהודעות מוזרות אכן נמחקו. ישנם הרצאות שכן קלעו לנושא הפורום לכן לא הרגשתי צורך למחוק אותם.

Gilliana

New member
חזור חזרתי בשעה טובה ../images/Emo13.gif

ולמעשה, הבעיה לא היתה עם המחשב - פשוט התנתקתי מהוט והתחברתי לבזק, וכל המעבר הזה ארך כשבוע ימים שבהם הייתי מנותקת מהרשת. נכון שהיה קשה, בפרט כאשר מרבית עבודתי מתבצעת באמצעות האינטרנט - אבל היה שווה. הוט הם פשוט קטסטרופה וצריך לברוח מהם כמו מאש!
בכל אופן, אני שמחה לחזור לעולם הוירטואלי ולפורום - התגעגעתי.

Gilliana

New member
ועוד איך! אין מה להשוות

הבעיה בטכנולוגיה של הוט היא שככל שיש יותר גולשים, נוצר עומס על הרכזת שאליה הם מחוברים וכתוצאה מכך, ישנן שעות ביום (לרבות אחה"צ והערב) שבהן הגלישה היתה ממש בלתי נסבלת. לעומת זאת ב-ADSLהבעיה לא קיימת, והנה - זו אחת משעות העומס הכבדות ביותר (שישי לקראת ערב) והכל עובד נפלא. מלבלד זאת, קיבלתי מבזק גם ראוטר אלחוטי וחודשיים חינם - לא שבזק טלית שכולה תכלת, אבל במה שנוגע לאינטרנט, בהחלט עדיף. גם שירות התמיכה שלהם SO FAR היה בסדר גמור, נקווה שגם ימשיך כך.

למעלה