אני זועמת וכולי הר געש מבפנים

נהר26

New member
אני זועמת וכולי הר געש מבפנים

אני רוצה לשתף אתכם במה שקורה אצלי בעבודה אז ככה, אני עובדת בחברת ביטוח שלא נזכיר את שמה בחברה הזו מן הסתם יש דרג ויש זרג העניין הוא ההדרג מכתיב לזרג איך להתנהג אבל עובר על כל החוקים של עצמו כך למשל כאשר לכולם יש 30 דקות הפסקה, לדרג יש פתאום שעה-שעה וחצי הפסקה נאמר ולכולם יש הפסקת סיגריה אחת או שתיים, הרי שלדרג יש 10 כאלו הדרג גם גולש באתרים לא נאותים, הדרג לא ממושמע,לא אחראי ולא מתנהג כמו שדרג אמור להתנהג, הדרג אף מפלרטט עם אנשים אחרים בחברה..... ואני שואלת אתכם חבריי השכירים ,ככה מצופה מדרג להתנהג???????

זה תמיד ככה לצערנו../images/Emo4.gif

כשתהיי בוסית אז תרגישי בעננים, כי העבודה "בכיס שלך" כבר אחרי שקידמו אותך... תעשי מה שבראש שלך, תאחרי חופשי, מי יגיד לך משהו? העובד שלך??

זה

באמת לא בסדר. זה לא קיים בכל מקום (למשל אצלי). אבל אין הרבה מה לעשות. אלא אם כן העובדים יתאגדו ויעשו עצומה שתוגש להנהלה הראשית. גם אז לא תמיד יהיה מי שיפקח על הדרג. לכן הם מרשים לעצמם. אל תיקחי ללב. יש דברים הרבה יותר גרועים.

hayapollak

New member
די מופתעת ממה שאת

מתארת, לדעתי זה ממש לא מאפיין בשנות האלפיים מקומות עבודה שדורשים מהעובדים התמקצעות, מטרות,יעדים וכו'. כנראה שהחברה שבה את עובדת היא מהדור הישן... על כל פנים אומר לך את דעתי - העניין של דרג וזרג - בשפתך -זה הרבה עניין של הרגשה של העובד ומה הוא משדר. אם את פקידה מהזרג אבל משדרת אמינות,רצינות,לויאליות, חריצות ומצויינות בעבודה - אף אחד לא יבוא אלייך בטענות אם את תצאי להפסקת סיגריה 5 פעמים במקום פעמיים, בתנאי שתעשי זאת בקצרה ובלי לצרף אלייך חבורה של מעשנים. אם תצאי מדי פעם להפסקה קצת יותר ארוכה ולא תחזרי ממנה עם קניות ושקיות מותגים, אלא באמת תצאי להפסקה (אוכל,התרעננות) אינני מתארת לעצמי שמי מהעובדים הבכירים יעמוד לידך עם שעון וימדוד את זמן ההפסקה שלקחת. באשר להתנהגות הדרג בכללי - אני סבורה שאין טעם לעשות הכללות, אלא כאשר מי מהם יבוא אלייך בטענה כל שהיא תתני לו להבין(בשיחה פרטית כמובן) שהתנהגותו שלו אף היא תמוהה בעיניך. למה אני מתכוונת - בכיר שמעיר לך על התנהגות לא נאותה מצידך - אמור לדרוש קודם כל מעצמו התנהגות נאותה.

Sea Urchin

New member
לא יודע.אולי בכ"ז עדיף להיות זרג?

הרי אני מכיר את החיים גם בדרג, ויודע ששם העבודה הרבה יותר קשה ומתישה, כך שבאמת מובן לי למה הוא מרשה לעצמו הפסקות יותר ארוכות ויותר הפסקות לסיגריות. אולי אותו אחד גם נשחק עד כדי כך שהפך ללא ממושמע ולא אחראי?

תרשה לי להסביר לך למה לדעתי...

התאוריה הזו לא מחזיקה מים. לבוס, כמו שציינת, יש יותר אחריות. זה נכון. אלא מאי? הבוס הגיע לתפקיד אחרי שהוכיח את עצמו בתפקידים קודמים וקודם. למעשה בוס נהיה בוס רק אחרי שהוכיח שהוא מסוגל להתמודד עם הלחץ של התפקיד ועם הדרישות והאחריות. רוצה לומר, בוס הוא בוס כי הוא מסוגל להתמודד. המזכירה היא מזכירה כי ברגע זה בקריירה שלה האחריות שמוטלת עליה היא האחריות המקסימלית לה היא מסוגלת (או, בואו נודה על האמת, מוכנה לקבל עליה). מסקנה: בתור בוס התירוץ של "יותר קשה לי אז מגיע לי יותר" לא תופס. יותר קשה לך כי רצית שיהיה לך יותר קשה בתמורה לפיצויים אחרים כגון משכורת, אוטו וכו'. אף אחד לא הכריח אותך לקבל את הקידום. צורה אחרת להסתכל על הנושא: בוס שמשדר רצינות, אחריות, הליכה לפי הנהלים שהוא עצמו מכתיב, "נאה דורש נאה מקיים" כמו שהיטיבו לומר חז"ל משדר לעובדים שלו את המסר: "אני רציני בקשר לעבודה שלי, אני דורש מכם להיות רציניים בקשר לשלכם". בוס שמשתין על העובדים שלו בקשת יכול לבוא עליהם בטענות ובדרישות, וסביר להניח, בהתחשב במצב שוק העבודה בארץ, שהן גם ימולאו. אלא שהוא לא יהיה פופולרי במיוחד וחוקרים בעלי שם כבר הגיעו למסקנה שעובד מרוצה הוא עובד תועלתי בעוד שעובד שנוטר הוא עובד שבמקרה הטוב לא מפיק מעצמו 100% ובמקרה הרע מחפש איך לדפוק את העסק שבו הוא עובד בגבולות הביטחון. לכל מטבע יש שני צדדים.

נהר26

New member
יפה עלית על משהו

אני חושבת שהמשפט שרשמת: נאה דורש נאה מקיים, הוא המוטו שצריך להיום בראשם של כל הבוסים בעולם הרי לא ייתכן, שהבוס יתנהג כפי שבא לו, אבל ידרוש מנתיניו להתנהג למופת. וגם אם הוא הרב והם רק חסידיו, זה לא נותן לגיטימציה הדבר במרגיז ביותר, הוא שהבוסים העליונים של אותו בוס, או רואים את מעשיו ולא מגיבים מסיבה כלשהיא או לא רואים כי הוא עושה זאת בחוכמה ובעורמה ואנחנו הברגים הקטנים נותרים ישובים במקומינו ללא אפשרות לומר מילה וללא אפשרות לפעולה מדכא משהו...

Sea Urchin

New member
הערה קטנה: אף פעם לא הצדקתי

בוס שנוהג בחוסר אחריות. אני חושב שאם מישהו מתאמץ קשה אז טבעי שגם ירשה לעצמו יותר מנוחה. אני לא יודע איך הוא בעיני הממונים עליו. מה שרציתי להגיד זה שלכל מעמד בארגון יש את הזכויות והחובות שלו, ואני ממליץ למי שנפגע שיחפש את הדרך לזרום משם החוצה כי את העולם לא נתקן.

למעלה