אני זקוקה לעזרה...

מאיוש1

New member
אני זקוקה לעזרה...

יש לי ילדה בת 10. היום מצאתי מחברת ששם היא ציירה תמונות של אשה שמוקפת קבוצה של פנים והיא כתבה " זיינו אותי". יש גם ציורים של אשה ערומה ומסביב כל מיני פרצופים והם מלקקים את האשה ואומרים טעים. אני נחרדתי. יש סיכוי שקרה משהו לבת שלי? שאלתי אותה והיא אמרה שסתם ציירה אבל אני מפחדת...מה אתם חושבים?

rob roy

New member
טוב ששמת לב

כיצד היא נשמעה כאשר היא הכחישה סיבה לציור? שוות נפש? עד כמה היא חולקת איתך דברים שקורים לה? את יכולה לחשוב על סיבה או מקור "נורמלי" לציורים האלה? אם קרה לה משהו, רוב הסיכויים שאיימו עליה לא לספר, כמו למשל איומים שיפגעו באמא שלה. האם יש באפשרותך לקחת אותה לפסיכולוגית שמתמחה בילדים, או לפנות לגופים כמו "המועצה לשלום הילד" ולבקש המלצה על מטפל\ת המתמחים בטיפול ודיבוב ילדים נפגעי התעללות? אני לא מצליח לחשוב על נסיבות סבירות בהן ילדה בת 10 תצייר דברים כאלה מדמיון.

שלום מאיוש וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo20.gif

צר לי על הגילוי המחריד. אכן, הידע והעיסוק בתחום לא נראים כמו חלק מחוויה של בת 10. אני שולחת לך כאן קישור לחומר בנושא מאתר מקום, אנא קראי אותו ושקלי מה לעשות. זה מצב לא קל עבורך, כאמא, ללא ספק וחשוב לקבל תמיכה לעניין ממישהו שמבין ויודע איך התייחס למקרים כאלה. אם וכאשר תגיעי למסקנה להכניס איש מקצוע לתמונה, מאוד חשוב לבחור באדם מתאים, שיודע כיצד לטפל בילדים שנפגעו מינית (או שיש חשד לכך). אנו יכולים לעזור לך בזה ולהפנות אותך לכמה אופציות, לפי מקום מגורייך. היי חזקה, בתך זקוקה לתמיכתך ואמון שלך עתה יותר מתמיד.

מאיוש1

New member
קראתי את כל הקישורים

הבת שלי לא מראה אף אחד מסימני ההיכר שכתובים בקישורים. היא ילדה פתוחה וחברותית ולא מראה שום סימני מצוקה. ממש לא ברור לי מה לעשות הלאה. יש עצה?

היי מאיוש

אני חושב שזה הרגע, שבו צריך לפנות לאיש מקצוע, ולשאול לדעתו. יכול להיות שהוא ירצה לדבר עם הילדה, ויכול להיות שיהיו לו רעיונות נוספים שיעלו בשיחה ביניכם, אולי לפנות למחנכת, לאנשים שמלווים את הילדה במשך היום ואולי הבחינו בשינויים בהתנהגותה. לעיתים הסימנים יופיעו מאוחר יותר, גם לא תמיד הילד מקשר בין הפגיעה למשהו קשה / לא טוב שהוא חווה. נראה לי, שבכדי להיות בצד הבטוח, שווה להתייעץ עם איש מקצוע.

שילה1

New member
עוד רעיון....

היום יש מומחים בנושא,טיפול תרפיה באומנות,וחלקם אף פסיכולוגים.יש להביא רצף של ציורים מתקופה של חודש עד 3 חודשים. לכן מאיוש,במקומך,הייתי מאוד דואגת!!!לא נתן,למיטב ידיעתי,לתת חוות דעת עפ"י ציור אחד!!

laorna

New member
אם כבר מדברים

אשמח לשמוע מכם אם יש לכם שם למישהו שמבין בעניין באזור חיפה. התחלתי טיפול עם הבן שלי, הוא בן 3.5 עכשיו אצל מישהי שזה לא תחום ההתמחות שלה. ... אמנם ניסינו מאד למצוא מישהו שזו ההתמחות שלו ולא הצלחנו... כעת אנחנו שוקלים להפסיק את הטיפול מכל מני סיבות ואשמח אם יש לכם שם למישהו שיוכל לעזור לנו. תודה אורנה

לאורנה

ראשית, ברוכה הבאה.
אני פותח הודעה חדשה, כדי שהיא לא תאבד בשרשורים הישנים. את מאוד צודקת כשאת פונה לחפש מטפל שמתמחה בתחום של טיפול בתקיפה מינית. הניסיון שלנו מראה שבכדי לטפל טוב, יש צורך בהתמחות בעניין. לגבי מקום טיפול טוב, שמתמחה בנושא, באזור הצפון, אני ממליץ לך לפנות למכון איתן שיושב בקרית מוצקין. כאן תמצאי פרטים נוספים עליו. ושוב, ברוכה המצטרפת.

למעלה