בדיוק אתמול הכנתי אחד ממש מדהים.
אנחנו עשינו אותו לארוחה מקסיקנית, אז אכלנו אותו עם טורטיות, אבל לדעתי יהיה אפילו מוצלח יותר עם תוספת אורז/ תפוחי אדמה/ פירה / בטטות.
 
1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות.
1 בצל גדול מאד, חתוך לקוביות בינוניות-גדולות
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 קופסאת שימורים של תירס גמדי- חתוך גס
1 גמבה אדומה ו1 פלפל ירוק (לא חריף) חתוכים לקוביות גסות
בין חצי לגביע שלם של שמנת מתוקה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת.
שמ"ז לטיגון
*אופציה- 1 פלפל חריף ירוק או אדום חתוך לטבעות דקות.
 
במחבת גדולה ורחבה מחממים שמן וצורבים בו כל אחד מהמרכיבים (רצוי בנפרד, אלא אם כן יש לך הרבה מקום במחבת. הכוונה היא שכל ירק יקבל צריבה טובה.) : בצל, פלפלים, גזר ותירס גמדי, בסוף הטיגון מוציאים כל אחד מהם לצד (אפשר לכלי ביחד). לבסוף צורבים גם את הפרגיות, ואז מחזירים פנימה את כל הירקות, מערבבים ומוסיפים שמנת מתוקה, מלח, פלפל (פלפל חריף גם אם רוצים) ופפריקה מעושנת (בערך רבע-חצי כפית)
מבשלים מספר דקות עד שהפרגיות עשויות לחלוטין מבפנים.
יוצא מעולה.
 
אם שומרים כשרות, מציעה להחליף את השמנת בשמנת צמחית. לא אכלתי אף פעם שמנת צמחית אבל מניחה שזה יהיה הכי קרוב בקונספט.