אני ותעסוקה

שיבא2

New member
אני ותעסוקה

שלום רב, אני חולה מהפרעה הבי פולארית שזה תנודות במצבי הרוח פסיכולוגית אחת הציעה לי לעבוד בעבודה מוגנת של חולי נפש ומה לי ולזה, אני עם תואר שני זה גם לא בריא לי שיהיה לי כתוב בקורות חיים, סעיף של תעסוקה מוגנת חשבתי ללכת לפסיכותרפיה בנושא להתקדם נפשית ואז לצאת לעבודה דיעות תודה

שיבא2

New member
התקדמות כמו כל התקדמות

יש לי תינוקת היא כבר מדברת, הולכת התקדמה ככה גם בתחום הנפשי. רק שהכלבים שלי בנסיגה , חזרו לעשות פיפי בביית חחח

yoramisrael

New member
חוש הומור יש לך?

ובמה יש לך תואר שני ? באמת יש לך כלבים ואתה הולך ברחוב ואוסף את החרה עם נייר עיתון ושם בשקיק . יש לי כוונות טובות בשורות טובות לך.

שיבא2

New member
באמת באמת

ומה צריך לזה חוש הומור? לימודים זה התחום שלי אני ספצית בזה ויש לי כלבים מתוקים, ואוספים קקי עם נייר טואלט, נייר עיתון לא גמיש מספיק

yoramisrael

New member
אין עבודה

שלא מכבדת את בעליה. הבעייה היא ,כמובן , עם הסביבה וכמעט כל אחד רוצה שיכבדו אותו.יש ספר מצויין שקראתי על סטיגמה ובאמת אתה רואה שיש הרבה בעיות שעולות . גם ליועצים פילוסופים יש הרבה "מטען " כך שלא חדש תחת השמש. בהקשר לפסיכותרפיה ,יש אפשרות שתרגיש יותר טוב לאחר מעשה, אבל בשביל ללכת לעבודה אולי צריך את הרצון ואם אין רצון אז אין. אולי בזמן הקרוב תימצא לך עבודה. הפסיכותרפיה היא לא תנאי הכרחי,מספיק או שלם,בבקשה תחשוב על זה .

שיבא2

New member
אני בת

למה אתה מכנה אותי כבן? אני בת! למרות ששיבא הוא אל גברי, בכל אופן, כשאני רוצה משהו אני משיגה אותו ולא חשוב כמה קשה זה יהיה פסיכותרפיה לא תיתן לי פתרונות אם לא איישם. אלוהים גדול תודה

יש דרך ביניים...

בין עבודה מוגנת, שהיא קיצוניות מאוד גדולה, לעבודה במשרה מלאה בשוק החופשי ברמה של תואר שני, יש הרבה מאוד דרגות ביניים. למשל- עבודה פשוטה יותר שלא מצריכה תואר שני עם הרבה פחות לחץ (וגם שכר יותר נמוך), אבל שאיננה עבודה מוגנת. זו בדיוק הבחירה שאני נקטתי בה, והעבודות שלי עכשיו ובשנים האחרונות היו מהסוג הזה. הבעיה היא אכן שקשה לצאת מהעבודות האלה, כי במקומות "רציניים" יותר מסתכלים על תקופה ארוכה שעבדת בעבודות מהסוג הזה לא כל-כך בעין יפה...

שיבא2

New member
גם את זה עשיתי

עבתדי בסקרים טלפונים ואכן מעסיקים מסתכלים על זה בעין עקומה. הקטע הוא שאנחנו חייבים לחשוב על גליון קורות החיים שלנו. וגם לא בא לי את העבודות הפשוטות האלה יותר. יש לי כישורים, למה לי לא לנצל אותם.? בגלל הנפש הרקובה שלי? נמאס לי מיכאל. אתה מכיר אותי כבר הרבה זמן. לא תארתי לעצמי שמשבר התעסוקה יהיה כזה עמוק. נראה לי שאעשה ילד ואז אסתער שוב על המטרה. אני כבר בת 36 גיל טוב לעשות אח/ות לילדה שלי ואלוהים גדול

hilabarak

New member
זה מזכיר לי דוגמא שחבר טוב שלי נתן

האיש מהנדס מוכשר מאוד אמר (בהקשר דומה): לי יש בעייה שאני בפועל כמעט עיוור, לכן אני מוגבל. אבל אם תשים אותי בכיתה של קשיי למידה אני לא בדיוק יסתדר שם, כי המגבלה שלי היא לא המגבלה שלהם. אני אבין את החומר אבל אתקשה לראות את הלוח, הם יתקשו להבין, אבל יראו מצויין את הלוח. אני חושב שאם מנטלית זה לא מתאים לך (עבודה מוגנת) אז זה לא מתאים. אולי באמת עדיף לחפש עבודה מאוד פשוטה ולא לחוצה ומתחת לכישורייך, אבל בכל זאת נניח כמו מזכירה של רופא בקבלת קהל בלבד (אולי אפילו לעבור קורס פשוט של מזכירות רפואית). ואחרי שתתחזקי נפשית, תמיד תוכלי להגיד שהיה לך סיפור משפחתי ולכן היית חייבת לעבוד בעבודה עם שעות נוחות לתקופה מסויימת, או משהו בסגנון.

er08

New member
תואר שני לא אומר הרבה לגבי יכולת לעבוד

האמת היא שכיום כל מי שמסוגל לשבת על התחת ולשנן מאמרים, יכול להוציא תואר שני. זה לא אומר הרבה לגבי היכולת שלך לעבוד. אם את לא מוצאת עבודה בכוחות עצמך, יש עבודה נתמכת לנכי נפש, שזה יותר מעבודה מוגנת אבל פחות מעבודה רגילה.

שיבא2

New member
אתה צודק אבל

חסרה לי אופטימיות בתשובה שלך. בא לי למות כשאני קוראת את התשובה שלך

הוא ממש לא צודק!

תואר שני בוודאי שמהווה קריטריון במקומות מסוימים לקבלה לעבודה, וגם מבטא יכולת התמדה וניתוח אנאליטי ברמה מסויימת... אל תתיחסי

שיבא2

New member
איזה תגובה

קראת מה שהוא כתב לי, מיכאל, זה מתאים לפורום של דור. ודרך אגב, תרשום לי לפרטי, אני רוצה לספר לך משהו על דור. אם מעניין אותך. תגיד, מיכאל, אתה מאמין שאצליח לחפש עבודה? אפילו לא בעבודה סוציאלית שאצליח להתמיד? או שדינינו להיות סהרוריים כל החיים שלנו עלי האדמות? לסבול? כל הזמן? דבר איתי ביי שיבא.

אני מאמין שאת יכולה....

בכל מקרה, גם אם את לא יכולה, אני ממש לא חושב שזה קשור ל"מחלה" שכביכול יש לך, אלא לאופי והאישיות שלך. אני כמובן לא מכיר אותך מספיק כדי להביע דיעה, אבל מההתרשמות הכללית שלך ומה את משדרת מהטקסט באינטרנט וגם עצם זה שהצלחת לסיים תואר שני, מעידים שאת ככל הנראה מסוגלת גם מסוגלת...

er08

New member
למה שמת את המילה מחלה במרכאות?אתה סיינטולוג?

או שיש לך בעיה אישית עם תחום רפואת הנפש?, אולי היא לא מצליחה לעמוד בלחצים של עבודה רגילה ועדיפה לה עבודה נתמכת או מוגנת?

זו לא ממש בעיה אישית

אין לי שום קשר לסיינטולוגיה. אתה כתבת לשיבא תגובה מזלזלת ולא נעימה- אני מסיק מכך שסביר להניח שאזכה לאותו יחס ולכן מעדיף שלא להתדיין איתך.

למעלה