אני זקוקה למתכון לפרגיות

סביון1

New member
אני זקוקה למתכון לפרגיות

אולי מישהו מכיר מתכון מוצלח לפרגיות, אבל לא בתנור, לא מטוגנות ולא על האש, אלא מבושלות ברוטב כלשהוא בתוך סיר. זה מפני שאני מבשלת בשישי עבור שבת, ואם אצלה או אטגן אותן אז יהיה קשה לחמם אותן למחר חימום מוצלח בלי שיתייבשו.
בבקשה עזרתכם.
 

נופשתתת

New member
בטח, מלא! פרגיות בבירה למשל:

צורבת את הפרגיות אחרי שחתכתי אותן לגודל שאני רוצה,
מזיזה הצידה לצלחת עם נייר סופג.
מטגנת בצל גדול בפרוסות, עד להשחמה עמוקה. טיגון איטי מאוד.
מחזירה את הפרגיות לסיר,
מקפיצה כשתי דקות,
מלח, פלפל, קצת פפריקה אדומה.
מוסיפה בירה לבנה, אני אוהבת טובורג גרין בזה.
נותנים לזה לבעבע על אש גבוהה כמה דקות.
מוסיפה:
מעט דבש או סילאן, ככף.
מעט רוטב צילי מתוק.
כמה גיבעולי טימין לימוני.
מעבירים לאש הכי נמוכה,
מבשלים כעשרים דקות,
בודקים תיבול, מוסיפים קצת מלח ופלפל אם חסר.
&nbsp
 

נופשתתת

New member
אפשר אותו דבר עם יין לבן ומירין.

תכלס, זה עוף.
את יודעת להכין כרעים בשבע מאות צורות בטח, אז בדיוק אותם חוקים ואותם מתכונים יעבדו פה.
&nbsp
 

Maldini Girl

New member
בדיוק אתמול הכנתי אחד ממש מדהים.

אנחנו עשינו אותו לארוחה מקסיקנית, אז אכלנו אותו עם טורטיות, אבל לדעתי יהיה אפילו מוצלח יותר עם תוספת אורז/ תפוחי אדמה/ פירה / בטטות.
&nbsp
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות.
1 בצל גדול מאד, חתוך לקוביות בינוניות-גדולות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קופסאת שימורים של תירס גמדי- חתוך גס
1 גמבה אדומה ו1 פלפל ירוק (לא חריף) חתוכים לקוביות גסות
בין חצי לגביע שלם של שמנת מתוקה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת.
שמ"ז לטיגון
*אופציה- 1 פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות דקות.
&nbsp
במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן וצורבים בו כל אחד מהמרכיבים (רצוי בנפרד, אלא אם כן יש לך הרבה מקום במחבת. הכוונה היא שכל ירק יקבל צריבה טובה.) : בצל, פלפלים, גזר ותירס גמדי, בסוף הטיגון מוציאים כל אחד מהם לצד (אפשר לכלי ביחד). לבסוף צורבים גם את הפרגיות, ואז מחזירים פנימה את כל הירקות, מערבבים ומוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל (פלפל חריף גם אם רוצים) ופפריקה מעושנת (בערך רבע-חצי כפית)
מבשלים מספר דקות עד שהפרגיות עשויות לחלוטין מבפנים.
יוצא מעולה.
&nbsp
אם שומרים כשרות, מציעה להחליף את השמנת בשמנת צמחית. לא אכלתי אף פעם שמנת צמחית אבל מניחה שזה יהיה הכי קרוב בקונספט.
 

חנהפ

Active member
פרגיות בקארי ירוק וחלב קוקוס

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/03/blog-post_15.html[/URL]


רכיבים:
1/2 ק"ג פרגיות מנוקות משומן וחתוכות ל-2-3
2 בצלים חצויים וחתוכים לירחים
3 כפות מחית קארי ירוק
3-4 פרוסות אננס טרי או משומר חתוכים לפיסות קטנות
1 קרם קוקוס
מלח,פלפל
אופן ההכנה:
מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומזהיבים את הבצל
מוסיפים את פיסות הפרגית, מתבלים במלח ופלפל
מטגנים עד שכל הנתחים מלבינים
מוסיפים את הקארי וקרם הקוקוס, מערבבים
מוסיפים את פיסות האננס


מבשלים על אש קטנה כ- 45 דקות
הרוטב מצטמצם





אפשר להגיש על ערימת נודלס או אורז
 
למעלה