אני זוכרת שקראתי כאן

שרון123

New member
אני זוכרת שקראתי כאן

על הבעיות שעושים בקופות החולים במתן טיפולים פרא רפואיים לילדים שלומדים בחינוך המיוחד. ירדן בכיתת לקויי למידה בבי"ס רגיל, לקוית שמיעה. פניתי לקופ"ח כללית בבקשה שיקצו לה טיפול ע"י קלינאית תקשורת, והם ניסו לטעון, שמיכיוון שהיא מטופלת בכיתה ע"י קלינאית תיקשורת (שעה בשבוע), לא מגיע לה טיפול דרך הקופה. אני זוכרת שקראתי כאן, שזו סתם דרך של קופות החולים לנסות להיתנער. אשמח לקבל סימוכין לכך. תודה

imashelo

New member
תירתיר הביאה בזמנו קטע רלוונטי

מתוך החוק. אולי זה היה בפורום אוטיזם ו pdd.

תירתיר

New member
הנה הקטע שלי ../images/Emo13.gif

הנושא נדון בעבר בפורום, קופות החולים אכן נוהגות להטעות את המטופלים אך הדבר בניגוד לחוק, שזוהי לשונו: תיקון סעיף 22 1.בחוק חינוך מיוחד, התשמ"ח-1988(1), האמור בסעיף 22 יסומן "(א)", ואחריו יבוא: "(ב) שירותי בריאות הניתנים לפי חוק זה, אינם שירותי בריאות, לענין סעיף 3(א) לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, התשנ"ד-1994(2)." אין קשר בין הטיפולים הניתנים בסל הבריאות למה שניתן במסגרת החינוכית! דרשו את זכויותיכם, יש תקדימים ומגיע לכם!!

שרון123

New member
תודה רבה תירתיר יקרה, ואמאשלו

ניראה אותם מיתווכחים איתי עכשיו
אחחח, אני כ"כ אוהבת לבוא אליהם, מחוזקת במה שקראתי כאן, ולהבהיר להם שלא על כולם הם יכולים לעבוד... שוב, המון תודה.

שרון123

New member
תירתיר

יש לך במיקרה הפניות לתקדימים? דיברתי כרגע עם אמא של ילד מהכיתה של ירדן, שנילחמת בקופ"ח כללית כבר שנתיים. ועדיין לא הצליחה לקבל טיפולים עבורו, כי הוא בכיתת חינוך מיוחד.

ולא מוסרות מסמכים רפואיים.....

ההורים מוזהרים לא לחתום על טופס ויתור על סודיות רפואית. עמותות עלולות להשתמש בהרשאה ולבדוק אם יש בתיק עילות לתביעה ולתבוע בשם הילד. כנראה זהו מקור המימון החדש של מערכת החינוך שנקרא "בתי ספר אוטונומים". במקרים יוצאי דופן בהם יש פגיעה ברורה מחיסון מסויים או מניסוי רפואי - וכאן נכנס גורם הפשע המאורגן - לחברת הביטוח יש מבטחי משנה - חברות ענק וכן בעלי מניות, וענין הפגיעה עלול למוטט חברת תרופות - הם עלולים לביים תאונה. לכן ענין מסירת התעודות הרפואיות למחנכת הכיתה ולרשות המקומית הוא אקט יוצא דופן, חמור, ובכלל לא מקובל, וכן הויתור על הסודיות. אשמח אם ההורים יעבירו מחאתם על ענין זה בחוק לועדת החינוך של הכנסת, לשר זבולון אורלב שחוקק את החוק, למשרד הבריאות, לעמותת "בזכות" שיזמה את החוק, ולבית המשפט העליון עתירה מס 7448.03 אפשרי בפקסימיליה. מדובר בסיכון חיי ילדים. בשביל זה קיימת סודיות רפואית. בעלה של עובדת בכירה במשרד הבריאות הוא העו"ד התובע. שחיתות.

Diana M

New member
מסמכים רפואיים

לא הבנתי את הקשר בין מסירת מסמכים לבין תביעות. אשמח אם תבהירי יותר. על כל פנים חשוב לזכור כי מסמכים לא מתגלגלים להם במסדרונות בתי הספר לשימושו של איש האחזקה , עובדת הנקיון ועיונם של הורי התלמידים והילדים. בדרך כלל מסמך רפואי או כל מסמך חסוי, נמסר למנהל בית הספר או בא כוחו: יועצת, פסיכולוג חינוכי ולעיתים רק לפסיכולוג בבקשה שגורמים אחרים לא יהיו שותפים לתכן המסמך. אנשים אלה מחוייבים בשמירת סודיות בדיוק כמו שרופא מחוייב בשמירת סודיות ואם יפרו מחוייבות זו הם צפויים לתביעות בבית דין. גם כאשר נמסר מסמך למחנכת (שזה באמת על פי שיקול דעת ההורה) היא מחוייבת בשמירת סודיות ואותן הנחיות חלות עליה. ויותר מכך, כאשר מתקבלת מזכירה לעבודה על הרשות המקומית להחתים אותה על מחוייבות לשמירת סודיות, היות ובתוקף תפקידה בבית הספר היא נחשפת למסמכים ושיחות המחייבות סודיות. ולסיכום, אי אפשר לבוא ולדרוש מבית הספר טיפול מבלי לספק מסמכים המפרטים את הקשיים , הסיבות לקשיים והמלצות לדרכי פעולה. על סמך מה המערכת אמורה לבנות תוכניות עבודה ולטפל? על סמך התרשמות ותביעת עין? דיאנה

naomi76

New member
../images/Emo45.gifחוקים וזכויות../images/Emo88.gif

שרון, יש אתר שנקרא מקום מיוחד: http://makom-m.cet.ac.il יש שם חלק של חוקים וזכויות, ופירוט לגבי טיפולים בקופות החולים.
נעמי

שרון123

New member
תודה רבה נעמי../images/Emo24.gif

אם יעשו לנו בעיות, ולא נקבל אישור. אני בהחלט אפנה לעזרת אנשי "קשר" המקסימים. כבר דיברתי איתם בעבר בקשר למלווה להסעה, ולסייעת. באתר שלהם שצירפת, באמת מפורט על הטיפולים הפרא-רפואיים, אבל אני עדיין מחפשת התייחסות לטיפולים שניתנים ע"י קופ"ח. אם אני אמצא, אני אעדכן כאן.

למעלה